• DH1

DIRKSHORN 1: GEEFT NIET THUIS IN SCHAGEN (4-1)

In theorie kon Dirkshorn gister de eerste periodetitel veroveren. Winst op Schagen en gunstige uitslagen van de concurrenten waren dan noodzakelijk. DTS verloor verrassend van WMC, Hollandia T minder verrassend bij Wiron, maar Nieuwe Niedorp won bij Con Zelo, waardoor het hele plan aan duigen viel. Maar veel onthutsender was de nederlaag van Dirkshorn zèlf bij en tegen Schagen. De withemden waren geen schim van zichzelf en verloren nagenoeg kansloos en dus terecht met 4-1. De wedstrijd werd in de eerste helft al verloren. Doordat de meeste koplopers verloren, bleef de schade toch nog beperkt.

Dirkshorn had gister, ten opzichte van de vorige wedstrijd, één wijziging in de opstelling doorgevoerd. Wessel Stam keerde terug in de basis, ten koste van Wilco Gootjes. Voor het overige stonden de vertrouwde namen aan de aftrap.

Domper
Waar afgesproken was scherp te beginnen en druk vooruit te zetten, oogde Dirkshorn niet geconcentreerd in de openingsfase. De werkvloer, een slecht en oud kunstgrasveld, vol met zwart rubber, leek de gasten teveel bezig te houden. Reeds na twee minuten spelen kwam Schagen op voorsprong. Linksachter Wouter Rentenaar liet zijn man ongehinderd naar binnen trekken, waar ook geen medespeler de aanvaller oppakte. Deze besloot dan ook vanaf randje strafschopgebied op doel te schieten. Zijn inzet verdween in de linkerbenedenhoek, achter de nauwelijks reagerende of verraste doelman Dennis de Geus. De vroege achterstand werd gelaten geaccepteerd. Het moet gezegd, hierna nam Dirkshorn het initiatief over en leek het beter in de wedstrijd te groeien. Het leverde na een kwartier spelen een riante mogelijkheid voor aanvalsleider Ko Kempeneers op. De steekbal door het midden zette hem alleen voor de keeper. De gelijkmaker leek aanstaande. In plaats van beheerst een hoek te zoeken, haalde Kempeneers hard uit, echter recht op het lichaam van de keeper. Dit was eigenlijk gelijk het laatste wapenfeit van Dirkshorns topscorer. Hierna werd hij namelijk veelvuldig door de Schagen-verdedigers van achteren op de hakken, kuiten, bovenbenen of billen geraakt. Het wapen werd vakkundig ‘uit de wedstrijd getrapt’, zonder dat de jonge arbiter hier ook maar eenmaal tegen optrad. Kempeneers hield het uiteindelijk tot de 40e minuut vol, waarna hij gewisseld werd voor Wilco Gootjes.

Wanorde
Tussendoor was de wedstrijd al nagenoeg beslist. Schagen maakte dankbaar gebruik van het ontbreken van communicatie en scherpte aan Dirkshorn-kant. In de 32e minuut grepen zowel Wouter Rentenaar als Arjan Rijs niet in, waarna een Schagen-aanvaller ongehinderd de bal langs Dennis de Geus liftte. De wanorde was compleet, waarna Schagen twee minuten later ook de derde treffer aantekende, waarbij nu, naast Rentenaar, ook Dennis de Geus deelde in de malaise. In de extra tijd van de eerste helft werd het lot van Dirkshorn voor deze zondag definitief beslecht. Een goed genomen cornerbal werd door een aangenaam verraste Schagenees, wederom ongehinderd, binnengekopt. “Voor de wedstrijd hebben we onze verdediging nog geprezen”, reageert Zeijlmans. “We hadden voor de wedstrijd van gister de minst gepasseerde verdediging in onze klasse. Van alle rust en overtuiging van de afgelopen weken was gister echter weinig terug te zien. Dan wordt het lastig wedstrijden te winnen. Zelfs één van onze meest constante factoren als Dennis Jonker gaf gister niet thuis. Hij kwam wel veelvuldig op, maar verdedigend was het gewoon niet goed. Daar begint het alleen allemaal wel mee. Maar goed, dat kan gebeuren, iedereen heeft recht op een off-day.“

Herstel
De tweede helft leek een formaliteit te worden. In de rust werden Wouter Rentenaar en aanvaller Tim van Haeften vervangen. Waar de technische staf ongetwijfeld meer wissels had willen toepassen, kwamen de resterende Mike van der Hoek en Joop de Boer hen vervangen (waarvan De Boer ’s ochtends al een hele wedstrijd in het tweede elftal had gespeeld, HR). Robin Wijdh schoof door naar de aanval, De Boer nam de positie op het middenveld van Wijdh over. Van der Hoek verving Rentenaar op linksachter. Schagen hoefde niet meer zo nodig, Dirkshorn probeerde het wel en had de tweede helft ook een veldoverwicht. Echter, zonder tot doelrijpe kansen te komen. Het herstel was zichtbaar, maar de stand bood weinig vertrouwen in een goede afloop. Na een half uur spelen tekende Joop de Boer de eretreffer aan (4-1), waarmee hij een opmerkelijk goede invalbeurt opsierde. Verder kwamen de gasten niet meer. Een illusie armer, een ervaring rijker.

Nababbel
Dirkshorn-trainer Willem Zeijlmans toonde zich een dag later realist. “Dit soort wedstrijden zitten er over een heel seizoen een keer of drie, vier tussen. Dan kan je alle goed intenties ten spijt afspreken wat je wilt, maar dan lukt het gewoon niet. Met alle respect voor Schagen, want dat legde onze manco’s gister uitermate effectief bloot en boekte een verdiende zege, maar dit mag ons niet gebeuren. De eerste helft was ronduit beneden ons niveau, ook mentaal ontbrak het aan de juiste spirit. Zo’n wedstrijd hebben we ook tegen Hollandia T gespeeld, dus dit was de tweede. Het is nu aan ons om te zorgen dat het hiertoe beperkt blijft. Toch hoort het erbij. Kijk maar naar DTS, dat verliest thuis van WMC. In deze klasse is niks op voorhand duidelijk. Nieuwe Niedorp pakt nu de eerste periode, het zij zo. Verder blijft alles dicht bij elkaar, dus er is niks aan de hand. Er zijn nog 18 wedstrijden te gaan en we weten waar we aan moeten werken. Op het moment dat we denken dat we er zijn, dat we tevreden zijn, is een domper nabij. We stoppen alleen even met het uitdelen van complimentjes, want daar kunnen we duidelijk nog niet mee omgaan. Feit blijft dat we gewoon meedoen bovenin en dat we gestaag verder werken aan het realiseren van onze doelstellingen. Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt. Dit was een harde les, maar gelukkig op tijd. Hier komen we weer sterker uit.”
Komende zondag spelen de withemden de volgende topper, uit tegen en in Nieuwe Niedorp. Tegen de huidige koploper kan Dirkshorn revanch op zichzelf nemen.

Schagen - Dirkshorn       4-1 (4-0)
Doelpunten:3’ (1-0), 32’ (2-0), 34’ (3-0), 45+’ (4-0), 74’ Joop de Boer (4-1)
Kaarten Dirkshorn:
-

Opstelling Dirkshorn:
Dennis de Geus, Dennis Jonker, Björn Ruijs, Arjan Rijs Wouter Rentenaar (46’ Mike van der Hoek), Robin Wijdh, Tim van Haeften (46’ Joop de Boer), Calvin Ruijs, Ko Kempeneers (42’ Wilco Gootjes),
  Wessel Stam, Lars Fortuin.

Uw verslaggever,
Hendrik Rosen

Volg ons op

social facebook box blue 48Facebook
social twitter box blue 48Twitter
RSSRSS

 

Vragen?

Afgelastingen:
06 22 403 031 - Henk Rijs
Wedstrijdsecretariaat:
06 22 403 031 - Henk Rijs
Leden administratie:
Algemene Informatie:
06 22 783 125 - Mike Kieft
Kantine:
0224 551 854
Kantinedienst, vervoersdiensten en scheidsrechters: