V.V. Dirkshorn
info@vvdirkshorn.nl

Verslag Dirkshorn JO8-1 - Den Helder JO8-1

op .

Deze week kregen onze talenten van de JO8-1 het altijd gezellige Den Helder op bezoek. Benieuwd hoe hen dat is vergaan? Lees snel verder!

Veel van onze spelers hadden er, naar aanleiding van de schoolvoetbal, al een midweeks programma opzitten. Net als bij de spelers van een topploeg na een midweekse Champions League-wedstrijd zorgt dit toch voor de nodige vermoeidheid. De toptrainers van de jongste beloften zorgden er echter met een daverende 5 minuten warming-up voor dat iedereen super scherp aan de aftrap stond.

De tegenpartij had een goede ploeg die onder luid geschreeuw van de mee gekomen tifosi de druk gelijk opvoerde. Een mooie voorzet van Den Helder kwam voorlangs en Demi kon kiezen, of ik schiet hem er zelf in of ik laat de tegenpartij scoren. Dan kun je hem er beter zelf inschieten, 0 – 1.

Vervolgens kwamen we beter in de wedstrijd en maakten via Sem de Geus al snel de 1 – 1. Duuk hield ons met een paar mooie show duiken in de wedstrijd maar was bij een verwarrende situatie aan de zijlijn toch gezien. Jesse en Boaz zorgden er met wat acties met gestrekt been voor dat we geen tegen goals meer incasseerden terwijl Sem Numan en Demi een paar keer gevaarlijk voor het Helderse doel opdoken.

De tweede helft begonnen we, mede door wat sublieme wissels van technisch manager Mart, goed en we kwamen via Milan Klaver al snel op 2 – 2. Door een messcherpe counter en een afstandsschot kwam Den Helder op een 2 – 4 voorsprong. De supporters van beide teams lieten zich horen en Milan Klaver tekende na een steekpass van Ellen voor de 3 – 4.

Aan het einde, tijdens ons Dirkshorns kwartiertje, kregen we nog 1 kans op de gelijkmaker. Een mooie pass van Milan Beukers op de stropdas van Milan Klaver werd net niet tot een doelpunt gepromoveerd en zo verloren we nipt. We hebben wel een dijk van een wedstrijd gespeeld!