• DH1

DIRKSHORN 1 OVERKLAST KOPLOPER (2-8)

Dirkshorn heeft zich gister in en tegen Nieuwe Niedorp gerevancheerd voor de belabberde vertoning van een week eerder. De 4-1 nederlaag bij Schagen werd vervolgd door een 2-8 zege bij de koploper Nieuwe Niedorp. Een tegenstander die verzwakt was door het ontbreken van enkele basiskrachten, maar dat maakt de overwinning niet minder prettig. De withemden toonden aan geen boodschap aan de omstandigheden te hebben en hadden de overwinning dan ook volledig aan zichzelf te danken. Dirkshorn staat hiermee weer in de kop van de ranglijst, op slechts één punt van de koplopers Schagen en Nieuwe Niedorp.

Dirkshorn had gister, ten opzichte van de vorige wedstrijd, twee wijzigingen in de opstelling doorgevoerd. Joop de Boer keerde terug in het elftal, ten koste van Wessel Stam, en Sjaak Konijn startte dit seizoen voor het eerst in de basis, ten faveure van Wouter Rentenaar. Mike van der Hoek en Wilco Gootjes speelden hun wedstrijd in het tweede elftal. De concurrentie in het keurkorps lijkt hiermee duidelijk toegenomen.

Overrompeling
Vooraf was ongetwijfeld afgesproken de tegenstander direct te overrompelen. In een iets gewijzigd spelconcept probeerde Dirkshorn de personele wijzigingen bij de gastheer vanaf de aftrap bloot te leggen. Dit verliep niet geheel naar wens, want het duurde toch nog tot de 16e minuut eer de gasten op voorsprong kwamen. Het was ook direct een fraaie goal. Een vernuftige lichaamsbeweging van Calvin Ruijs bracht de opstomende Sjaak Konijn in balbezit over de linker zijkant. Eenmaal bij de achterlijn aangekomen, leverde Konijn een afgemeten voorzet af, waar Ko Kempeneers alleen maar zijn hoofd tegen aan hoefde te plaatsen. De tegendraads ingekopte bal verdween achter de kansloze doelman (0-1). De ban was gebroken, evenals Nieuwe Niedorp . Binnen 11 minuten liep Dirkshorn vervolgens uit naar een 0-4 voorsprong, de ene goal nog mooier uitgespeeld dan de andere. Tim van Haeften was verantwoordelijk voor de 0-2, na voorbereidend werk van Kempeneers, gevolgd door de 0-3 van Joop de Boer, wederom voorbereid door de weer actieve spits. De 0-4 was het gevolg van een heerlijk lange bal van captain Björn Ruijs, door het midden, op waarde ingeschat en afgerond door Ko Kempeneers zelf. Met twee goals en twee assists speelde hij een belangrijke rol. Na de 0-4 liet Dirkshorn de teugels een beetje vieren. Niet verwonderlijk, maar tegelijk niet gewenst. Na gerommel en besluiteloosheid in de defensie viel de bal na wat flipperkastspel voor de voeten van een dankbare Niedorper. Zijn goal betekende een 1-4 ruststand.

