• DH1

Dirkshorn ziet plan volledig mislukken 8-0

De misstap tegen VZV kon gisteren tegen concurrent DTS weer goedgemaakt worden. In een directe confrontatie tussen twee van de drie koplopers kon winst in Oudkarspel alles weer bij elkaar brengen. Ondanks het fraaie voorjaarszonnetje werd het toch een donkere dag voor Dirkshorn. Alle goede bedoelingen ten spijt kreeg Dirkshorn een oorwassing en verloor het met maar liefst 8-0. Het bedachte strijdplan zag er goed uit, maar sorteerde geen effect. De withemden, die gister overigens in het blauw speelden, hebben de directe concurrenten nu tweemaal gehad en kunnen zich gaan richten op een herstel in de laatste acht wedstrijden, waarin ook nog de 2e periode behaald kan worden.
De oogst van een middagje Dirkshorn 1:

● 8 tegendoelpunten;
● 4 gele kaarten;
● 2 aanstaande schorsingen;
● 2 blessures;
● een illusie armer;
● een ervaring rijker;
● nog steeds een keurige 3e plaats.
Verder? Even uitgeluld…….

Nababbel
Dirkshorn-trainer Willem Zeijlmans probeert een dag later nog steeds een verklaring te vinden: “Alle intenties waren goed en de afspraken duidelijk. We hebben uitvoerig stilgestaan bij het hoe we wilden spelen. Het strijdplan werd door iedereen omarmd, maar heeft helaas slechts tien minuten gewerkt. Daar neem ik alle verantwoordelijkheid voor. Achteraf is het makkelijk lullen, ik las vanmorgen dat het naïef werd genoemd, maar dat is onzin. Als je wat wilt en moet winnen, moet je af en toe ook risico nemen. Dat risico neem ik op de koop toe. Ik speel bijvoorbeeld ook liever 5-5 dan 0-0. DTS wist zich in het begin geen raad met ons spel, maar dan moet je ook een beetje mazzel hebben. Helaas viel de eerste goal niet aan de juiste kant en ook te vroeg. Daarna loopt de wedstrijd volledig anders dan gehoopt en heeft DTS het gewoon prima uitgespeeld. De uitslag is inderdaad wat groot, dat ziet er niet fraai uit, maar er is geen man overboord hoor. De criticasters zullen wel genieten, maar vergeet niet; het elftal en de club hebben er nog nooit zo goed voor gestaan. We hebben dit seizoen nog geen seconde naar beneden gekeken. Ik heb ook alle vertrouwen dat we tot het eind toe om de prijzen meespelen. Dat gaat gepaard met vallen en opstaan. We gaan in de luwte van DTS en Hollandia T. onze wedstrijden spelen en de druk er op houden, ze krijgen elkaar ook nog. We weten waartoe we in staat zijn, jammer dat het gister niet lukte. Maar, bescheiden bij winst en groot bij verlies. Dat hoort ook bij het ontwikkelingsproces. Hier hebben we weer iets van geleerd en daar doen we ons voordeel mee.”

DTS – Dirkshorn   8-0 (3-0)
Doelpunten: 12’ (1-0), 32’ (2-0), 43’ (3-0), 58’ (4-0), 60’ (5-0), 68’ (6-0), 70’ (7-0), 89’ (8-0).
Kaarten Dirkshorn:  Arjan Rijs, Bjӧrn Ruys, Ingmar de Ruiter, Lars Fortuin (allen geel).

Opstelling Dirkshorn:
Dennis de Geus, Dennis Jonker (55’ Lex Hellinga), Bjӧrn Ruijs (30’ Ingmar de Ruiter), Arjan Rijs, Sjaak Konijn, Joop de Boer, Tim van Haeften, Calvin Ruijs, Ko Kempeneers, Wilco Gootjes (46’ Wouter Rentenaar), Lars Fortuin.

Zondag 20 maart a.s. :  14.00 uur : Dirkshorn 1 – Schagen 1
Uw verslaggever,