• DH1

DIRKSHORN TOONT KARAKTER TEGEN HOLLANDIA T (0-0)

Tweede Paasdag werd het voetbalcomplex van Dirkshorn goed bezocht. Aanleiding was de derby in de 4e klasse A tussen de gastheer en de buren uit Tuitjenhorn, Hollandia T. De eerder afgelaste wedstrijd eindigde zoals deze begon (0-0), maar bood voldoende gespreksstof. Vanzelfsprekend liepen de meningen na afloop uiteen, vanwege gekleurde brillen en niet gehinderd door objectiviteit. Hoe dan ook, de remise was een correcte weergave van het wedstrijdbeeld.

De thuisploeg wist dat de gasten op zaterdag al een inhaalwedstrijd tegen Hugo Boys hadden gespeeld. Met deze wedstrijd in de benen tegen een fris Dirkshorn mocht een voordeel voor de thuisploeg worden verwacht. In de eerste helft leek het daar echter niet op. Hollandia T was de bovenliggende partij, maar kwam naast enkele speldenprikjes slechts tot één echte kans. Kees van den Berg draaide handig weg van zijn directe tegenstander Sjaak Konijn, maar kwam voor zijn ‘chocolade’-linkerbeen uit. Dit tot opluchting van de Dirkshorn aanhang. Keeper Dennis de Geus toonde zich een betrouwbare sluitpost en hield zijn doel schoon. De thuisploeg speelde slordig en wist de bal niet lang in eigen bezit te houden. Er werd wel druk gezet op de verdediging van Hollandia T, maar aan de verkeerde kant. Daarnaast vielen er te grote gaten tussen aanval en middenveld. Trainer Willem Zeijlmans oogde niet tevreden, liet verbaal weten dat hij het speltempo te laag vond liggen. Hij liet zelfs na twintig minuten spelen de eerste wisselspeler al warmlopen, maar besloot toch vervanging tot de rust uit te stellen.

Kentering Wat er in de rust is gezegd of besproken, zullen we nooit weten, maar opvallend was de kentering in de tweede helft en het overwicht van de thuisploeg. Dirkshorn toonde zich van een beter kant, toonde karakter en nam het initiatief volledig over. De vermoeidheid leek Hollandia T parten te gaan spelen. De betere kansen waren voor de withemden, maar ook de groen-zwarten kregen mogelijkheden vanuit de counter. Het leek er op dat de ploeg die tot scoren zou komen ook als winnaar uit de strijd zou komen. Dirkshorn oogde geconcentreerder en ging steeds beter voetballen. Kansen waren er voor Björn Ruys, Joop de Boer, Lars Fortuin en Robin Wijdh, maar doelpunten leverde het niet op. Wel gele en zelfs een rode kaart. Calvin Ruys ontving vlak voordat hij gewisseld werd een gele kaart. Middenvelder Jeroen Roos werd na een onschuldig ogend duel 5 minuten voor tijd van het veld gestuurd. De jonge en onervaren scheidsrechter meende een ‘slaande’ beweging gezien te hebben, waar alle betrokkenen het slechts over een ‘losmakende’ beweging hadden. De KNVB zal deze week wel uitsluitsel geven.

Progressie Door de 0-0 eindstand liep Hollandia T de titel in de tweede mis en stapte Dirkshorn als morele winnaar van het veld. Beide partijen konden zich wel vinden in de score. Dirkshorn-trainer Willem Zeijlmans was na afloop duidelijk in zijn reactie. “De eerste helft was voor Hollandia T, de tweede duidelijk voor ons. Met een beetje geluk win je ‘m, met een beetje pech verlies je ‘m. Dat geldt voor beide ploegen. Het was misschien niet groots, maar het was zeker ook niet saai. Een vermakelijke derby, met veel publiek. Ik ben blij met de verbetering in de tweede helft en met de progressie die de ploeg duidelijk maakt. Ik vond ons vandaag, misschien wel voor het eerst, 90 minuten lang geconcentreerd en volwassen voetballen. De ploeg maakt duidelijk stappen vooruit, het ziet er steeds beter uit. Als we hier op doorbouwen, ziet de toekomst er hoopvol uit. Wel jammer dat deze wedstrijd waarschijnlijk twee schorsingen oplevert, maar dan staan er weer anderen klaar. Ik zeg steeds dat we het niet met 11 man doen, dat zal volgende week bij Geel Zwart blijken.”

Dirkshorn – Hollandia T               0-0 (0-0) Kaarten Dirkshorn: Calvin Ruys (geel), Jeroen Roos (rood)

Opstelling Dirkshorn: Dennis de Geus, Dennis Jonker, Arjan Rijs, Björn Ruys, Sjaak Konijn, Jeroen Roos, Ko Kempeneers, Lex Hellinga (45’ Wouter Rentenaar), Tim van Haeften (63’ Robin Wijdh), Calvin Ruys (73’ Joop de Boer), Lars Fortuin.

Uw verslaggever, Hendrik Rosen