Panna

Panna! week 49

Jan Hinrichs: hoeksteen van jeugd én club!

Een rustige, vriendelijke man, waar er vele van rond lopen. Dit zou de eerste gedachte kunnen zijn als je Jan Hinrichs tegen het lijf loopt bij de club. Maar van mensen als Jan lopen er zéker niet veel rond. Hoog tijd daarom om deze hoeksteen van de jeugd en de club VV Dirkshorn eens in het zonnetje te zetten.

Jan Hinrichs

Jan is een duizendpoot met vele organisatorische, technische en administratieve kwaliteiten. Jan is directeur van een middelgrote onderneming in risicomanagementadvisering en –ondersteuning. Jan heeft het hart op de goede plaats en toont zich lokaal zeer betrokken. Bijvoorbeeld bij de buurtvereniging van Stroet, met de aanstekelijke slogan Stroet is goed, maar zeker ook bij VV Dirkshorn waar hij zowel coach, begeleider van het jaarlijkse jeugdvoetbalkamp, lotenverkoper voor de jaarlijkse kippenactie als hoofd jeugdsponsor is met Advisafe.

Qua coaching schuift hij al jaren mee met het team waarin zijn zoon Thomas speelt (nu C1), waarbij Jan een prima tandemcombinatie vormt met Bram Strijbis. En waarbij hij, hoe kan het ook anders bij Jan, met name de organisatorische en administratieve taken op zich neemt. Maar ook aan de sociale kant onderscheidt Jan zich. Daarom past waarschijnlijk ook de rol van lotenverkoper voor de jaarlijkse kippenactie naadloos bij hem.

Al enige tijd is Jan met Advisafe hoofdsponsor van de jeugd. Hierdoor worden vele activiteiten, toernooien, trainingen en bijbehorende opleidingen mogelijk gemaakt. Dat de jeugdafdeling er momenteel goed voor staat is dan ook zeker deels te danken aan de door Jan met zijn bedrijf getoonde betrokkenheid. Met een beetje fantasie is er bijna een volledige parallel te ontdekken met de motto’s van zijn onderneming: organisaties zo veilig en gezond mogelijk maken en een optimale balans creëren tussen mens, techniek en organisatie.

Jan, namens de jeugd en zonder enige twijfel dus ook namens de club bedankt voor jouw grote betrokkenheid bij het wel en wee van de jeugd van VV Dirkshorn!

Veel afgelastingen door herfstweer, D2 en E2 winnen knap!

slecht weer

Op inhaalzaterdag 21 november en zaterdag 28 november gingen slechts 6 van de 11 geplande wedstrijden door. De vele neerslag maakte diverse regionale velden onbespeelbaar. Bij de wedstrijden die wel doorgingen viel de zeer knappe en zwaarbevochten 0-1 uitoverwinning van D2 op de Schagen/SRC D6 combinatie op. Hetzelfde gold voor de ook nog ruime 3-6 overwinning van E2 op FC Den Helder E8 in de marinestad. F2 en F3 deden het niet slecht, maar moesten uiteindelijk wel buigen voor hun tegenstanders. F1 blijft tenslotte de grote overwinningen aaneen rijgen en lijkt met zevenmijlslaarzen richting het najaarskampioenschap te gaan!

We gaan (bijna) de zaal in!

zaal

Wat een rijkdom! We gaan met maar liefst 10 jonge jeugdteams meedoen aan de JeugdWinterCompetitie van de SZVV! De afvaardiging van VV Dirkshorn bestaat hierbij uit 4 D-teams, 2 E-teams en 4 F-teams. De teams zien er als volgt uit:

Sijmen Interieur D1 Sijmen Interieur D2

Bram Koedijk Sam Rootje
Rozy Grootes Dave van der Werf
Rinske Ypma

Alle teams zijn voldoende bezet, maar het is wel van groot belang dat alle spelers er zo veel mogelijk zullen zijn. Denk dus hierbij goed aan je teambelang!

Voor alle teams zal de zaalcompetitie in januari starten. De D-junioren spelen alleen in de maand januari. De E- en F-pupillen spelen tot eind februari in de zaal. Pouleindelingen staan inmiddels op www.szvv.nl en het programma staat inmiddels zowel op de SZVV als de VV Dirkshorn website! Volgende Panna! het laatste nieuws hierover!

Uitslagengalerij 21-11 en 28-11

uitslagen

Zaterdag 28 november 2015
Datum Thuisploeg Uitploeg Uitslag Soort
28-11-2015 V.V. Dirkshorn B1 Con Zelo B1 afgelast competitie
28-11-2015 V.V. Dirkshorn C1 Wieringermeer C1 afgelast competitie
28-11-2015 Succes D3 V.V. Dirkshorn D1 afgelast competitie
28-11-2015 Schagen/SRC D6 V.V. Dirkshorn D2 0-1 competitie
28-11-2015 FC Den Helder E8 V.V. Dirkshorn E2 3-6 competitie
28-11-2015 V.V. Dirkshorn F1 Schagen F3 14-1 competitie
28-11-2015 V.V. Dirkshorn F2 Hollandia T F3 1-3 competitie
28-11-2015 Winkel F3M V.V. Dirkshorn F3 5-1 competitie

Zaterdag 21 november 2015
Datum Thuisploeg Uitploeg Uitslag Soort
21-11-2015 V.V. Dirkshorn B1 Alcmaria Victrix B1 afgelast beker
21-11-2015 V.V. Dirkshorn D1 West Frisia D3 afgelast competitie
21-11-2015 Foresters de E10 V.V. Dirkshorn E2 9-0 competitie

Het grote zaalvoetbalavontuur van B1 (vervolg)

De afgelopen weken twee thuiswedstrijden voor onze lokale zaalvoetbaltrots. Allereerst de wedstrijd tegen DWOW, de enige regionale tegenstander in de poule. Een team waartegen twee jaar geleden in de zaal al  menige zware dobber werd uitgevochten. Waarbij de balans meestal in Wieringerwerver voordeel doorsloeg. Zo niet deze keer. Na een 0-0 ruststand werd een knappe en degelijke 3-0 overwinning geboekt.

zaal2

Afgelopen vrijdag de match tegen de nummer twee van West I uit de C-juniorencompetitie in de Topklasse van vorig jaar, Architectenbureau Nieuweboer B1. Een goed voetballende ploeg, waarbij de opdracht was het achterin dicht te houden en zelf proberen te scoren vanuit de omschakeling. De eerste helft ging dit prima en werd na een 0-1 achterstand een 3-1 voorsprong bij rust bereikt. Helaas kon die net niet over de streep worden getrokken: 4-5. De tweede helft was te onrustig en liet zien dat er nog steeds stapjes te maken zijn in het continue leerproces van dit jaar. Jammer, maar geen schande!