• DH1

Dirkshorn 1: KOPPOSITIE LONKT VOOR DIRKSHORN NA EERHERSTEL (0-6)

Dirkshorn heeft zichzelf gister gerevancheerd voor de blamage van vorige week. De 1-3 nederlaag tegen rode lantaarndrager Flevo werd opgevolgd door een eclatante 0-6 overwinning op WMC. Het krachtsverschil was op Sportpark de Vork in Heerhugowaard-De Noord te groot, waarmee de grote uitslag snel verklaard is. Door deze zege heeft Dirkshorn aanstaande zondag de koppositie en daarmee de titel ‘winterkampioen’ binnen bereik. De inhaalwedstrijd, thuis, tegen Hugo Boys zal daarvoor met minimaal twee doelpunten verschil winnend afgesloten dienen te worden. Voor wisselvalligheid is derhalve geen plaats meer.

Met een volledige en fitte eerste groep toog Dirkshorn naar De Noord. De vorige week nog zieke verdediger Sjaak Konijn was hersteld en kon weer rekenen op een basisplaats. Lex Hellinga was om disciplinaire reden in de selectie vervangen door jongeling Mike van der Hoek.
De omstandigheden waren verder prima. Beide ploegen konden onder een stiekem zonnetje het strijdtoneel betreden. De gasten dienden zich te herstellen van de wanprestatie van een week eerder, die de hele week nog nagonsde op het trainingsveld en daarbuiten. Door het puntverlies van de directe concurrenten was een hogere notering al eerder binnen bereik, maar evenals de concurrenten verspeelde ook Dirkshorn onnodig punten. Van WMC werd verwacht dat het een moeilijk te nemen hindernis zou zijn. WMC had immers DTS op eigen veld verslagen, maar was ook een week eerder bij Schagen van een 2-0 achterstand terug gekomen tot een 2-2 remise. Aan wilskracht zou het dus aan Waardse zijde waarschijnlijk niet ontbreken.


Slordig
Niets bleek echter minder waar. Eigenlijk vanaf het eerste fluitsignaal nam Dirkshorn het initiatief, creëerde het een overwicht, hetgeen leidde tot enkele aardige mogelijkheden. In de beginfase sloeg WMC nog wel enkele keren van zich af, maar het bleef vooral bij blaffen, maar niet bijten. De beste kansen waren voor de gasten, waarbij met name Lars Fortuin en Ko Kempeneers het vizier nog niet op scherp hadden staan. Er werd slordig omgesprongen met de ruimte op de rechterkant, waar Tim van Haeften keer op keer zijn directe tegenstander de baas was. Er werd hem veel ruimte geboden om tot een voorzet te komen. De eerste daarvan verdween nog over de aanvallers heen, maar hierna was iedere voorzet een uitgelezen kans. Aan de linkerkant stond verrassend Wessel Stam geposteerd, maar hij moest duidelijk wennen aan zijn nieuwe positie. Het was uiteindelijk Lars Fortuin die na een half uur spelen de openingstreffer op zijn naam zette. Hij controleerde een afgemeten voorzet van Van Haeften en schoof beheerst binnen (0-1). Hierna liet Dirkshorn nog zeker drie honderd-procent-kansen liggen, waarmee het WMC in de wedstrijd hield.

Elan
Tijdens de rust is er ongetwijfeld een stevig woordje gesproken, want direct na de theepauze besliste Dirkshorn de wedstrijd alsnog. Slordigheid in de WMC-defensie bezorgde de bal in de voeten van aanvalsleider Ko Kempeneers. Deze bedacht zich geen moment en schoof de bal buitenkant voet hard onder de doelman door (0-2). Hiermee werd aan alle voorgenomen plannen van de thuisploeg een halt toegeroepen. Na een uur spelen werd de moegestreden Wessel Stam vervangen door Robin Wijdh. De veelzijdige aanvaller vervulde zijn nieuwe rol op links ook met elan, ongetwijfeld geprikkeld door zijn reserverol. Hij reageerde op de enig juiste manier. Tien minuten na zijn entree stelde hij Lars Fortuin onbaatzuchtig in de gelegenheid zijn tweede van de middag aan te tekenen (0-3). De gasten werd daarna geen strobreed meer in de weg gelegd. Zeker niet meer nadat een WMC’er met ‘rood’ het veld diende te verlaten na een onbesuisde actie op de benen van Sjaak Konijn. Laatstgenoemde verliet hierna ook het veld, maar werd kundig vervangen door Wouter Rentenaar.

