• DH1

Dirkshorn 1: OPPERMACHTIG DIRKSHORN BELOONT ZICHZELF NIET (0-0)

Dirkshorn speelde zondag de openingswedstrijd van het seizoen tegen Wiron uit Den Oever. Na een wisselvallige voorbereiding was een ieder benieuwd hoe de ploeg er voor stond, alles wat Dirkshorn sympathiseert keek immers uit naar het nieuwe seizoen. De eerste wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 0-0 remise, waar de thuisploeg duidelijk meer had verdiend. Het spel oogde verzorgd, in de eerste helft zelfs bij vlagen heel goed, maar de withemden verzuimden zichzelf te belonen voor een prima ouverture.

Dirkshorn startte zondag zonder de ervaren aanvallers Ko Kempeneers en Lars Fortuin, maar ook Sjaak Konijn, Axel Stam en Lex Hellinga ontbraken in de basisformatie. Dit bleek allemaal om uitlopende redenen te zijn, verklaarde trainer Willem Zeijlmans desgevraagd. “Ko had de hele week niet getraind. Daar kon hij vanwege werk niks aan doen, maar ik ook niet. Lars heeft goed getraind, maar was in wedstrijden de gehele voorbereiding niet gelukkig. Vorige week, op Texel, hebben anderen een betere indruk gemaakt en daarmee kansen afgedwongen. Er is weer concurrentie. Dat is allemaal niet zo schokkend hoor, we spelen 26 wedstrijden. Ik wil graag iedereen fit, scherp en gemotiveerd hebben.”

De twee aanvallers namen plaats op de bank, waar de drie verdedigers in t geheel niet bij de groep zaten. “Ook dat is niet zo spectaculair”, legt Zeijlmans uit. “Sjaak, Axel en Lex zijn gewoon nog niet fit genoeg om te starten. Daar hebben we over gesproken en ze beamen mijn constatering. Door keuzes in de voorbereiding hebben ze een achterstand opgelopen, die langzaamaan wordt ingehaald. We hebben straks gewoon weer een ruime selectie waaruit we kunnen kiezen.” Tegenover het gemis van vijf potentiële basiskrachten stond de aanwezigheid van Mike van der Hoek, vorig jaar nog A-junior, en Wessel Stam. Van der Hoek heeft zich volgens zijn trainer zelf in de selectie gespeeld en wordt beloond voor een prima voorbereiding. Stam heeft zelf ook een kans afgedwongen, ‘op 10’.

Overtuigend
Dirkshorn startte voortvarend aan het duel. Door middel van verzorgd aanvallend voetbal werd Wiron terug gedrongen op eigen helft. De bal werd op tempo rondgespeeld, waarna op de juiste momenten diepgang via de zijkanten werd gezocht. Met name over de rechterkant stichtte Dennis Jonker veel onrust in de verdediging van de gasten. Wat opviel was dat Dirkshorn veel beweging in de frontlinie en het middenveld had. Zo ontstonden er veel mogelijkheden en kansen. Het vizier stond echter nog niet op scherp. Toch was een ieder er van overtuigd dat deze middag overtuigend drie punten zouden opleveren, het was immers wachten op de eerste treffer. De aanvallers Wilco Gootjes (hij kreeg de voorkeur boven Fortuin), Robin Wijdh en Tim van Haeften, maar ook middenvelders als Wessel Stam, Calvin Ruijs en Joop de Boer kwamen in kansrijke posities om de openingstreffer aan te tekenen. Geen van allen lukte het om het net te vinden. Wat de eerste helft helaas wel opleverde was een blessure bij Wouter Rentenaar. De linkspoot zag zijn voet ‘dubbelklappen’ en kon niet verder spelen. Jongeling Mike van der Hoek kwam hem vervangen.

