• DH1

DIRKSHORN 1 HERPAKT ZICH (4-3)

Nu de 2e periodetitel aan de neus van Dirkshorn is voorbij gegaan, kan de ploeg de slotfase van de competitie zonder noemenswaardige druk haar wedstrijden spelen. De derde plaats is het doel, met mogelijk nacompetitie als beloning. Daartoe zullen de withemden nog alles uit de kast moeten halenDe eerste van zes wedstrijden om dit te bereiken werd in een zege omgezet, Nieuwe Niedorp was het slachtoffer. De score doet anders vermoeden, maar Dirkshorn boekte gister een relatief eenvoudige overwinning, hoewel het zichzelf in de slotfase nog onnodig in de problemen bracht.

 

Dennis Jonker was nog niet inzetbaar, wel sloot captain BjӧrnRuijs weer aan, zij het startend vanaf de bank. Ook topscorer Ko Kempeneers en Wouter Rentenaar begonnen vanaf de bank. Beiden hadden de afgelopen week niet kunnen trainen, vanwege vorige week opgelopen blessures. Hiertegenover stond de verrassende basisplaats voor B-junior Sander Wijdh. Na zijn invalbeurt tegen Schagen was dit het basisdebuut voor de 15-jarige middenvelder.

Moeite
Vanaf de aftrap probeerde Dirkshorn de touwtjes in handen te nemen. Dit lukte slechts ten dele. De opbouw verliep moeizaam, wat deels te wijten was aan het verre van vlakke veld. Waar de ondergrond voor problemen zorgde, maakten de Dirkshorn-spelers het elkaar ook niet makkelijk. Met name de backs Mike van der Hoek en Sjaak Konijn hadden moeite met de balcontrole op het slechtste deel van het veld. Toch bleef de laatste linie hen steeds weer zoeken, met veelvuldig en slordig balverlies tot gevolg. Toen de thuisploeg zich hier eenmaal overheen had gezet en uit een ander vaatje ging tappen, was het ook direct raak. Voorin werd er na ruim tien minuten spelen goed druk gezet op de onzeker ogende Niedorper-defensie. Tim van Haeften onderschepte alert een bal van de uitgelopen keeper en had de bal voor een lege goal voor het inschieten. Zijn poging miste echter precisie, maar werd door de goed voor de keeper gebleven Lars Fortuin alsnog tot goal gepromoveerd (1-0). Na drie wedstrijden zonder treffers had Dirkshorn hiermee de zo gewenste vroege openingstreffer.

Concentratiegebrek

Hierna wist Dirkshorn regelmatig tot kansen of mogelijkheden te komen. Deze werden helaas steeds door concentratiegebrek vakkundig om zeep geholpen. Toch was de intentie om het eigen spel te spelen wel aanwezig, maar liet de uitvoering duidelijk nog te wensen over. Na een klein half uur spelen probeerde spits Tim van Haeften zich aan de zijkant van het veld tussen twee tegenstanders vrij te spelen. Bij zijn tweede kapbeweging werd zijn standbeen hard, maar ongelukkig, onderuit gemaaid, met een enkelblessure als resultaat. Van Haeften probeerde het hierna nog wel, maar moest zich toch al snel laten vervangen door Ko Kempeneers. De aanvalsleider had slechts twee minuten nodig om zijn waarde voor de ploeg te etaleren. Goed aangespeeld door Lex Hellinga wist Kempeneers zich rond de 16-meter knap vrij te draaien. Zijnbekeken en harde schuiver verdween in de verre hoek achter een kansloze keeper (2-0). De rust werd zonder noemenswaardige feiten met deze stand bereikt.

 

Overzicht
Na de theepauze wed verwacht dat Dirkshorn door zou drukken om de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken. Wederom waren de intenties mogelijk goed, maar bleef het benutten van kansen een re grote opgave. Het was dan ook Nieuwe Niedorp dat na een kwartier spelen de aansluitingstreffer op het scorebord bracht. Uit een cornerbal mocht een Niedorper aangenaam verrast en ongehinderd midden voor de goal binnen koppen. Ze stonden nog net niet voor hem te klappen, maar er was geen Dirkshorner die het duel met hem aanging (2-1). Dit was wel het sein om in te grijpen. Lars Fortuin had al een tijdje ruzie met bal, veld, buitenspelregel, vijandelijke grensrechter, zichzelf en de verworven kansen en werd, zonder protest, naar de kant gehaald. Wouter Rentenaar kwam hem op linksbuiten vervangen.  Zijn eerste balcontact was direct een treffer. Jongeling Sander Wijdh was goed doorgelopen door het centrum en kwam alleen voor de keeper uit. Zijn inzet werd echter nog gekeerd. De terugspringende bal was daarna een prooi voor de goed bijgesloten Rentenaar (3-1). Tien minuten hierna was het wederom de prima spelende Wijdh die zich al combinerend door de as vrij speelde. In het strafschopgebied aangekomen, behield hij het overzicht en legde de bal af op Ko Kempeneers. Deze had geen moeite de 4-1 aan te tekenen. Hiermee leek de wedstrijd gestreden. 

Samenhang
Niets bleek minder waar. Dirkshorn presteerde het om het aanwezige publiek te voorzien van een spannend laatste kwartiertje. Weliswaar onder een aangenaam voorjaarszonnetje, maar hier zat buiten de gasten niemand op te wachten. In de 75e (4-2) en de 85e minuut (4-3) wist Nieuwe Niedorp nog tot scoren te komen. Dirkshorn hield open huis en iedere samenhang leek weg. Het was dan ook alleen nog wachten op de gelijkmaker. Vanaf de kant werd ingegrepen door BjӧrnRuijs op het middenveld in te brengen voor de leeg gespeelde Lex Hellinga. Hiermee keerde de rust op het middenveld weer terug, mede doordat Nieuwe Niedorp gek genoeg ook niet echt doordrukte. Dirkshorn behield zo de 4-3 voorsprong en stijgt weer twee plaatsen op de ranglijst. 

 

Nababbel
Dirkshorn-trainer Willem Zeijlmanshad een dubbel gevoel overgehouden aan de wedstrijd. Ik ben uiteraard blij met de overwinning, daar waren we wel weer aan toe. Ik ben alleen minder blij met het vertoonde spel. Op een enkeling ná die wel een ruime voldoende haalde, kan iedereen beter. Ik geef toe dat het moeilijk voetballen is op dit veld, maar dan nog kan het allemaal veel overtuigender. We hebben het vooraf gehad over ‘vernuft’ en ‘gogme’. Klinkt allemaal heel interessant, maar daar gaat het wèl om. We zijn iets moois aan het ontwikkelen, willen met z’n allen de spelers en de ploeg beter maken. Daar moet iedereen dan alleen wel voor open staan. Dit jaar is duidelijk nog wisselvallig. Met de wetenschap dat we veel beter kunnen, belooft dat iets moois voor het volgende seizoen. Tot die tijd richten we ons op het behalen van de derde plek. Daar moeten we zondag Hugo Boys voor verslaan, dan komen we weer terug waar we horen.”


Dirkshorn – Nieuwe Niedorp4-3 (2-0)
Doelpunten:11’ Lars Fortuin (1-0)33’ Ko Kempeneers (2-0), 61’ (2-1), 64’ Wouter Rentenaar(3-1), 72’ Ko Kempeneers (4-1), 75’ (4-2), 85’ (4-3),
Kaarten Dirkshorn: geen.

Opstelling Dirkshorn:
Dennis de Geus, Mike van der Hoek,Joop de Boer, Arjan RijsSjaak Konijn,Calvin RuijsWilco Gootjes, Lex Hellinga (88’ BjӧrnRuijs), Tim van Haeften (30’ Ko Kempeneers)Sander WijdhLars Fortuin (63’ Wouter Rentenaar).

Zondag10 april a.s.:  14.00 uur : Hugo Boys - Dirkshorn

 

Uw verslaggever,
Hendrik Rosen

Volg ons op

social facebook box blue 48Facebook
social twitter box blue 48Twitter
RSSRSS

 

Vragen?

Afgelastingen:
06 22 403 031 - Henk Rijs
Wedstrijdsecretariaat:
06 22 403 031 - Henk Rijs
Leden administratie:
Algemene Informatie:
06 22 783 125 - Mike Kieft
Kantine:
0224 551 854
Kantinedienst, vervoersdiensten en scheidsrechters: