• DH1

Dirkshorn 1: DIRKSHORN OVERTUIGEND NAAR ZEGE EN KOPPOSITIE (4-0)

Het was gisteren aangenaam vertoeven op het sportcomplex van v.v. Dirkshorn. Het vlaggenschip van de club speelde thuis en vermaakte het publiek. Vanaf de aftrap werd duidelijk wat de ploeg van plan was en het resultaat was er naar. Tegenstander Geel Zwart, zichzelf altijd kampioenskansen toedichtend, werd een illusie armer, maar een ervaring rijker terug gestuurd naar ’t Zand. De 4-0 overwinning van de withemden was even terecht als fraai. Dat het bovendien de koppositie in 4A opleverde, was een verrassende bijkomstigheid.

Dirkshorn startte gister in nagenoeg ongewijzigde opstelling ten opzichte van vorige week. Wessel Stam en Wouter Rentenaar ontbraken nog vanwege blessures, Tim Rentenaar was door zijn trainer op conditietraining gestuurd en nam deel aan de Dam-tot-Dam-loop. Sjaak Konijn was ook nog niet inzetbaar, maar Lex Hellinga sloot daarentegen weer aan. Enige wijziging in de basisformatie was de opstelling van Robin Wijdh, hetgeen ten koste van Tim van Haeften ging. “We hebben een ruime selectie”, aldus trainer Willem Zeijlmans. “We zitten pas aan het begin van het seizoen en hebben iedereen hard nodig. We willen graag alle spelers op het gewenste niveau krijgen, dan moeten er per week keuzes gemaakt worden. Dat ging dit keer helaas ten koste van Tim. Er spelen meerdere argumenten een rol. De keuzes en tactische argumenten worden uitgelegd en daardoor ook geaccepteerd. Over een heel seizoen komt iedereen volledig aan zijn trekken hoor.”

Energiek
Dirkshorn startte voortvarend. Direct na de aftrap zette de thuisploeg druk op de tegenstander en liet het Geel Zwart niet in het spel komen. De beloning voor het energieke spel volgde na een kwartier spelen. Ko Kempeneers speelde zichzelf vrij in de zijkant van strafschopgebied. Hem restte niet veel anders dan de bal op doel te schieten. Zijn schot vervormde echter tot een voorzet op maat voor Lars Fortuin, die geen moeite had met het buitenkansje (1-0). Dirkshorn zakte niet in, maar bleef vooruit verdedigen. Het tempo bleef hoog, de energie spatte er van af. Vooralsnog ging het goed, want 5 minuten na de openingstreffer tekende Ko Kempeneers de tweede treffer aan. Knap vrijgespeeld door Wilco Gootjes haalde hij droog, maar verwoestend uit (vanuit nagenoeg dezelfde positie) en zag in de verre hoek binnen vallen (2-0). Geel Zwart stond te wankelen en een grote uitslag leek aanstaande. Zeker toen weer vijf minuten later Wilco Gootjes de derde treffer aantekende. Een aanvalsopbouw van achteruit bracht Dennis Jonker voorin vrij. Hij aarzelde niet en gaf de bal snel en strak voor. Gootjes kwam knap voor zijn man en verhief de assist tot goal (3-0). Deze score was een goede afspiegeling van het spelbeeld. De vraag was alleen hoelang Dirkshorn het hoge tempo zou kunnen volhouden. Na de 3-0 liet Dirkshorn de teugels onbewust even vieren. In de laatste linie trad concentratieverlies op en kon Geel Zwart enkele speldenprikjes uitdelen. Genoeg om de boel bij Dirkshorn weer wakker te schudden. De gastheren bereikten de theepauze zonder verdere noemenswaardige problemen.

Voldoening
Na rust verscheen Dirkshorn in ongewijzigde samenstelling op het veld en pakte het de draad weer onverschrokken op. De druk op Geel Zwart werd weer opgevoerd en diverse kansen werden genoteerd. Na een kwartier spelen werden alle mogelijke illusies bij de gasten ontnomen. Pressie leverde balbezit voor Dirkshorn op. Ko Kempeneers leek het eindstation van een vlot lopende aanval te worden, maar hij koos er onbaatzuchtig voor om Wilco Gootjes, die er beter voor stond, in stelling te brengen. De aanvaller kapte zichzelf behendig vrij en kon fraai in de verre hoek binnen schieten (4-0). Vlak hierna werd Gootjes gewisseld en kwam Tim van Haeften het veld in. Aan het speelbeeld veranderde hiermee niks, Dirkshorn bleef heer en meester, Geel Zwart had de handdoek gegooid. Het verschafte trainer Willem Zeijlmans de gelegenheid Lex Hellinga en Mitchel Tijssen in de arena te brengen, voor de moegestreden Joop de Boer en Calvin Ruijs. Het eindsignaal werd uiteindelijk met veel voldoening begroet. Dirkshorn kon terugkijken op een prima voorstelling, waarvan men langs de kant ook genoten had. Als slagroom op de taart bleken de andere uitslagen dermate mee te zitten dat Dirkshorn de koppositie in 4A overnam, voor wat het op dit moment waard is.

Nababbel
Dirkshorn-trainer Willem Zeijlmans toonde zich daags na de zege nog een content man . “We zijn op de goede weg. Na vorige week was dit weer een enorme stap vooruit. Het mooiste was dat we de gemaakte afspraken en bedoelingen vanaf de eerste minuut nakwamen. Niet alleen woorden, maar nu ook daden. We weten dat we goed bezig zijn, maar het moet er op zondag nog wel allemaal uitkomen. Dat kwam het gister. Het is nu zaak dit als maatstaf te gaan hanteren. Minder is niet meer acceptabel. Ik weet gerust wel dat het niet iedere week zo zal lukken, maar als deze intentie in de ploeg blijft, zijn we tot mooie dingen in staat. Eind oktober, begin november zijn we naar verwachting pas volledig conditioneel op onze top. Daarom moet het tot die tijd ook voetballend blijven ontwikkelen. Ik heb echt genoten van de ploeg gister, ik heb ze ook verteld dat we trots op de ploeg zijn. De ploeg heeft niet alleen als een eenheid hard gewerkt, maar ook nog prima gevoetbald. We maken twee trainingsgoals, dat is heerlijk. Hier zijn we voor bezig, dit smaakt naar veel meer… Nu moeten we echter weer over op de orde van de dag. Zondag wacht de derby bij Hollandia T., daar komt weer wat anders bij kijken.”

Dirkshorn – Geel Zwart               4-0 (3-0)
Doelpunten: 16’ Lars Fortuin (1-0), 20’ Ko Kempeneers (2-0), 25’ Wilco Gootjes (3-0), 59’ Wilco Gootjes (4-0)
Kaarten Dirkshorn: Calvin Ruijs en Lars Fortuin (beiden geel)

Opstelling Dirkshorn:
Dennis de Geus, Dennis Jonker, Björn Ruijs, Arjan Rijs, Mike van der Hoek, Joop de Boer (71’ Lex Hellinga), Robin Wijdh, Calvin Ruijs (84’ Mitchel Tijssen), Ko Kempeneers, Lars Fortuin, Wilco Gootjes (62’ Tim van Haeften).

Uw verslaggever,
Hendrik Rosen

Volg ons op

social facebook box blue 48Facebook
social twitter box blue 48Twitter
RSSRSS

 

Vragen?

Afgelastingen:
06 22 403 031 - Henk Rijs
Wedstrijdsecretariaat:
06 22 403 031 - Henk Rijs
Leden administratie:
Algemene Informatie:
06 22 783 125 - Mike Kieft
Kantine:
0224 551 854
Kantinedienst, vervoersdiensten en scheidsrechters: