• DH1

Dirkshorn 1 wint met moeite

Nieuwe Niedorp en Dirkshorn hebben er met elf doelpunten alles aan gedaan om de toeschouwers te vermaken. De verliezende thuisploeg koopt daar echter niets voor: 4-7.

Dirkshorn kan tevreden zijn over de winst en het aantal gescoorde doelpunten. Het team heeft bewezen ook zonder zijn topschutter Kevin de Bruin te kunnen. Al was het spel verre van optimaal. Met name de tweede helft was een opsomming van slordigheden en gezeur op alles en iedereen. Daar begon de confrontatie ook mee. Dirkshorn zette vanaf het begin druk naar voren. Maar het hielp Nieuwe Niedorp onbedoeld in het zadel. Dennis de Geus tikte een voorzet van Roy de Gier in zijn eigen doel. Wilco Gootjes stelde namens de bezoekers orde op zaken en Ingmar de Ruiter zette Dirkshorn met een zondagsschot op voorsprong. Lars Fortuin mocht vervolgens aanleggen en zag de bal via de paal en de rug van doelverdediger Scott Hordijk tergend traag in het net rollen.

Nieuwe Niedorp speelde in die fase niet zozeer minder dan zijn opponent. Alleen werden de kansen aan de ene kant wél benut en aan de andere kant niet. Beide teams waren vaak slordig in de passing. Dat lag niet aan de inzet. Die was zonder meer aanwezig. Het spel ging over en weer. Dat veranderde na de thee. Dirkshorn speelde meer tegen zichzelf dan tegen zijn tegenstander. Nieuwe Niedorp rook bloed, maakte door een van richting veranderd schot van Gijs Borst 3-2 en de gelijkmaker leek slechts een kwestie van tijd. Maar juist op het moment dat Dirkshorn wankelde, was Gootjes weer belangrijk. Een solo bekroonde hij met een treffer. Al mocht hij Hordijk (die over de bal dook) daarvoor bedanken.

In het restant van de wedstrijd volgenden de doelpunten elkaar snel op. Meer dan eens kwamen die tot stand door persoonlijke fouten. Ko Kempeneers schoot met drie doelpunten alle frustratie van zich af. Tussendoor deden Dennis Tromp en Koos Stam iets terug namens Nieuwe Niedorp. Spannend werd het echter niet meer. Want daar was de marge al te hoog voor opgelopen.

Langs de kant waren de fans van Dirkshorn vanzelfsprekend tevreden met het resultaat. Tegelijkertijd was er het besef dat het niveau na de beker-/inhaalronde weer aanzienlijk omhoog moet. Dan komt Hollandia T op bezoek. Een tegenstander die doorgaans minder genadig is. Al hoeft de ploeg van Zeijlmans op basis van de ranglijst niemand te vrezen. Dirkshorn gaat nog steeds aan de leiding, weliswaar met drie verliespunten meer dan overbuurman VIOS W. En ook dat De Bruin dan weer terug is van vakantie is een geruststellende gedachte.

Bron: NHD.nl