Wakker geschud
Tijdens de rust is er zeker gesproken over de totstandkoming van de tegentreffer, want langs de kant viel de onvrede bij de staf ook al te bespeuren. Na de theepauze startte Dirkshorn dan ook voortvarend, de ene na de andere kans creërend. Het vizier van de aanvallers stond echter nog niet op scherp. De gasten verzuimden de trekker over te halen en Nieuwe Niedorp definitief te knakken. Duidelijk moesten ze eerst nog even wakker geschud worden. Dat gebeurde na een kwartier spelen. Waar de bal duidelijk over de zijlijn ging, maar door grensrechter en scheidsrechter niet als zodanig beoordeeld, leverde een Niedorper aanval een onnodig weggegeven cornerbal op. Deze werd door de Dirskhorn-defensie wederom niet lekker verdedigd en klutste achter een verbouwereerde doelman Dennis de Geus. Dit bleek het sein voor een half uur aanvalsdrift van de gasten.
Kort na de tweede tegengoal was het namelijk Ko Kempeneers die zich in het vijandelijk strafschopgebied speelde. Hier nog wat kappend en draaiend was het collega Tim van Haeften die besloot de bal gewoon binnen te schieten, niet wachtend op wat Kempeneers van plan was (2-5). Nog geen twee minuten later was het wederom Kempeneers die een collega vrij voor het doel zette. Nu werd met een fraai steekballetje achter het standbeen langs de goed naar binnen gekomen Lars Fortuin bereikt. De linker aanvaller trof via de binnenkant paal doel (2-6). Hierna werd Kempeneers, betrokken bij alles zes de treffers, naar de kant gehaald. Toch was de koek nog niet op. Tien minuten voor tijd speelde Joop de Boer wederom Lars Fortuin vrij. De moegestreden opponenten verschaften hem vrije doortocht op weg naar de zevende treffer (2-7). Hiermee hadden alle drie de aanvallers twee maal gescoord, ook wel eens leuk. Verdediger Arjan Rijs bekroonde een sterke wedstrijd met een fraaie goal. Een lob vanaf 25 meter verdween achter de kansloze doelman (2-8). De prima leidende scheidsrechter besloot vervolgens er na exact negentig minuten een eind aan te maken.

Nababbel
Dirkshorn-trainer Willem Zeijlmans voelde zich een dag later beter dan een week hiervoor. “Lijkt me wel ja”, start hij. “We wisten dat Nieuwe Niedorp na het binnenhalen van de eerste periode minder scherp zou zijn, daar hebben we het over gehad. Maar ook dat ze waarschijnlijk personele problemen hadden, daar hebben we het echter niet over gehad. Daardoor stonden wij gewoon goed en gemotiveerd aan de start. Ik weet ook wel dat dit een ander Niedorp was, maar daar heb ik geen boodschap aan. Dat is hun probleem en wij moeten zorgen dat we dat afstraffen. Je moet het uiteindelijk allemaal nog wel even doen en gelukkig hebben we dat gedaan. Het doet niks af aan de prestatie van onze ploeg. We hebben het gewoon goed gespeeld, over het algemeen geconcentreerd en scherp. Het zijn gewoon drie punten en een doelsaldo van plus zes. Dit biedt weer vertrouwen voor de volgende wedstrijd, tegen Hugo Boys. Dan wordt er weer wat anders gevraagd, daar gaan we ons nu weer op voorbereiden.”

Nieuwe Niedorp - Dirkshorn     2-8 (1-4)
Doelpunten: 16’ Ko Kempeneers (0-1), 20’ Tim van Haeften (0-2), 22’ Joop de Boer (0-3), 27’ Ko Kempeneers (0-4), 31’ (1-4), 62’ (2-4), 65’ Tim van Haeften (2-5), 67’ Lars Fortuin (2-6), 82’ Lars Fortuin (2-7), 86’ Arjan Rijs (2-8)
Kaarten Dirkshorn:
-

Opstelling Dirkshorn:
Dennis de Geus, Dennis Jonker, Björn Ruijs, Arjan Rijs, Sjaak Konijn, Joop de Boer, Tim van Haeften, Calvin Ruijs (52’ Wouter Rentenaar), Ko Kempeneers (80’ Wilco Gootjes),
  Robin Wijdh (52’ Wessel Stam), Lars Fortuin.

Uw verslaggever,
Hendrik Rosen

Volg ons op

social facebook box blue 48Facebook
social twitter box blue 48Twitter
RSSRSS

 

Vragen?

Afgelastingen:
06 22 403 031 - Henk Rijs
Wedstrijdsecretariaat:
06 22 403 031 - Henk Rijs
Leden administratie:
Algemene Informatie:
06 22 783 125 - Mike Kieft
Kantine:
0224 551 854
Kantinedienst, vervoersdiensten en scheidsrechters: