• DH1

GEEN SUCCES VOOR DIRKSHORN (2-4)

2e Pinksterdag werkte Dirkshorn haar laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2015-2016 af. Een stevig gehavend vlaggenschip wist Succes ondanks een vroege voorsprong niet van zich af te schudden. De withemden leden een 2-4 nederlaag en kijken daarmee met gemengde gevoelens terug op het afgelopen seizoen. Goede wedstrijden werden afgewisseld met slechte, met een plek in de middenmoot als logisch gevolg. In de wetenschap dat er flinke stappen zijn gezet kijkt alles en iedereen nu al uit naar het nieuwe seizoen.

Dennis Jonker was zondag nog niet inzetbaar, evenals Sjaak Konijn en Mike van der Hoek. Ook Lex Hellinga ontbrak nog op het speelveld vanwege een ooglaserbehandeling. Hiernaast moest Dirkshorn het doen zonder de geschorste Ko Kempeneers, Lars Fortuin en Joop de Boer. Uit het tweede elftal werden doorgeschoven Enzo Arensman, Mauricio Herrera Garcia, Kylian de Geus, Ingmar de Ruiter, Axel Stam en de verrassend in de basis beginnende Rens Zuurbier.  Hoop Ondanks een aangepaste formatie kwam Dirkshorn zoals wel vaker dit seizoen al vroeg op voorsprong. Een goede opening van de linkerkant van Wouter Rentenaar naar de rechterkant op Calvin Ruijs leverde laatstgenoemde alle ruimte op om een afgemeten voorzet op Wilco Gootjes te geven. Gootjes had twee pogingen nodig om de Succes-doelman te  verschalken, waarmee Dirkshorn in de 9e minuut de leiding nam (1-0). Succes, dat makkelijker en vaster voetbalde, leek even van slag. Kort na de openingstreffer kregen de gastheren een goede mogelijkheid om de 2-0 aan te tekenen. Calvin Ruijs, Tim van Haeften twee maal en Wouter Rentenaar wisten echter in een woud van verdedigers het net niet te vinden. Na een half uur spelen werd een terugspeelbal van een Succes-verdediger opgeraapt door de doelman, maar gek genoeg niet als terugspeelbal beoordeeld door de man die daar over gaat, de scheidsrechter. De hierop volgende uittrap werd van richting veranderd door rechtsachter Ingmar de Ruiter en na een communicatiestoornis verder niet goed verdedigd, waarna een terugspeelbal van Axel Stam te zacht was en een prooi voor een dankbare tegenstander werd. Deze omspeelde doelman Dennis de Geus bekwaam en tekende vervolgens de gelijkmaker aan (1-1). Nu was Dirkshorn even van slag, want binnen een tijdsbestek van tien minuten liepen de gasten uit naar een 1-3 voorsprong, zij het redelijk geholpen door de Dirkshorn-defensie.  Nog voor rust was het toch weer Dirkshorn dat de aansluitingstreffer produceerde. Wederom een goede poging van Calvin Ruijs werd in eerste instantie nog gekeerd, maar de rebound was een buitenkansje voor Tim van Haeften (2-3). Hiermee behield Dirkshorn nog hoop en vertrouwen in een goede afloop in de tweede helft.

Debutanten De tweede helft had Succes duidelijk het betere van het spel, maar tot echt uitgespeelde kansen kwam het niet. Als de blauwhemden er al een keer doorkwamen, stond Dennis de Geus goed geposteerd. Daartegenover stonden slechts speldenprikjes van Dirkshorn-zijde. In de zeventigste minuut probeerde Dirkshorn het tij te keren en bracht het aanvaller Mauricio Herrera Garcia, die verdediger Axel Stam kwam vervangen. De aanvallende intenties waren duidelijk, maar in het veld was er geen kentering zichtbaar. Het gaf de technische staf aanleiding om nog twee debutanten te brengen. Enzo Arensman verving tien minuten voor tijd de licht geblesseerde Calvin Ruijs, waarna uitblinker Ingmar de Ruiter een linie doorschoof. Kylian de Geus kwam met vijf minuten te spelen zijn moegestreden, maar zich prima staande houdende collega-debutant Rens Zuurbier nog vervangen. In

de tussenliggende vijf minuten had Succes de wedstrijd beslist door op eenvoudige wijze de 2-4 aan te tekenen.

Nababbel Dirkshorn-trainer Willem Zeijlmans maakte zich een dag later niet al te druk om de nederlaag. “Ik had de laatste wedstrijd ook liever gewonnen en goed afgesloten, maar het zat er niet meer in. De jongens die er stonden hebben het prima gedaan, maar het ontbrak aan de vereiste vastigheid. Succes voetbalde makkelijker en verdiende de overwinning meer dan wij. Voor een aantal jongens was dit een prima ervaring en leerschool. We hebben het dit seizoen lang vol gehouden, maar niet lang genoeg. De derde periode hebben we het niet meer kunnen brengen. We hebben zelf hier en daar teveel laten liggen. De laatste paar wedstrijden hebben we als basis voor het volgend seizoen gebruikt. Het was dit seizoen nog te vroeg om ergens aanspraak op te maken. Daarom kijken we nu al uit naar het volgende seizoen. Met een nagenoeg intacte selectie en mogelijk hier en daar een aanvulling of verrassing gaan we straks iets moois doen. Als iedereen bereid is om ook iets meer in  zichzelf te investeren, komt dat absoluut goed. Daar heb ik alle vertrouwen in.”

Dirkshorn - Succes   2-4  (2-3) Doelpunten: 9’ Wilco Gootjes (1-0), 30’ (1-1), 33’ (1-2), 41’ (1-3), 44’ Tim van Haeften (2-3), 85’ (2-4). Kaarten Dirkshorn: Calvin Ruijs (geel) Opstelling Dirkshorn:  Dennis de Geus, Ingmar de Ruiter , Björn Ruijs, Axel Stam (70’ Mauricio Herrera Garcia), Rens Zuurbier (88’ Kylian de Geus)  Arjan Rijs, Calvin Ruijs (80’ Enzo Arensman), Wouter Rentenaar, Tim van Haeften, Sander Wijdh, Wilco Gootjes.  Mogelijk kom ik rond de overschrijvingstermijn nog even terug met een selectie-update, anders tot volgend seizoen.

Uw verslaggever, Hendrik Rosen