• DH1

DIRKSHORN 1: VOORLOPIG MET LEGE HANDEN (3-0)

De 2e periodetitel is naar Hollandia T gegaan. Na hun 5-0 zege zaterdag in Tuitjenhorn op WMC wist Dirkshorn dat het 2e Paasdag in Waarland met vier doelpunten verschil van Con Zelo moest winnen om het recht op nacompetitie binnen te slepen. Deze missie mislukte jammerlijk, waardoor de withemden zich op een goed notering in de eindrangschikking dienen te richten. Daarvoor zal de ploeg zich snel moeten herstellen, want in de huidige vorm zal de ploeg weinig potten kunnen breken.

Arjan Rijs en Lars Fortuin keerden maandag na hun schorsing weer terug in de basis, hetgeen ten koste ging van Ingmar de Ruiter en Lex Hellinga.  Bjӧrn Ruijs en Dennis Jonker waren door blessures nog niet inzetbaar. Wel sloot Rick Jonker weer aan als tweede keeper. Naast het gemis van Ruijs en Jonker diende Dirkshorn te dealen met de omstandigheden. Een stevige wind dwars over het veld betekende  dat er door beide ploegen nauwelijks normaal gevoetbald kon worden. Op voorhand was daarmee de kans van slagen voor Dirkshorn gereduceerd tot haast onmogelijk.

Slordig

Dirkshorn startte nog wel ambitieus aan de wedstrijd, maar het ontbrak overduidelijk aan overtuiging en de juiste beleving bij te veel spelers. Met de storm in de rug kwam het in de eerste helft tot een kans of drie, vier. Middenvelder Calvin Ruijs kwam twee keer goed door het centrum door, maar zag zijn pogingen gekeerd door de Con Zelo-keeper. Ko Kempeneers zag een goede inzet gekeerd, waarna de tot dan toe onzichtbare Lars Fortuin een afstandsschot waagde. Deze verdween echter ruim naast het doel. Con Zelo probeerde tegen wind van zich af te bijten en wist vooral door slordig verdedigen aan Dirkshorn-zijde tot enkele redelijke kansen te komen. Een misverstand tussen Mike van der Hoek en Joop de Boer leverde in de 29eminuut vrije doortocht voor de snellere linker aanvaller van Con Zelo op. Zijn afgemeten voorzet werd midden voor de goal ongehinderd binnen geschoven door de alerte spits van de gastheren (1-0). Hiermee werd het nog aanwezige greintje hoop op succes verder de grond in geboord.  Nu moest Dirkshorn immers vijf keer scoren. Met een Con Zelo dat fel van zich afbeet als opponent leek dat er gister niet in te zitten. Toen ook nog aanvalsleider Ko Kempeneers diep in de eerste helft stevig van achter aangepakt werd en hierdoor hinkend de wedstrijd vervolgde, werd de oorspronkelijke doelstelling realistisch omgezet in ‘eerst maar eens zien te winnen’.

Balverlies

Na rust probeerde de aangeslagen Kempeneers nog wel een aandeel in de wedstrijd te verkrijgen, maar langer dan vijf minuten duurde dat niet. Geblesseerd verliet hij noodgedwongen het strijdtoneel. Lex Hellinga kwam hem vervangen, waardoor Lars Fortuin naar de spits verhuisde. Het veranderde niks aan het spelbeeld. De verdediging van Dirkshorn bleef te ruim dekken en bleef volharden in kansloze lange ballen,  het middenveld speelde te ver uit elkaar en kreeg geen grip, waar bij de aanvallers niets leek te willen lukken. Dirkshorn bleek enorm veel moeite te hebben de bal naar de juiste kleur te spelen, ook over kleine afstand. Met name Wouter Rentenaar en de gister onzichtbare Wilco Gootjes grossierden in balverlies. Dirkshorn probeerde het wel, maar kwam niet tot echte kansen. In de 63e minuut werd de aanvallender ingestelde Mitchell Tijsen in het veld gebracht voor de licht geblesseerde verdediger Mike van der Hoek. Hiermee werd getracht meer grip op het middenveld te krijgen, hetgeen ook risico inhield, maar met een 1-0 achterstand valt die poging te rechtvaardigen.

Pover
Ondanks alle goede bedoelingen bleef het een povere vertoning van de gasten. Het ontbrak eenvoudigweg aan samenhang en overtuiging om tot kansen of een goed resultaat te komen. Con Zelo werd door aarzelend handelen in het centrum van de verdediging halverwege de tweede helft in de gelegenheid gesteld de score te verdubbelen (2-0).  In de 70e minuut werd vervolgens de geblesseerde Arjan Rijs vervangen door Ingmar de Ruiter. Con Zelo kwam drie minuten voor tijd nog eenmaal tot scoren, wederom na slecht ingrijpen van de Dirkshorn-defensie (3-0). Hier bleef het uiteindelijk bij. Het was dat doelman Dennis de Geus wel geconcentreerd was en zijn ploeg voor een grotere achterstand behoedde, anders was de score beduidend hoger uitgevallen. De derde wedstrijd op rij zonder treffers en de vierde nederlaag op rij werpt Dirkshorn terug in de ranglijst, maar vanwege miniem onderling verschil is niks onmogelijk in 4A.

Nababbel

Dirkshorn-trainer Willem Zeijlmans was dinsdag realistisch. "Het heeft er gister geen moment in gezeten. De harde wind maakte het nagenoeg onmogelijk, maar daarnaast verkeren we gewoon ook niet in de juiste vorm. We hebben een hele goede periode gehad, maar momenteel lukt het van geen kant. De druk, voor zover die er was, is er nu even af en ik hoop dat de dip hiermee ook snel ten einde komt. Dan moeten er echter wel zaken veranderen. Ik mis bij sommigen de juiste beleving en bereidheid. Tussen ‘ja’ zeggen en ‘ja’ doen zit nog wel wat verschil. Het is misschien tijd voor opfrissing, om het zo te noemen. We hebben nog zes wedstrijden en kunnen achttien punten behalen. Daarna zien we wel wat het nog oplevert. We gaan gewoon verder hoor, maar ik had gehoopt dat de andere benadering eerder en constanter resultaat opleverde. Verschil tussen bovengrens en ondergrens is helaas nog veel te groot, daar gaan we aan werken. Wat dat betreft zijn we net begonnen."

Con Zelo – Dirkshorn 3-0 (1-0)
Doelpunten: 29’ (1-0), 67’ (2-0), 87’ (3-0)
Kaarten Dirkshorn: Joop de Boer (geel)

Opstelling Dirkshorn:
Dennis de Geus, Mike van der Hoek (63’ Mitchell Tijsen), Joop de Boer, Arjan Rijs (70’ Ingmar de Ruiter), Sjaak Konijn, Calvin Ruijs, Tim van Haeften, Wouter Rentenaar, Ko Kempeneers (50’ Lex Hellinga), Wilco Gootjes, Lars Fortuin.

Zondag 3 aprila.s. :  14.00 uur : Dirkshorn – Nieuwe Niedorp

Uw verslaggever,