Eenrichtingverkeer
Ook in de slotfase bleef het eenrichtingverkeer naar het doel van WMC. In de 79e minuut speelde Ko Kempeneers zich prima vrij, waarna hij de bal breed legde op de meegekomen Tim van Haeften. Deze kans was niet te missen (0-4). Mike van der Hoek kwam vervolgens Lars Fortuin vervangen, hetgeen ook geen verzwakking inhield. Dirkshorn wist zich goed raad met de geboden ruimte, zo bewees Joop de Boer. Hij kwam goed door over de rechter kant, waarna hij vanaf de achterlijn Ko Kempeneers wist te bereiken. Ook deze goed uitgespeelde aanval leverde een treffer op, Kempeneers’ tweede van de middag (0-5). Het slotakkoord was voor Calvin Ruijs. In de 90e minuut viel de bal na een scrimmage voor de voeten van de onverzettelijke middenvelder. Hij bedacht zich geen moment en tekende de 0-6 overtuigend aan. Een treffer waar hij zich uitermate blij mee toonde.
Dirkshorn had zich hiermee hersteld van de domper tegen Flevo, maar de score had beduidend hoger uit kunnen vallen als de aanvallend ingestelde spelers van de withemden hier en daar wat meer oog voor elkaar hebben en elkaar iets meer ‘gunnen’. De uitslag staat en ziet er overtuigend uit, maar het vertoonde spel was weliswaar beter dan tegen Flevo, maar nog niet groots. Dat bewaart de ploeg hopelijk tot aanstaande zondag…

Nababbel
Dirkshorn-trainer Willem Zeijlmans klonk maandag opgewekter dan vorige week. “Dat is toch niet gek?”, aldus de oefenmeester. “Ik kan nog steeds balen van vorige week. We moeten eens beseffen hoe we er al voor hadden kunnen staan. Ik weet wel dat andere ploegen ook steken laten vallen, maar daar heb ik niks mee te maken. Ik ben alleen met onze eigen ploeg bezig. We worden inderdaad geholpen door de ploegen om ons heen, maar wij gaan van eigen kracht uit en willen het ook op eigen kracht voor elkaar krijgen. De uitslag doet mooier vermoeden dan het spelbeeld weergaf. De eerste helft hadden we de wedstrijd al moeten beslissen. Daarom was ik ook nog niet zo tevreden in de rust.  We kunnen nog veel beter, dat weten de spelers ook. Maar goed, we doen mee en bij een goed resultaat zondag tegen Hugo Boys hebben we de gewenste uitgangspositie voor na de winterstop. Dat moeten we alleen eerst nog wel zien te bereiken….”

WMC – Dirkshorn                          0-6 (0-1)
Doelpunten: 31’ Lars Fortuin (0-1), 46’ Ko Kempeneers  (0-2), 70’ Lars Fortuin (0-3), 79’ Tim van Haeften (0-4), 88’ Ko Kempeneers (0-5), 90’ Calvin Ruijs (0-6).
Kaarten Dirkshorn:
-

Opstelling Dirkshorn:
Dennis de Geus, Dennis Jonker, Björn Ruijs, Arjan Rijs, Sjaak Konijn (75’ Wouter Rentenaar), Joop de Boer, Tim van Haeften, Calvin Ruijs, Ko Kempeneers, Lars Fortuin (80’ Mike van der Hoek), Wessel Stam (60’ Robin Wijdh).

Uw verslaggever,
Hendrik Rosen

Volg ons op

social facebook box blue 48Facebook
social twitter box blue 48Twitter
RSSRSS

 

Vragen?

Afgelastingen:
06 22 403 031 - Henk Rijs
Wedstrijdsecretariaat:
06 22 403 031 - Henk Rijs
Leden administratie:
Algemene Informatie:
06 22 783 125 - Mike Kieft
Kantine:
0224 551 854
Kantinedienst, vervoersdiensten en scheidsrechters: