• DH1

Dirkshorn 1: Flevo niet meer angstgegner van Dirkshorn

MIDDENMEER - Afgelopen seizoen toonde Flevo zich nog een echte angstgegner voor Dirkshorn. En wist de formatie uit Middenmeer twee keer te winnen. Dat gaat deze jaargang sowieso niet meer lukken. De equipe van oefenmeester Willem Zeijlmans zorgde daar op overtuigende wijze voor: 1-5.

Hoewel, de uitslag doet een iets eenvoudiger verloop vermoeden dan eigenlijk het geval was. Want lange tijd bleek Flevo opnieuw een te lastige horde te zijn voor Dirkshorn. Pas na de 1-3 kwam de motor echt op gang. Tot dat moment bood de gastheer heel aardig partij. En in die periode was ook te zien dat er gerust voetbal in het elftal van trainer Danny Borgo schuilt. ,,Dat komt er ook echt nog wel uit’’, is de hoofdman zelfverzekerd. Toch staat zijn ploeg met tien tegentreffers na twee wedstrijden op de laatste plaats in de vierde klasse. Het seizoen is nog pril, hij beseft aan de andere kant ook dat Flevo inmiddels toe is aan een succesnummer. ,,Als we het niveau dat we in de eerste helft haalden voort kunnen zetten, dan gaat dat wel lukken.’’ Want de bezoekers uit Dirkshorn hadden het voor de rust inderdaad lastig met de thuisploeg. Via een ietwat fortuinlijke poging van Kevin de Bruin kwam de uitclub nog wel op voorsprong, niet veel later zorgde Bart Elfring voor de gelijkmaker: 1-1. Vlak na de pauze was De Bruin opnieuw trefzeker, toch liet Dirkshorn het vervolgens lange tijd na om Flevo echt pijn te doen. Zelfs na de terechte rode kaart voor aanvoerder Mark Westerlaken lukte het de bezoekers amper om door te drukken.

Leunen

Pas bij de treffer van Wilco Gootjes capituleerde Flevo. ,,Voor dat doelpunt bleef de angst erin. Daarna ging het eindelijk lopen. Maar ik heb het idee dat de jongens te veel leunen op De Bruin en Ko Kempeneers. Dat die treffer er toch wel komt. En dat moet eruit’’, zei Zeijlmans na afloop. ,,Ik had nu ook niet het gevoel dat ik rustig kon blijven zitten. Ik moest hen wakker houden.’’ Het bleek in ieder geval een positief effect te hebben, want nogmaals Gootjes en de kers op de taart namens Lars Fortuin maakten de tweede zege voor Dirkshorn compleet: 1-5. Voor trainer Borgo opnieuw een pijnlijke nederlaag. ,,Na de eerste helft dacht ik nog dat er wat te halen viel. Daarna waren zij inderdaad veel sterker. Ik vind het ook vooral vervelend dat we weer met tien man eindigden. Net als vorige week.’’ Aan de andere kant keek winnend coach Zeijlmans met een enigszins dubbel gevoel terug. Hij beseft ook dat er nog werk aan de winkel is. ,,We zijn er nog lang niet. Al zegt het ook wel weer wat dat wij twee keer vrij eenvoudig winnen, terwijl we niet helemaal scherp zijn. Dat biedt heel veel hoop voor de toekomst.’’

Bron: Noord Hollands Dagblad