• DH1

Dirkshorn 1 in de media

Dirkshorn werkt aan het doelsaldo

DIRKSHORN - Nummer twee Dirkshorn heeft tegen De Koog flink aan het doelsaldo gewerkt: 7-1. De score had echter hoger kunnen uitvallen als de ploeg na de wissel geen gas had teruggenomen.

De dubbele cijfers waren gemakkelijk haalbaar voor Dirkshorn. Dat was na twintig minuten duidelijk toen het thuisteam al met 3-0 aan de leiding ging. Ko Kempeneers vond met een harde kopbal als eerste het net. Niet veel later ontsnapte Wilco Gootjes en Lars Fortuin nam het derde doelpunt voor zijn rekening. De bezoekers stelden daar niets tegenover. De eilandbewoners lieten zich vrij geruisloos naar de slachtbank leiden.

Oprapen

Dirkshorn dicteerde. Dennis de Geus moest in zijn doelgebied slechts een enkele keer een bal oprapen of wegschieten. Meer werk had de goalie niet. Gootjes bracht op slag van rust op knappe wijze de marge op vier. Zijn uithaal verdween in de kruising.

Hoewel het scoreverloop dat niet doet vermoeden, ging het na de thee vele malen stroever aan de kant van Dirkshorn. Het veldspel werd steeds slordiger. Kempeneers maakte snel zijn tweede treffer. Daarna deed De Koog iets terug. Dat leidde tot grote onvrede aan de kant en vooral bij trainer Willem Zeijlmans die zijn ergernis niet bepaald onder stoelen of banken schoof. ,,Slappe hap. Nu mogen jullie boos op elkaar worden”, schreeuwde de oefenmeester over het veld naar zijn spelers.

Dirkshorn pakte de draad daarna enigszins op, maar de rust en het verzorgde spel van de eerste helft werd niet meer gehaald. Kempeneers kon de bal precies een kwartier voor tijd nog een keer simpel binnentikken. Het slotakkoord was voor Gootjes die eveneens zijn derde doelpunt maakte. Zelf bleef de speler er na afloop nuchter onder.

De thuisploeg sloot de middag even gemakkelijk af als de manier waarop die begon. Bij vlagen waren er fouten en onzorgvuldigheden, maar daar kwam de ploeg mee weg. Want een verzwakt De Koog – dat meerdere spelers die op vakantie waren miste – had niet de kwaliteit om Dirkshorn het vuur na aan de schenen te leggen.

Foutloos

Komende zondag in ’t Zand tegen Geel Zwart wordt er meer van de ploeg van Zeijlmans geëist. In de race om het kampioenschap is ook lijstaanvoerder Hollandia T al rondes foutloos. Maar met een wedstrijd en drie punten minder hijgt Dirkshorn de koploper in de nek en ook in het periodeklassement doet de ploeg bovenin mee.

Bron: NHD.nl