Panna

Panna! week 13


Zwaluwentoernooi 2016 groot succes!


zwaluwentoernooi small


“Paas”zaterdag 26 maart werd al weer voor de dertiende keer door de samenwerkende buurtverenigingen het Zwaluwentoernooi georganiseerd. De twaalf hieraan deelnemende verenigingen waren Con Zelo, Dirkshorn, Geel Zwart, Hollandia T., Kaagvogels, Nieuwe Niedorp, Sint Boys, SRC, Vesdo, Vios W., VZV en Winkel.Het toernooi werd gespeeld voor de gehandicapte sporter. Alle verenigingen hebben per deelnemend team een bedrag van 5 euro aan het Prinses Beatrixfonds gedoneerd. In onderling overleg is bepaald welke poules van welke teams bij welke verenigingen worden gespeeld.


Beatrix Fonds   


Deelnemende teams waren de D-, E-, F- en kabouterteams van elke club. Naast Dirkshorn D1, D2, E1, E2, F1, F2 en F3 kwam ook voor Dirkshorn een kabouterteam uit. Omdat bij de indelingen zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met de door de KNVB in de voorjaarscompetitie gehanteerde indelingen is de kans op leuke en spannende wedstrijden groot.


Zwaluwen


Een mooie zaterdagochtend was een perfect decor dit jaar. Op het eigen Dirkshorn-complex werden de poules van Dirkshorn F1 en E2 gespeeld. Strak georganiseerd door toernooidirecteur Calvin Ruys. Beide poules werden tegelijkertijd afgewerkt op het A-veld, waardoor het geheel met terras en kantine ernaast een heerlijke toernooisfeer uitstraalde. E2 had het lastig, maar wist naast 2 nederlagen toch een gelijkspel uit het vuur te slepen. Het team deed het daarmee naar behoren en mogelijkheden. F1 zat ingedeeld in een regionale toppoule met de hoofdmachten van de sterkste regioverenigingen. Daarin weerde het zich uitstekend met een nipte nederlaag, een gelijkspel en een overwinning. Waarmee het team opnieuw liet zien een hoog niveau te hebben. Knap!


Dirkshorn F1


De overige teams zwermden uit over de regio. Gezien de relatief korte speeltijd en de vaak spannende wedstrijden waren er teams als D1, die slechts doelpuntloze wedstrijden speelden, maar er waren ook doelpuntrijke poules (zowel aan de gewenste als aan de eigen kant). In ieder geval werd er door alle teams een heerlijke voetbalochtend beleefd, met (uiteraard) zeer gevarieerde einduitslagen. Nuttig en leuk! Met twee heerlijke Paasdagen in het vooruitzicht werd een succesvolle 2016 editie afgesloten. 
B1 finalist Challenge Cup SCC Berlin Pokal 2016


scc berlin pokal 2016


Dirkshorn B1 reisde Goede Vrijdag 25 maart in alle vroegte af naar Berlijn om deel te nemen aan de SCC Berlin Pokal 2016. Een groot internationaal jeugdvoetbaltoernooi. Dit werd een onvergetelijke ervaring voor het team van coaches Olaf en Aren.


P1040737


Zaterdagochtend werd de strijd aangebonden met achtereen volgens Viktoria 1899 Berlin, de grootste club van Duitsland, het Deense Langaa IK en VV Sliedrecht. Viktoria 1899 Berlin werd in de eerste wedstrijd met de rug tegen de muur gezet. De ene na de andere Dirkshornse kans ging er echter maar niet in. Een oude voetbalwet zegt dan dat ie aan de andere kant zal vallen en dat gebeurde dus ook. Een zeer onterechte en ongelukkige nederlaag werd hiermee ingeleid.

In het begin van de tweede wedstrijd kregen de Denen van Langaa IK één keer de gelegenheid om door te stoten en profiteerden gretig. B1 kwam steeds beter in de wedstrijd, maar de voetbalgoden waren het team deze dag gewoon niet goed gezind. Het lukte steeds net niet met weer een onterechte uitslag tot gevolg. De laatste wedstrijd tegen het sterke VV Sliedrecht, dat als nummer 1 van de 1e klasse feitelijk op hoofdklasseniveau acteert, werkte het onfortuin licht door in de hoofden. Hoewel B1 verdienstelijk speelde en hiervoor ook de complimenten van Sliedrechtse kant ontving werd nipt verloren. 

Zondag mochten de boys aantreden voor de Challenge Cup. Eerst werd hierin overtuigend afgerekend met SV Hulsberg. De marge van twee doelpunten was slechts een zeer magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Vervolgens stond het Duitse JFG Region Freystad op het menu. Ook hier een duidelijk sterker Dirkshorn B1. Dat na de zeer verdiende eerste goal verzuimde meer afstand te nemen. Daardoor bleef het onnodig spannend. Maar de terechte overwinning en daarmee de finaleplaats in de Challenge Cup behaald. Achteraf des te knapper, aangezien Freystad eerder won van de latere algehele toernooi halvefinalist Quick!
 

P1040820


In de finale stonden onze toppers tegen het Deense Vestia Boldsklub. Dit team leek het niet bepaald nauw genomen te hebben met de leeftijdsgrenzen van het toernooi. Er stonden jongens in het veld, waarvan het bepaald niet onaannemelijk was dat ze zelf met de auto gekomen waren. De veelal 15- en 16-jarige spelers van B1 kregen daardoor fysiek een bijna onmogelijke opgave. Desondanks hield het team wonderbaarlijk goed stand. Ondanks de uiteindelijke negatieve marge van twee doelpunten, creëerde Vestia slechts één kans zelf. B1 wist zelf knap ook enige kansrijke situaties te creëren.

Doordat zowel de fysieke overmacht als de schandalige arbitrage (een grensrechter, die niet alleen continu foutieve beslissingen neemt is al niet zo gezellig, maar als deze gewoon spelers bestormt, toeschreeuwt en intimideert is er iets goed mis) prima werd bestreden werd de verloren finale een uiterst leerzame ervaring. Met die wetenschap togen team en begeleiding naar het podium waar het team werd gehuldigd en de tweede plaats bokaal in ontvangst genomen werd.


P1040868

Rondom het toernooi beleefde het team ook een prachtig programma in wereldstad Berlijn, waarbij vele hotspots werden bezocht. Een geweldige ervaring, die spelers, begeleiders en meegereisde ouders (totaal 35 man!) nooit meer zullen vergeten!
Pupil van de week Tim Markerink

Hoi ik ben Tim Markerink. Ik was bij de wedstrijd Dirkshorn -VZV pupil van de week.  Ik vond het wel een beetje spannend en wist niet wat ik allemaal moest doen. Bjorn vertelde mij wat ik moest doen en toen ging het heel goed.

image1

Ik heb geoefend voor de wedstrijd met op doel schieten en de bal overspelen. Bij de aftrap heb ik meteen een doelpunt gemaakt!

Maar ik vond het wel jammer dat we niet gewonnen hebben van VZV. Ik vond het super leuk en was heel blij met de verassingskadootjes.

Groetjes timPupil van de week Roan Dam


P1040890 kopie

Volg ons op

social facebook box blue 48Facebook
social twitter box blue 48Twitter
RSSRSS

 

Vragen?

Afgelastingen:
06 22 403 031 - Henk Rijs
Wedstrijdsecretariaat:
06 22 403 031 - Henk Rijs
Leden administratie:
Algemene Informatie:
06 22 783 125 - Mike Kieft
Kantine:
0224 551 854
Kantinedienst, vervoersdiensten en scheidsrechters: