V.V. Dirkshorn
1746 AV Dirkshorn
0224-551854
info@vvdirkshorn.nl

AZ in Dirkshorn niet meer tegen Maccabi, maar tegen Oleksandria.

FC Oleksandria uit Oekraïne is de tweede tegenstander van AZ tijdens de oefencampagne voor het nieuwe seizoen. Die ploeg neemt op zaterdag 29 juni in Dirkshorn de plek in van Maccabi Tel-Aviv. De aanvang van de wedstrijd is ongewijzigd, 16:00.

Oleksandria is al bekend met het complex van voetbalvereniging Dirkshorn. Twee jaar geleden oefenden de Oekraïners en AZ ook al tegen elkaar in het Noord-Hollandse dorp. Zoals gewoonlijk zal er na de wedstrijd tegen Oleksandria een feestavond plaatsvinden in de kantine van Dirkshorn.

Zaterdag 22 juni om 18:00 staat er ook al een oefenwedstrijd op het programma in Dirkshorn. Dan neemt AZ het op tegen Eendracht Aalst uit België.

Persbericht 14-06-2019:

Dirkshorn – FC Oleksandria uit Oekraïne is de tweede tegenstander van AZ tijdens de oefencampagne voor het nieuwe seizoen. Die ploeg neemt op zaterdag 29 juni in Dirkshorn de plek in van Maccabi Tel-Aviv.

Zaterdag 22 juni staat er ook al een oefenwedstrijd op het programma in Dirkshorn. Dan neemt AZ het op tegen Eendracht Aalst uit België.

Grasmat
AZ bereidt zich met een oefencampagne voor op het nieuwe seizoen in de eredivisie. Al jaren is de profclub kind aan huis op het sportcomplex van Dirkshorn. Vooral de kwaliteit van de grasmat en het randprogramma zijn doorslaggevend. De nummer vier van vorig jaar kiest er dit keer bewust voor om op te warmen met sterke tegenstanders.

Heeft u nog vragen of wilt u als pers bij de wedstrijd aanwezig zijn, neem dan contact op met:

Cas Broxterman
06-15137555

Of

Arnt Piek

AZ - Oleksandria  -  29 juni
Tijdstip: 16:00
Kosten: € 10,00 per kaartje - onder de 12 jaar € 5,00 per kaartje.
Kaarten zijn te verkrijgen aan de kassa.

Parkeren: In het dorp zal via de bebording duidelijk worden waar u kunt parkeren. Dit zal in de omgeving golfbaan en het Dirkshorner meer zijn. Parkeren is bij ons gratis.

AZ valt te beschouwen als kind aan huis bij V.V. Dirkshorn. Sinds juli 2003 is de club uit Alkmaar maar liefst tien keer op visite geweest in Dirkshorn en dat kunnen niet veel clubs uit de Noordkop zeggen.

Omdat de Alkmaarders de degens alleen tegen een waardige tegenstander kruisen, wordt er in Dirkshorn normaal gesproken met een combinatieteam gespeeld. Deze formatie bestaat dan uit enkele spelers van Dirkshorn, aangevuld met topspelers uit de regio. Dat alle voetballers de uitnodiging met veel enthousiasme ontvangen, geeft aan dat het altijd een groots en gezellig evenement is.

Naast dat het een grote eer is om AZ op bezoek te krijgen, is het voor Dirkshorn een mooie gelegenheid om zich nog positiever te profileren in de omgeving. Het is alle jaren een groot feest en de duizenden toeschouwers krijgen, met de wedstrijd en de gezelligheid na afloop, meer dan waar voor hun geld.

Dat het iedere editie weer een enorm succes is, komt met name door de inspanningen van de vele vrijwilligers. Deze mensen staan altijd te popelen om hun steentje bij te dragen en daar zijn wij hen bijzonder dankbaar voor. Zonder deze enthousiaste vrijwilligers kunnen dit soorten evenementen geen doorgang vinden.

In 2013 hield de zogenoemde regioselectie lange tijd knap stand, maar uiteindelijk bleek AZ de langste adem te hebben. Op 4 juli 2015 speelden de twee grootmachten opnieuw tegen elkaar. Na een fantastische eerste helft, waarin Wieringermeer-aanvaller Kevin de Bruin met twee treffers voor een 2-1 voorsprong zorgde tegen AZ, schakelde de betaaldvoetbalclub na de rust een tandje bij: 2-7. En op 1 juli 2017 mocht Dirkshorn de eredivisionist uit Alkmaar opnieuw verwelkomen voor een oefenwedstrijd tegen de Regioselectie. Met recht een regionale ploeg die keer, want de formatie was samengesteld met meer echte regionale talenten dan anders. De Alkmaarders trokken met 1-7 aan het langste eind, alleen Michael Lanting was vanaf de strafschopstip trefzeker voor de Regioselectie.

In totaal speelde AZ acht keer tegen een regionaal combinatieteam. Daarnaast werd er eenmaal in de seizoenvoorbereiding tegen MVV geoefend en op 14 juli 2015 werd een internationale oefenwedstrijd gespeeld tegen het Schotse Dundee United, met een einduitslag van 3-1 voor AZ. En op 6 juli 2017 waren de Alkmaarders op het veld van Dirkshorn met diezelfde cijfers te sterk voor de Oekraïense opponent Oleksandria FC. In 2018 kwam het Deense FC Midtjylland bij ons op bezoek voor een oefenwedstrijd tegen AZ.

Op deze pagina komt u alles te weten over het bezoek van eredivisieclub AZ aan V.V. Dirkshorn. Houd onze website daarom goed in de gaten, want wij zullen regelmatig met updates komen om iedereen van de juiste informatie te voorzien.