V.V. Dirkshorn
Bezoekadres:
Voorpolderweg 2c
1746 BA Dirkshorn
Postadres:
Havenstraat 1
1746 AV Dirkshorn
0224-551854
info@vvdirkshorn.nl

Logo vvdirkshorn archiefUPDATE:

Archief informatie VV Dirkshorn meer zichtbaar op de site.

We laten meer zien! Sinds begin 2015 is de groep Historisch Archief van de VV Dirkshorn bezig met het verzamelen, ordenen, archiveren en digitaliseren van alles van de club. Sinds de oprichting van de club op 29 juni 1931 is er veel gebeurd. Een oorlog periode, activiteiten, promoties, degradaties, feesten, gebeurtenissen, (veld)verhuizingen, kantine – en kleedkamer verbouwingen, hoogtepunten, dieptepunten, teveel om op te noemen. We hebben uw hulp gevraagd om namen te zoeken bij elftal foto’s en deze redelijk compleet gekregen. Ook zijn er regelmatig artikelen gepubliceerd in Het Kontakt en op de site. Hiermee is de historie van de club nog beter zichtbaar geworden maar tot nu toe voor een select gezelschap.

We willen u per 2019 ook blijvend laten mee genieten van meer beelden en informatie en zullen diverse reportages op de site plaatsen onder het kopje Archief, onderaan de site. Op deze manier is de site ook een digitaal archief voor geïnteresseerden. De eerste reportage is een impressie van de nieuwe aanbouw in 2005. Dit zorgde voor een en herindeling van de kantine en een nieuwe Multifunctionele ruimte. De klus werd begin 2005 gestart en in september van dat jaar geopend. Een leger aan vrijwilligers klaarde deze klus en op de foto’s zijn veel bekenden te zien. En we genieten ook in 2019 nog volop van deze gezellige ruimte.

 • Archief-fotos
  Archief-fotos
  Archief-fotos
  Archief-fotos
  Archief-fotos
  Archief-fotos
  Archief-fotos
  Archief-fotos
  Archief-fotos
  Archief-fotos
 • A1 1997-1998
  Deze keer blikken we terug op een A junioren elftal uit het seizoen 1997-1998. Het is ruim 20 jaar geleden dat dit team onder leiding van trainer Nico Wester en coach Jan Wilthagen de velden onveilig maakten. Hun uitstraling was, mede door het kapsel wat een aantal van deze spelers zich(zelf) hadden aangemeten, nou niet op het eerste gezicht erg vriendelijk maar in de praktijk bleek het reuze mee te vallen. Coach Jan Wilthagen is op meerdere fronten, nog steeds zeer actief is bij de voetbalvereniging. De trainer Nico Wester is nog steeds een trouwe, immer positief kritische, bezoeker van de wedstrijden van het eerste elftal. Al deze spelers hebben een of meerdere wedstrijden in het eerste elftal gespeeld. We zouden dit dus, uit sportief oogpunt, een succesvolle generatie kunnen noemen.

  Hier een kort overzicht hoe het trainer, coach en spelers is vergaan.

  Nico Wester, gepensioneerd schilder, werkte bij Toekomst schilders. Rick van Zutphen is werkzaam bij onze hoofdsponsor FB in Dirkshorn. Ruud Snoek is accountant en hij voert deze werkzaamheden uit in Tokio. Mark van Denzen werkt bij Hecon bouwgroep in de Goorn. Tom van Duin is bouwplanner bij Bejo zaden in Warmenhuizen. Hugo Beukers is Integration Developer bij Vattenfall (voormalig NUON), Hugo is, als enige nog actief als leider van Dirkshorn JO8-1. Joost Vos is zelfstandig Tuin- en landschapsarchitect in Winkel. Jan Wilthagen, gepensioneerd, werkte als uitvoerder bij de Vries en van der Wiel. Jan van Zelm werkt bij ACT Management in Sint Pancras. Ron Wilthagen is Finance Contoller bij Distribution NOW Beverwijk. Frank Hoogland was werkzaam in de bollen. Ook veredelde Frank lelies en hij heeft ons de lelie "Trés Chic" nagelaten. Frank overleed, veel te vroeg, op 2 september 2012. Ralph Wesseling is veiligheidskundige bij de HVC Alkmaar. Ron Bruin werkt bij LEVS architecten in Amsterdam en Julian Wesseling werkt op de afdeling Risico Management en Verzekeringen bij de HVC in Velsen Zuid. Uit dit korte overzicht blijkt dat de spelers, waar het werk betreft, in elk geval hun plek hebben gevonden. Of hun voetbalkwaliteiten aan slijtage onderhevig zijn kunt u zelf zien tijdens het Legends Toernooi van de VV Dirkshorn wat op zaterdag 1 juni plaats vind.
 • A1 1962-1963
  Hier de volgende foto van een elftal uit het seizoen 1962-1963.

  We zijn zeer benieuwd hoeveel van deze mannen, zeventigers inmiddels, op 1 juni de weg naar het voetbalveld weten te vinden. Als echte legends zouden ze mee kunnen doen aan het walkingvoetbal toernooi en anders voor het reünie gevoel na afloop. Onder leiding van onze oud ere voorzitter J. van der Sluis wisten zij in het seizoen 1962-1963 kampioen te worden. Dit was in de tijd dat er nog echte winters waren. Er kon in dat seizoen niet gevoetbald worden van half december t/m begin april. In de Algemene jaarvergadering op 6 juli 1963 werden de spelers in het zonnetje gezet en werd de spelers deze foto aangeboden

  Een aantal van deze mannen weten sowieso elke week trouw de weg naar het voetbalveld te vinden. Jan Smit, Marius Kant, Jan Duinkerken en Peter de Boer zijn belangrijke steunpilaren in de grijze mannen ploeg. Ze zijn inzetbaar voor alle voorkomende werkzaamheden op en rond ons fraaie complex. De naam van onze ere voorzitter J. van der Sluis, kunt u terug vinden op de herinneringsbank bij de kantine. Gezien zijn grote verdienste voor de vereniging mocht hij hier niet op ontbreken.
 • Zaterdag 1 1977-1978
  De schijnwerper deze keer op het zaterdagelftal uit het seizoen 1977-1978. Dat het voetbal bestuur er toe overging om de jeugd van Dirkshorn op zaterdag te laten voetballen kwam door de grote toeloop van jeugdspelers uit Stroet die principieel niet op zaterdag voetbalde. Dit betekende een belangrijke uitbreiding van de jeugdafdeling. In 1975-1976 had dit tot gevolg dat er in dat seizoen voor het eerst met een zaterdag standaard eerste elftal aan de competitie werd deelgenomen. Volgens het NHD bestond het elftal uit :"De Geuzen, Russen en Fokkema's".

  Cees Arensman, zijn naam komt ook voor op de herinneringsbank vanwege zijn grote verdienste voor de club, was na enige twijfel, toch bereid om coach van dit elftal te worden. Jan de Geus begon als linksback maar stond later een aantal jaren op doel. Jan is in 2018 overleden. Jaap Rus, 68, is de oudste van de Russen, rechtsback en inmiddels met pensioen. Siem de Pee, 61, verdediger, vooral bij vriend en vijand gevreesd door zijn ongenadig harde schot. Teun de Geus, 65, was een kopsterke centrale verdediger. Dick de Geus, 64, stond samen met broer Teun in het centrum. Cock Prins, 65, de reclametekenaar speelde op het middenveld. Dirk Fokkema, 65, was een snelle rechtsbuiten. Albert Veldhuis, middenvelder, ca 9 jaar geleden is Albert overleden. Keeper Dirk de Geus herinneren we onder ander om zijn katachtige reflexen, is januari 2019 overleden. Han Rus, 62, broer van Jaap en Lous maar ook van Martin en Peter die later ook aansloten bij het zaterdag elftal, sterke verdediger. Han speelde samen met Minkes Fokkema vanaf de oprichting in 1975 tot het opheffen van het elftal in 1991, in het eerste elftal. Gerard de Geus, 59, was een snelle linksbuiten. Roel van der Berg, 63, dynamische middenvelder. Minkes Fokkema, 61, de goalgetter van het elftal! Lous Rus, 66, was er, samen met Cees Arensman, verantwoordelijk voor de oprichting van het zaterdag elftal. Middenvelder met grote actieradius. Reed en passant ook nog drie Elfstedentochten uit. In het seizoen 1982-1983 werd het zaterdag eerste kampioen!

  Wij zijn zeer benieuwd of ook uit dit elftal de nodige aanmeldingen komen om deel te nemen aan het Legends toernooi op zaterdag 1 juni a.s. Uiteraard rekenen we daar wel een beetje op. Van dit team zijn nog elke zaterdagmiddag enkele legends te bewonderen op het trainingsveld dus aan de voorbereiding van deze mannen kan het niet liggen. De omschakeling van gewoon voetbal naar walking voetbal mag, voor deze toch ook al wat oudere spelers, geen probleem zijn.

  Opgave voor het Legend toernooi kunt u, als u tussen de 20 en 80 jaar bent, doen op de website vvdirkshorn.nl. Ook kunt u daar lezen wat de regels van het walking voetbal zijn. Het organisatie comité rekent op een zeer ruime opkomst dus meld u met uw oud ploeggenoten aan! Na afloop een hapje en drankje en de reünie voor de sterke verhalen.
 • 1977 1978 B1
  In onze aanloop naar het Legends toernooi op 1 juni mag een terugblik naar een zeer succesvol jeugd elftal zeker niet ontbreken. Dit elftal reeg de kampioenschappen verschillende seizoenen aan elkaar. In 1975 en 1976 als B junioren en in 1978 als A junioren werden de titels behaald. Nan Tijsen was meer dan alleen trainer en coach en ook Wim Dekker droeg zeker zijn steentje bij aan deze successen reeks. Toen in Schagen besloten werd voor junioren een reguliere zaalvoetbal competitie te starten schreef Dirkshorn ook een junioren team in, uiteraard gerekruteerd uit deze succesvolle spelersgroep. Lous en Han Rus werden de coaches. Vriend en vijand werd verrast dat Dirkshorn ook hier de titel pakte wat een deelname aan het Noord Hollands kampioenschap tot gevolg had.

  Wij zijn zeer benieuwd of ook uit dit elftal, wat dus eigenlijk alleen maar uit Legends bestaat, de nodige aanmeldingen komen om deel te nemen aan het Legends toernooi op zaterdag 1 juni a.s. Uiteraard rekenen we daar wel een beetje op.

  Dit elftal bestond uit de volgende spelers; Peter Tijsen, zoon van de trainer. Een gedreven rechtsbuiten die met prachtige voorzetten de spitsen aan het werk kon zetten. Zijn schot op doel deed menig keeper huiveren. Werkt als: senior tegelzetter.

  Gert Jan Paarlberg: een betrouwbare loper op het middenveld, heeft daarna ook jaren in het zaterdagteam gevoetbald. Heeft een groot ‘bollen bedrijf met pit’ op de Stroet.

  Jacob de Graaf: alleskunner ook in voetbal, heel erg snel waarbij hij de bal nog wel eens vergat. Heeft carrière gemaakt in de dans en theater wereld. Woont en werk in Portugal is daar eigenaar van een kledingwinkel en doet acteurswerk in tv series.

  René de Leeuw: zoon van legendarische spits Hans. René had de meeste techniek van iedereen en was als mid mid de spil in het team en maakte ondanks dat hij niet de snelste was vele doelpunten. Speelde op zijn 16e al in Dirkshorn 1 wat hij jaren volgehouden heeft, fietst nu als hobby en is werkzaam bij Tata Steel.

  Martin Rus: lange voorstopper die kleefde aan de degenstander een teamplayer ook jaren gevoetbald in zaterdag 1. Is ook hobby racefietser en eigenaar van een boekhandel.

  Nico Paarlberg: harde stille werker op het middenveld. Woont Schagen, werkt als LTO controleur aardappelen. Wil Entes: supersnelle geraffineerde spits, links en rechtsbenig die ook nog enkele jaren in Dirkshorn 1 was te bewonderen woont en werkt al jaren als Fysiotherapeut in Duitsland.

  Jan Willem de Kraker: de linksback die iedere verdediging zich wenst. Als spits kwam je Jan Willem 3 keer tegen! Heeft jaren in Dirkshorn zaterdag 1 gevoetbald. Hobby wielrenner en werkzaam als verpleegkundige.

  Wilco Kleijer: de meest getalenteerde voetballer van de hele groep, het creatieve brein op het middenveld. Helaas veel te vroeg gestopt met veldvoetbal circa 16 jaar jong. Is nu nog sportief bezig in de fitness hal, werkt als projectleider in de infra.

  Marcel van Baar: de waterdrager en kilometer vreter van het team, doorgestroomd naar het 1e team en later tot zijn ziekte altijd lekker gevoetbald in Dirkshorn 4. Momenteel vrijwilliger voor diverse instanties en sinds kort voorzitter van de gehandicaptenraad en op dit moment ook zeer actief in de organisatie van het Legends toernooi.

  Nan Tijsen: samen met Willem Dekker: trainer, begeleider, vlagger en chauffeur. In een huur VW van de firma de Goede brachten de mannen ons overal. De trainings-opkomst was enorm hoog, Nan is overleden op 3 september 2016 en was werkzaam als etaleur.

  Nico Met: degelijke keeper in dit jeugd elftal en heeft later nog lang in Dirkshorn 2 en 3 onder de lat gestaan, werkt bij een schoonmaak bedrijf.

  Piet Hellinga: ‘lastige spits’ ook doorgestroomd naar de hoofdmacht Dirkshorn 1 met een kleine uitstapje naar VIOS. Fiets nu ook als hobby en is hoofduitvoerder in de groenvoorziening.