Nieuwe impulsen
In de rust werd er bij de thuisploeg niet gewisseld. Begrijpelijk, omdat er prima werd gespeeld en er voldoende kansen werden afgedwongen. Na rust veranderde er niets in het spelbeeld. Dirkshorn creëerde de ene na de ander kans, waar Wiron nauwelijks meer in de buurt van keeper De Geus verscheen. Wilco Gootjes had de grootste kans. Hij speelde zich knap vrij, maar zag zijn inzet gekeerd. Na 20 minuten spelen besloot trainer Zeijlmans tot een dubbele wissel. Ko Kempeneers en Lars Fortuin kwamen de prima spelende, maar moegestreden Tim van Haeften en Robin Wijdh vervangen. Nieuwe impulsen en frisse krachten, in de hoop de openings- en winnende treffer te forceren. Kempeneers sleurde weer ouderwets door de Wiron-defensie, waar Fortuin aan de rechterkant probeerde dat ene gaatje te vinden. Na goed voorbereidend werk van Wessel Stam was het Fortuin die de verdiende winnende treffer leek aan te tekenen. In plaats van hoog in te schieten, schoot hij de bal echter laag in, waar deze op gelukkige wijze werd gekeerd.

Door de toenemende druk van Dirkshorn en het doorschuiven van verdedigers naar de middenlinie, kreeg ook Wiron in de slotfase nog enkele mogelijkheden. Deze waren echter meer gevolg van toeval, dan van goed opgebouwde aanvallen. Keeper Dennis de Geus kwam niet in de problemen. Na 90 minuten spelen stond er een brilscore op het bord. Wiron toonde zich dolgelukkig met het punt, Dirkshorn kon terugkijken op een goede wedstrijd, maar kwam twee punten tekort.

Nababbel
Dirkshorn-trainer Willem Zeijlmans hield gemengde gevoelens over aan de wedstrijd, maar is enthousiast en vol vertrouwen richting de toekomst. “We hebben gister gewoon een goede wedstrijd gespeeld. Met name de eerste helft zag er overtuigend uit. De vorig seizoen en in de voorbereiding ingeslepen vormen kon je terugzien in de wedstrijd. Dat vind ik altijd mooi. We hebben alleen nog niet zoveel getraind op afwerken, dat bleek, haha. We hebben als gehele selectie de nodige stappen gemaakt, we streven duidelijk naar een hoger niveau. Sommigen hebben moeite gehad om aan te haken of om te snappen waar we naartoe willen. Maar als iedereen bereid is in zichzelf te investeren, er iets voor over te hebben en er iets voor te laten en zelfkritisch te zijn, gaan we een mooi seizoen tegemoet. Daar ben ik zeker van.

Er zitten nog zoveel mogelijkheden in deze groep dat we zelfvertrouwen mogen uitstralen. De groep is jonger en sterker geworden, de concurrentie is terug en de mogelijkheden uitgebreid. Als we in de afronding nog wat finesse en scherpte weten toe te voegen, ben ik overtuigd van succes. Met de aanwezige kwaliteiten en de juiste instelling en wedstrijdbeleving kunnen we vervolgstappen maken. Het trainingsniveau is hoog, nu moet dat ook nog constant worden tijdens de wedstrijden. Zoals we gister speelden, zo zien we het graag. We hebben onszelf alleen niet beloond voor een prima wedstrijd.

Dirkshorn - Wiron           0-0 (0-0)
Doelpunten: -

Kaarten Dirkshorn: -

Opstelling Dirkshorn:
Dennis de Geus, Dennis Jonker, Björn Ruijs, Arjan Rijs, Wouter Rentenaar (35’ Mike van der Hoek), Joop de Boer, Robin Wijdh (65’ Lars Fortuin), Calvin Ruijs, Tim van Haeften (65’ Ko Kempeneers), Wessel Stam, Wilco Gootjes.Uw verslaggever, Hendrik Rosen

Volg ons op

social facebook box blue 48Facebook
social twitter box blue 48Twitter
RSSRSS

 

Vragen?

Afgelastingen:
06 22 403 031 - Henk Rijs
Wedstrijdsecretariaat:
06 22 403 031 - Henk Rijs
Leden administratie:
Algemene Informatie:
06 22 783 125 - Mike Kieft
Kantine:
0224 551 854
Kantinedienst, vervoersdiensten en scheidsrechters: