• DH1

Dirkshorn 1: DIRKSHORN EN DTS GELIJKWAARDIG (0-0)

Het werd gezien als een test, een examen wat afgelegd diende te worden. De wedstrijd tussen Dirkshorn en DTS was immers het treffen tussen de gedeelde koplopers. Het wedstrijdbeeld, de uitslag en het gevoel na afloop toonde dat beide ploegen gelijkwaardig waren. Het was een vermakelijke remise, waarin de spanning hoog was en het spelniveau ook toonde dat beide ploegen niet voor niets bovenaan staan.

Dirkshorn had gister, ten opzichte van vorige week, één wijziging in de opstelling doorgevoerd. Wouter Rentenaar keerde terug in de basis, ten koste van Mike van der Hoek. “Niks ten nadele van Mike, want die heeft het prima gedaan de afgelopen weken”, verklaarde trainer Willem Zeijlmans. “Maar Wouter is weer volledig fit en kreeg daarmee zijn basisplek weer terug. Een linkspoot op links had de voorkeur tegen de doorgaans sterke aanval van DTS. Wouter weet inmiddels ook dat de concurrentie is toegenomen, dat is goed voor iedereen.”

Openingsoffensief
De openingsfase van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Direct vanaf de aftrap werd spits Ko Kempeneers gezocht en met een fantastische inspeelbal van Arjan Rijs gevonden. Kempeneers knokte zich langs drie DTS’ers, maar werd door de vierde gestuit. Het leverde Dirkshorn binnen de minuut de eerste vrije trap op, net buiten het strafschopgebied. De fraaie poging van Arjan Rijs werd ternauwernood gekeerd door de DTS-goalie, ten koste van een cornerbal. Het openingsoffensief was ingezet. DTS bleek moeite te hebben met de pressie en het positiespel van de gastheren. De opmaat voor een boeiende topper was ingezet.
De eerste helft lag het tempo hoog, over en weer. Beide ploegen zochten het in verzorgd voetbal, maar wisten beiden niet tot echte kansen te komen. Wel mogelijkheden. Zo wisten Ko Kempeneers en Wilco Gootjes de bal vanaf links voor de goal te krijgen, maar rekende geen van hun ploeggenoten op dit buitenkansje. Aan de andere kant stond een DTS-speler ineens oog in oog met doelman Dennis de Geus, na een slippertje van Rijs. De doelman toonde zich wederom een betrouwbare sluitpost en keerde de harde inzet bekwaam. De rust werd zodoende met een 0-0 stand bereikt.

Spanning
De tweede helft bleek de spanning toe te nemen. Beide formaties hielden hun defensies gesloten, waardoor het lastig werd kanen te creëren. Het werd vooral een strijd op het middenveld, waar Robin Wijdh zich aan Dirkshorn-zijde weer manifesteerde met een enorme dosis onverzettelijkheid en voetbalvermogen. De grootste mogelijkheid in de tweede helft was uiteindelijk toch voor Dirkshorn. Slecht uitverdedigen aan DTS-zijde bracht Ko Kempeneers enigszins onverwacht in balbezit. Met de goed bijgesloten Tim van Haeften helemaal vrij aan de rechterkant kon dit de ideale gelegenheid worden de openingstreffer aan te tekenen. Kempeneers had zijn collega echter niet gezien, noch gehoord, waarmee ook deze mogelijkheid niet tot kans werd verheven. Waar Dirkshorn nog wel probeerde de wedstrijd naar zich toe te trekken, gaf de verdediging van de gasten geen krimp meer. De gedoodverfde titelkandidaat had ogenschijnlijk vrede met de remise en drong ook niet meer aan. Zo eindigde de amusante topper in een doelpuntloos gelijk spel. Beide ploegen behouden de koppositie, naar zagen wel Hollandia T zich bij de twee koplopers voegen en Nieuwe Niedorp aansluiten. Opvallend detail is dat Dirkshorn weliswaar niet scheutig is met veel doelpunten, maar wel het minste aantal tegentreffers (7) achter haar naam heeft staan. Hier mogen keeper en defensieve spelers hun compliment uit halen.

Nababbel
Dirkshorn-trainer Willem Zeijlmans was pas maandagavond bereikbaar, maar nog immer trots op zijn ploeg. “Ik weet nog dat we eind vorig seizoen ook 0-0 speelden tegen DTS. Toen was na afloop iedereen in de kleedkamer opgetogen met dat punt. Nu was het een ander verhaal. Iedereen had het gevoel dat er meer in had gezeten. We zijn niet meer tevreden met een punt tegen een goede ploeg als DTS. Ook dat is winst. Het is van begin tot eind een wedstrijd op aardig niveau geweest. Zowel DTS als wij probeerden echt verzorgd en aanvallend voetbal te blijven spelen. Daarom werd het ondanks het uitblijven van doelpunten een leuke wedstrijd. Voor beide ploegen gold; met een beetje geluk win je de wedstrijd, met een beetje pech verlies je ‘m. Ik kan leven met de uitslag, hoor. Het was een gelijkwaardige strijd. Wat ik het meest bevredigende vind is dat we met de week sterker en weerbaarder worden. Dan ben ik trots op de ploeg, ja.”

Komend weekend is Dirkshorn vrij van competitie. Volgende week week zondag spelen de withemden de volgende topper, uit tegen en in Schagen. De laatste wedstrijd voor de eerste periodetitel, waarop Dirkshorn dus nog steeds serieus kans maakt.

Dirkshorn 0-0 (0-0)
Kaarten Dirkshorn: -

Opstelling Dirkshorn:
Dennis de Geus, Dennis Jonker, Björn Ruijs, Arjan Rijs (74’ Wessel Stam), Wouter Rentenaar, Robin Wijdh, Tim van Haeften (87’ Mike van der Hoek), Calvin Ruijs, Ko Kempeneers, Lars Fortuin, Wilco Gootjes (63’ Sjaak Konijn).

Uw verslaggever,
Hendrik Rosen