V.V. Dirkshorn
info@vvdirkshorn.nl

Het team en zijn verhaal. De B1 uit 1975-1976

op .

In onze aanloop naar het Legends toernooi op 1 juni mag een terugblik naar een zeer succesvol jeugd elftal zeker niet ontbreken. Dit elftal reeg de kampioenschappen verschillende seizoenen aan elkaar. In 1975 en 1976 als B junioren en in 1978 als A junioren werden de titels behaald. Nan Tijsen was meer dan alleen trainer en coach en ook Wim Dekker droeg zeker zijn steentje bij aan deze successen reeks.

Lees snel verder!

Toen in Schagen besloten werd voor junioren een reguliere zaalvoetbal competitie te starten schreef Dirkshorn ook een junioren team in, uiteraard gerekruteerd uit deze succesvolle spelersgroep. Lous en Han Rus werden de coaches. Vriend en vijand werd verrast dat Dirkshorn ook hier de titel pakte wat een deelname aan het Noord Hollands kampioenschap tot gevolg had.

Wij zijn zeer benieuwd of ook uit dit elftal, wat dus eigenlijk alleen maar uit Legends bestaat,  de nodige aanmeldingen komen om deel te nemen aan het Legends toernooi op zaterdag  1 juni a.s. Uiteraard rekenen we daar wel een beetje op.

1977 1978 B1

Dit elftal bestond uit de volgende spelers;

Peter Tijsen, zoon van de trainer. Een gedreven rechtsbuiten die met prachtige voorzetten de spitsen aan het werk kon zetten. Zijn schot op doel deed menig keeper huiveren. Werkt als: senior tegelzetter.

Gert Jan Paarlberg: een betrouwbare loper op het middenveld, heeft daarna ook jaren in het zaterdagteam gevoetbald. Heeft een groot ‘bollen bedrijf met pit’ op de Stroet.

Jacob de Graaf: alleskunner ook in voetbal, heel erg snel waarbij hij de bal nog wel eens vergat. Heeft carrière gemaakt in de dans en theater wereld. Woont en werk in Portugal is daar  eigenaar van een kledingwinkel en doet acteurswerk in tv series.

René de Leeuw: zoon van legendarische spits Hans. René had de meeste techniek van iedereen en was als mid mid de spil in het team en maakte ondanks dat hij niet de snelste was vele doelpunten. Speelde op zijn 16e al in Dirkshorn 1 wat hij jaren volgehouden heeft, fietst nu als hobby en is werkzaam bij  Tata Steel.

Martin Rus: lange voorstopper die kleefde aan de degenstander een teamplayer ook jaren gevoetbald in zaterdag 1. Is ook hobby racefietser en eigenaar van een boekhandel.

Nico Paarlberg: harde stille werker op het middenveld. Woont Schagen, werkt als LTO controleur aardappelen.

Wil Entes: supersnelle geraffineerde spits, links en rechtsbenig die ook nog enkele jaren in Dirkshorn 1 was te bewonderen woont en werkt al jaren als Fysiotherapeut in Duitsland.

Jan Willem de Kraker: de linksback die iedere verdediging zich wenst. Als spits kwam je Jan Willem 3 keer tegen! Heeft jaren in Dirkshorn zaterdag 1 gevoetbald. Hobby wielrenner en werkzaam als verpleegkundige.

Wilco Kleijer: de meest getalenteerde voetballer van de hele groep, het creatieve brein op het middenveld. Helaas veel te vroeg gestopt met veldvoetbal circa 16 jaar jong. Is nu nog sportief bezig in de fitness hal, werkt als projectleider in de infra.

Marcel van Baar: de waterdrager en kilometer vreter van het team, doorgestroomd naar het 1e team en later tot zijn ziekte altijd lekker gevoetbald in Dirkshorn 4. Momenteel vrijwilliger voor diverse instanties en sinds kort voorzitter van de gehandicaptenraad en op dit moment ook zeer actief in de organisatie van het Legends toernooi.

Nan Tijsen: samen met Willem Dekker: trainer, begeleider, vlagger en chauffeur. In een huur VW van de firma de Goede brachten de mannen ons overal. De trainings-opkomst was enorm hoog, Nan is overleden op 3 september 2016 en was werkzaam als etaleur.

Nico Met: degelijke keeper in dit jeugd elftal en heeft later nog lang in Dirkshorn 2 en 3 onder de lat gestaan,  werkt bij een schoonmaak bedrijf.

Piet Hellinga: ‘lastige spits’ ook doorgestroomd naar de hoofdmacht Dirkshorn 1 met een kleine uitstapje naar VIOS. Fiets nu ook als hobby en is hoofduitvoerder in de groenvoorziening.

Opgave voor het Legend toernooi  kunt u, als u tussen de 20 en 80 jaar bent, doen op de website vvdirkshorn.nl.

Ook kunt u daar lezen wat de regels van het  walking voetbal zijn. Het organisatie comité rekent op een zeer ruime opkomst dus meld u met uw oud ploeggenoten aan! Na afloop een hapje en drankje en de reünie voor de sterke verhalen.