• DH1

DIRKSHORN 1 STELT TELEUR TEGEN VZV (2-4)

De overwinningen op Hollandia T en Geel Zwart hadden het zelfvertrouwen bij de spelers van Dirkshorn opgestuwd. Tegen VZV sloeg dit gister echter door naar een vorm van gemakzucht. De ploeg haalde geen moment het niveau van een paar weken eerder en verzuimde de drie punten in eigen huis te houden. VZV toonde aan meer voor de overwinning over te hebben en legde gewoon meer energie in de wedstrijd. Dirkshorn dacht er duidelijk te gemakkelijk over en leed een teleurstellende, maar terechte 2-4 nederlaag. Komende zondag kan tegen DTS alles weer recht gezet worden.
De wedstrijd begon bijna een half uur later dan gepland.  De scheidsrechter van dienst stond ingepland voor de thuiswedstrijd van VIOS W, maar werd na afgelasting van die wedstrijd op de wedstrijd van Dirkshorn overgezet. De afstand van Warmenhuizen naar Dirkshorn is binnen tien minuten te overbruggen, maar bleek een grotere opgave voor de leidsman. Een rommelige warming-up was het gevolg, voor beide ploegen.
De gastheren startten weer met Sjaak Konijn in de basis, hetgeen ten koste ging van Wouter Rentenaar. Voor het overige waren er geen wijzigingen te noteren bij Dirkshorn. De uitwedstrijd in ’t Veld werd voor de jaarwisseling overtuigend door Dirkshorn met 0-4 gewonnen, dus een verrassing werd niet echt verwacht.

Verdiend
Het pakte allemaal anders uit. De openingsfase was nog wel voor Dirkshorn, maar na een kwartier spelen nam VZV het initiatief over, of, gaf Dirkshorn het initiatief uit handen. Het overwicht van de gasten resulteerde in enkele goede mogelijkheden, maar nog geen doelpunten. De eerste treffer was op dat moment onverwacht voor de withemden. Tien minuten voor rust waagde Ko Kempeneers een goede poging, deze werd gekeerd door de VZV-goalie. De terugspringende bal werd een prooi voor Lars Fortuin, maar ook hij zag zijn schot gekeerd. Uiteindelijk viel de bal voor de voeten van Tim van Haeften. De rechteraanvaller was wel succesvol en schoof de bal binnen (1-0). De rust leek weer terug te keren in de Dirkshorn-ploeg. Langer dan 6 minuten kon de ambitieuze ploeg echter niet van de voorsprong genieten. De laatste vijf minuten voor rust vloog het spel alle kanten op. De afstanden op het middenveld waren te groot, verdedigend werd er ook niet resoluut gehandeld. Doordat aanvaller Wilco Gootjes verzuimde verdedigend om te schakelen, ontstond er een VZV-overtal rond de middenlijn. De gasten speelden deze gelegenheid goed uit, ook niet gehinderd door de Dirkshorn-defensie en tekenden de gelijkmaker aan, op dat moment volledig verdiend (1-1).
 
Onderschat
Twee minuten later nam Dirkshorn alweer de leiding. Een fraaie assist van de naar rechts uitgeweken aanvalsleider Ko Kempeneers werd door Lars Fortuin met de borst fraai klaar gelegd voor de nu wel bijgesloten Gootjes. Hij passeerde de doelman met een subtiel stiftje op even fraaie wijze (2-1). Dirkshorn leek met een goed gevoel de kleedkamer in te gaan en waande zich al opgelucht. De concentratie was weg en vanaf de aftrap diende zich de tweede tegentreffer aan. Het gevaar van een snelle dieptebal werd zowel door het middenveld als de verdediging van Dirkshorn onderschat, waarna een geschrokken Sjaak Konijn de bal onfortuinlijk achter zijn eigen doelman De Geus verlengde (2-2). Zonder VZV te kort te willen doen, had Dirkshorn de twee tegentreffers volledig aan zichzelf te wijten. Het ontbrak het eerste bedrijf eenvoudigweg aan overleg, overtuiging en de benodigde inspanning. Maar ook het vertoonde spel liet te wensen over. De theepauze leek dan ook welkom om even bij te praten.
 
Slordig
Waar verwacht werd dat de gastheren na rust scherper en geconcentreerder het veld in kwamen, bleek van dat alles niet viel. Wat zich ontwikkelde was een gelijk opgaande strijd waar beide ploegen niet veel echte kansen wisten te creëren. Wel werd duidelijk dat VZV vol voor de winst speelde. Het meeste gevaar kwam dan ook voort uit snelheid bij de aanvallers van VZV en slordig opbouwen of slippertjes achterin bij Dirkshorn.  De verdediging van de thuisploeg had duidelijk een mindere dag dan gebruikelijk. Trainer Willem Zeijlmans greep in door Sjaak Konijn met zijn snelheid naar het centrum te verhuizen, hetgeen ten koste van Arjan Rijs ging, en linkspoot Wouter Rentenaar op zijn vertrouwde positie in te brengen. Uitgerekend deze combinatie veroorzaakte vier minuten later de derde treffer van VZV. Balverlies bij Rentenaar en àchteruit lopen in plaats van vóóruit doordekken van Konijn verschafte de rechter aanvaller van VZV alle ruimte om op te stomen. Deze behield goed overzicht en wist de bal bij zijn linker collega te krijgen. Deze kapte vervolgens zowel Dennis Jonker als Bjӧrn Ruijs uit, waarna hij de bal mooi achter de vertwijfelde doelman Dennis de Geus binnen schoot (2-3).
 
Slotoffensief
De eerste achterstand in deze wedstrijd bleek het startsein voor een offensief van Dirkshorn. Opvallend om te zien dat hierna met veel overgave, inzet, strijd en beleving, maar ook met verzorgd aanvallend voetbal de tegenstander terug gedrongen werd. Dit was het Dirkshorn dat de trouwe volgers graag zien en dit seizoen ook veelvuldig gezien hèbben. En kwartier voor tijd kwam Lex Hellinga de moegestreden Tim van Haeften vervangen, niet veel later gevolgd door Ingmar de Ruiter die op het middenveld Joop de Boer verving. Het slotoffensief leverde voldoende kansen op om minimaal een gelijk spel uit het vuur te slepen. Telkenmale toonden de Dirkshorn-voorwaartsen zich niet scherp genoeg, of werd de doelpoging teniet gedaan door de VZV-goalie. In blessuretijd kreeg Dirkshorn nog een cornerbal te nemen. In deze alles-of-niks poging ontstaat dan automatisch veel ruimte achterin. De afgeslagen hoekschop bleek de aanleiding voor een messcherpe VZV-counter. Een overtal aanvallers speelde het ondertal verdedigers rustig en knap uit, waarmee de eindstand op het scorebord kwam (2-4).
 
Door dit verlies en de overwinningen van zowel DTS als Hollandia T krijgt Dirkshorn de komende periode de achtervolgersrol aangemeten. Komende zondag kan de misstap al rechtgezet worden door DTS op eigen veld te verslaan. Met nog negen wedstrijden te spelen, is er nog geen man overboord en is alles nog mogelijk. Dirkshorn zal zich echter wel moeten beseffen dat het iedere week een enorme dosis energie en de juiste instelling zal moeten opbrengen. Zonder die basis is de kans op succes een moeilijke opgave. De trouwe volgers weten echter ook dat de ploeg over heel veel meer potentie beschikt, dus vertrouwen is op zijn plaats.

Nababbel
De ene week is de andere niet, zo ook voor trainer Zeijlmans: “Met alle respect voor VZV, want dat heeft het gewoon prima gespeeld, maar deze nederlaag hebben we aan onszelf te danken. VZV had er veel meer voor over, heeft er ook veel meer ingestopt, wij vertrouwden er ogenschijnlijk op dat het wel goed zou komen. Dat gaat dus niet, dat is wel duidelijk geworden. We zullen iedere week 200 procent moet brengen om tot succes te komen. Als we een stap minder doen, kunnen we van iedereen verliezen. Ik wanhoop niet hoor, we weten allemaal dat we veel beter kunnen. Mogelijk dat we toch moeite hebben met de bijkomende ‘spanning’, zeg ‘t maar. Dit soort wedstrijden zitten er tussen, dat geldt ook voor DTS en Hollandia T. Degene die het minst van dit soort punten morst, gaat het redden. Dat betekent dat we risico moeten uitsluiten, maar dat zal nooit helemaal lukken. We weten wat we kunnen, ik heb alle vertrouwen in een succesvol vervolg. Het gaat spannend worden, maar minimaal nacompetitie blijft het realistische doel.”
 
Dirkshorn - VZV  2-4 (2-2)
Doelpunten: 37’ Tim van Haeften (1-0), 43’ (1-1), 45’ Wilco Gootjes (2-1), 46’ (2-2), 71’ (2-3), 93’ (2-4).
Kaarten Dirkshorn:  Ko Kempeneers (geel).
 
Opstelling Dirkshorn:
Dennis de Geus, Dennis Jonker, Bjӧrn Ruijs, Arjan Rijs (67’ Wouter Rentenaar), Sjaak Konijn, Joop de Boer (82’ Ingmar de Ruiter), Tim van Haeften (74’ Lex Hellinga), Calvin Ruijs, Ko Kempeneers, Wilco Gootjes, Lars Fortuin.
 
Zondag 13 maart a.s. :  14.00 uur : DCTS 1 - Dirkshorn 1
Uw verslaggever,
Hendrik Rosen

Volg ons op

social facebook box blue 48Facebook
social twitter box blue 48Twitter
RSSRSS

 

Vragen?

Afgelastingen:
06 22 403 031 - Henk Rijs
Wedstrijdsecretariaat:
06 22 403 031 - Henk Rijs
Leden administratie:
Algemene Informatie:
06 22 783 125 - Mike Kieft
Kantine:
0224 551 854
Kantinedienst, vervoersdiensten en scheidsrechters: