• DH1

Dirkshorn in de Media

Spanning in vierde klasse gaat naar toppunt

DIRKSHORN - Dirkshorn heeft dit seizoen nooit twee keer achter elkaar verloren. Ook nu kreeg de zeperd van vorige week bij Succes geen vervolg. Die wederopstanding kostte Hollandia T, vooralsnog, de tweede periode en de alleenheerschappij, 4-3. Maar in beide gevallen kan ook dat in de wondere wereld van het voorlaatste niveau zo maar weer een momentopname zijn.

Dat er achter het regengordijn aan de Veersloot een terechte nederlaag was geleden kon Larbi Loukou makkelijk toegeven. ,,We waren een fase van de eerste helft duidelijk de bovenliggende partij’’, stelde de verliezende trainer terecht vast. ,,We kregen de kansen om het voortijdig te beslissen. Dat hebben we nagelaten. En Dirkshorn deed dat na rust niet.’’
Toen stond het zo maar 4-1 voor de nummer twee die al aanstalten maakte om in verliespunten naast de koploper te kruipen. Loukou had de periode toen als valentijnscadeau uit zijn hoofd gezet. En was blij dat zijn ploeg die geen recht had op de zege er nog iets van een spannende middag van maakte. En er weliswaar zonder punten tenminste nog een minieme voorsprong op Dirkshorn resteerde als het doelsaldo mee gaat tellen in de reeks van negen.

Concurrentie
Want de spanning is in de vierde klasse tot ver achter de komma te voelen. Met de klonterende concurrentie in het spoor van Dirkshorn mee opgerukt richting Hollandia T, duurt het normaal gesproken nog twee weken eer de lijst is rechtgetrokken en er niet langer aan de hand van verliespunten maar in pure feiten kan worden gerekend. Dirkshorn wacht eind deze maand nog een inhaalwedstrijd bij Geel Zwart om ook actueel bij te sluiten. Pas dan is er ook in de tweede periode een gelijk aantal duels afgewerkt. Komende zondag bepalen Hollandia T, dat WMC ontvangt, en Dirkshorn dat naar Con Zelo moet, eerst de mate van spanning in ’t Zand.

De onderlinge krachtmeting van gisteren was vooral vermakelijk. Dirkshorn dacht even de regie te hebben toen Hollandia T een nieuwe rolverdeling had uitgeschreven. De overmacht in die fase van de bezoekers werd alleen door de levensgevaarlijke Hergy Matuka in cijfers uitgedrukt. Omdat hij een slappe uittrap van Dennis de Geus oppikte waar de opgestoomde bewaking de spelhervatting verder naar voren had verwacht, 0-1.

De keeper maakte die fout meer dan goed en voorkwam dat Dirkshorn de topper verder schriftelijk af zou moeten doen. Zoals collega Richard Hoogeboom de spanning waarborgde met een knappe redding op een met gevoel genomen vrije trap van Arjan Rijs. Tim van Haeften verzuimde zelf iets aan de stand te doen voor de thuisclub. De rollen werden alsnog omgedraaid dankzij Ko Kempeneers en Wilco Gootjes. De laatste scoorde vlak nadat Arjan Wisse, die werd geraakt, vergeefs een penalty claimde. Loukou: ,,Dat zijn wel kantelmomenten.’’
Toen Gootjes zich na rust eerst stijlvol zelf en vervolgens gastvrij in de bediening bij Van Haeften aan het front meldde, was het zo maar 4-1. Door niemand te weerleggen. Willem Zeijlmans, die nog niet heeft bijgetekend maar deze week in gesprek gaat, complimenteerde zijn defensie die de geschorste captain Bjorn Ruys miste maar in aangepaste vorm overeind bleef. Dat Matuka nog van grote afstand en Koen Hollenberg, nu ook als herintreder in de hoofdmacht op het veld vanaf elf meter, scoorden deed daar voor de trotse coach niets aan af.

Spanning
De spanning is opgevoerd. Zeijlmans heeft ingezet op een prijs, variërend van titel tot nacompetitie. Loukou vindt tien duels nog te ver om te speculeren. ,,Nu telt alleen de periode.’’ Voor het kampioenschap komen in zijn ogen drie ploegen in aanmerking. In dat rijtje ruimt hij geen plek in voor Dirkshorn.

Bron: NHD.nl