• DH1

De Vierde-Klasse in de media

Hollandia T. en DTS naar uur U

Koploper Hollandia T nam bij Geel Zwart (0-1) een lastige hobbel. Concurrent DTS won met 7-0 van Succes en begint daardoor zondag met twee punten achterstand aan de climax op De Kuil.

Ver weg van de bovenste twee geldt de strijd om de derde plaats in de vierde klasse A van het regionale amateurvoetbal als spannend. Hugo Boys troefde in dat kader Schagen dik verdiend met 2-3 af. De geel-zwarten van de Nes hadden hun slag kunnen slaan maar maakten op eigen veld geen moment de indruk dat ook te beseffen. Doelman Remko Klok, die kwam toen eerste keus Jeffrey Buik geblesseerd van het veld ging, was met afstand de beste man bij Schagen.

Dirkshorn won na een reeks nederlagen op rij met 4-3 van Nieuwe Niedorp en mag op drie punten van Hugo Boys en met de onderlinge ontmoeting als eerstvolgende duel op de speelkalender toch ook weer illusies koesteren. Geel Zwart doet ondanks de nederlaag tegen Hollandia T ook nog altijd mee in de strijd om plek drie die zeker recht zal geven op deelname aan de nacompetitie. Bovendien hebben de Zandtemers hun aandeel in de derde periode nog achter de hand, net als Hugo Boys.

Inmiddels is in deze door Hollandia T en DTS gedomineerde reeks ook Con Zelo boven komen drijven, De Waarlanders wonnen met 3-0 van Flevo en mogen ook nog hoop koesteren waar het verliezende Schagen die in deze periode verloor.

Onderin de leukste afdeling van het regionale amateurvoetbal gaf VZV de rode lantaarn over aan WMC, 4-1. De Veldtemers die nog een inhaalbeurt tegen Schagen te goed hebben, staan weliswaar nog steeds op direct degraderen maar hebben deelname aan de nacompetitie toch ook in het vizier. Het hoogst haalbare voor Koos Hidden en zijn mannen in een teleurstellende competitie.

Wiron met 3-1 van De Koog, na een 0-1 achterstand, en ziet Nieuwe Niedorp niet ver meer voor zich. Die ploeg heeft nog wel een wedstrijd in te halen om de bonus van de eerste periode te behouden en niet ten faveure van Succes terug te hoeven vallen naar die andere nacompetitie.

bron: Noord-Hollands Dagblad