  Opgave voor het Legend toernooi kunt u, als u tussen de 20 en 80 jaar bent, doen op de website vvdirkshorn.nl. Ook kunt u daar lezen wat de regels van het walking voetbal zijn. Het organisatie comité rekent op een zeer ruime opkomst dus meld u met uw oud ploeggenoten aan! Na afloop een hapje en drankje en de reünie voor de sterke verhalen.
 • Dirkshorn 1 2003-2004
  Het hoeft geen betoog dat we de spelers van bijgaande foto eigenlijk allemaal, op een enkele te ver weg wonende speler na, op 1 juni verwachten. In onze aanloop naar het Legends toernooi op 1 juni kijken we terug naar een wat recentere periode. In het seizoen 2003-2004 wist Dirkshorn, onder de debuterende trainer Dennis Kanne, de titel te behalen in de toenmalige zevende klasse. Jack van der Werf werd regionaal topscorer met 24 doelpunten gevolgd door Rob Duinkerken met 22 goals. Het eerste jaar in de zesde klasse was een wat kleurloos seizoen. Dit in tegenstelling tot het tweede seizoen, 2005-2006. In dit jaar werd nu in de zesde klasse voor de tweede keer in drie jaar de titel behaald en promotie naar de vijfde klasse gerealiseerd.

  Hierna kwamen we in een periode waarin de trainerscarrousel wel erg hard in de rondte draaide. Van 2006 tot 2011 passeerden maar liefst 10 trainers de revue. Het is niet zo vreemd dat dit ook zijn weerslag heeft gehad op de resultaten. Helaas met in 2008 degradatie tot gevolg. Nieuwe trainer nieuwe kansen alleen moest deze nieuwe trainer, wegens omstandigheden, al in november weer bedanken voor de eer. Bas Kneppers bereikte, als ad interim, met zijn ploeg, via een periode titel, de nacompetitie. Na de voorgaande magere jaren een uitstekend resultaat. Helaas leidde de nacompetitie niet tot promotie. Opnieuw werd er een nieuwe trainer aangesteld maar ook zijn loopbaan bij Dirkshorn was helaas van zeer korte duur ondanks een uitstekende competitie start.

  De eerder opgedane succesvol verlopen ervaring met Bas Kneppers deed het bestuur besluiten om deze opnieuw te vragen het seizoen als trainer af te maken. Bas ging door waar hij met het elftal gebleven was en Dirkshorn besloot het seizoen 2009-2010 met de titel in de zesde klasse. Het hierop volgende seizoen kon Dirkshorn zich handhaven. In 2011 stelde het bestuur René van Marsbergen aan als trainer. In 2013 promoveerde Dirkshorn via de nacompetitie naar de vierde klasse. Een ondenkbaar geachte prestatie voor ons eerste elftal.

  Tot nu toe weet het nog jeugdige eerste elftal onder leiding van trainer Jeffrey Androg zich keurig staande te houden in deze vierde klasse. Gelukkig weer een trainer die aan zijn derde seizoen gaat beginnen. Deze spelersgroep hebben we nog niet als “Legends” willen presenteren hoewel het grootste deel van deze spelers wel al deel uitmaakte van een groep die in de jeugd al zeer veel mooie legendarische resultaten heeft behaald, zowel nationaal als internationaal. Uiteraard zijn deze Legends in spé ook op 1 juni van harte welkom. Opgeven voor het Legend toernooi kan nog steeds, als u tussen de 20 en 80 jaar bent, via de website vvdirkshorn.nl of door invulling van een van de ruim uitgedeelde flyers. Tot nu toe hebben zich zo’n 60 personen aangemeld maar het organisatiecomité rekent nog op een heel aantal last minute aanmeldingen dus meld u met uw oud ploeggenoten aan! Na afloop een hapje en drankje en de reünie voor de sterke verhalen.
 
Op de site en in het Kontakt zal er regelmatig door de archiefcommissie gevraagd worden naar informatie. Met uw hulp kan de geschiedenis van de VV Dirkshorn compleet gemaakt worden. 
Mocht u thuis nog informatie hebben over de club die u met ons wilt delen, stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .
 
Namens de groep Historisch Archief VV Dirkshorn
Jan van der Molen, Jan Wesseling, Jeen Hellinga

Volg ons op

social facebook box blue 48Facebook
social twitter box blue 48Twitter
RSSRSS

 

Vragen?

Afgelastingen:
06 22 403 031 - Henk Rijs
Wedstrijdsecretariaat:
06 22 403 031 - Henk Rijs
Leden administratie:
Algemene Informatie:
06 22 783 125 - Mike Kieft
Kantine:
0224 551 854
Kantinedienst, vervoersdiensten en scheidsrechters: