• DH1

De toekomst van SRC krijgt vorm

Het proces dat Ron Weinbrecher dit seizoen is gestart begint steeds meer vorm te krijgen. De oefenmeester bouwt met zijn jeugdige SRC aan een toekomst waarbij over een paar jaar de echte kracht van zijn formatie naar buiten moet komen. Na enkele tegenslagen krijgt hij de motor op Groenoord nu langzaam maar zeker aan het draaien. Zo ook tegen een lamlendig Dirkshorn: 2-1.

Toegegeven, de bezoekers presteerden het om, op de eerste tien minuten na, werkelijk niets klaar te spelen en ook de gastheer was vaker slordig dan echt goed. Op dat gebied valt er nog voldoende winst te behalen voor de jonge lichting van Weinbrecher.
De thuisploeg wist de tweede zege van het seizoen via andere wegen veilig te stellen. Op het gebied van strijdlust scoorde die equipe wél goed. ,,Ze speelden met een bepaald enthousiasme. Erg mooi om te zien’’, viel het Weinbrecher ook op dat zijn elftal stappen maakt.

Flevo
Iets dat ongetwijfeld ook te maken heeft gehad met het duel van vorige week tegen Flevo. Die winst (3-0) betekende tenslotte de eerste driepunter en daar snakte het team al enige tijd naar. Voor de ploeg uit Dirkshorn was het aan de andere kant iets gebruikelijker om te winnen. Al heeft dat gegeven de huidige nummer drie wellicht ook de das omgedaan op bezoek bij SRC. ,,Ze dachten het wel even op halve kracht af te kunnen. Dat moeten wij niet doen’’, verbaasde Dirkshorner hoofdman Willem Zeijlmans zich over het feit dat zijn club een wanprestatie leverde. ,,Onbegrijpelijk.’’

Het was vooral opvallend dat de uitploeg eerst nog op voorsprong kwam via Kevin de Bruin, na een geweldige steekbal van Ko Kempeneers, om vervolgens niets meer uit te richten. Alles ging mis, al lukte het SRC amper om daar ook echt van te profiteren. Totdat Jacco Sijnesael een vrije trap voor zijn rekening nam en de bal uit een op het oog lastige hoek toch prachtig binnen werkte: 1-1.

Te veel
Die gelijkmaker bleek voor Dirkshorn echter geen signaal om orde op zaken te stellen, want ook na de hervatting maakten de bezoekers nimmer aanspraak op een resultaat. Zelfs een punt was al te veel beloning voor het team dat op papier een hoop kan, maar dat nu op het veld nooit waarmaakte. En hoewel Stef Elting de bal met de hand raakte voordat hij zijn SRC op voorsprong zette, was het een afstraffing die hoe dan ook zou volgen: 2-1.
Dat het duel vlak voor tijd zowaar nog interessant werd toen Martijn Verhoeven zich liet gaan en rood zag na een onnodige en bovenal domme duw en Kempeneers niet veel later ook begreep dat een remise niet overeen kwam met het spelbeeld door een strafschop bijzonder slap in te schieten, maakte een hoop goed. De beloning van drie punten kwam SRC toe.

Een flinke opsteker in aanloop naar de derby met Schagen komende zaterdag. Daarin kan Weinbrecher nog steeds niet beschikken over Robbert-Jan Klein en nu valt dus ook Verhoeven af. ,,Een flinke tegenvaller, al hebben de jongens laten zien dat ze het ook zelf redden. Het vertrouwen is er en daarnaast worden zij nu ook steeds meer volwassen’’, is de trainer trots op zijn spelers. Aan de andere kant kon Zeijlmans nog steeds niet beseffen wat zich vlak daarvoor had afgespeeld.

Wissels
,,Mijn drie wissels waren te kort. Ik had er eigenlijk nog acht nodig. In de rust ben ik nog flink tekeer gegaan, na afloop heb ik amper wat gezegd. Had toch geen zin. Dit sloeg echt helemaal nergens op.’’

Bron: Noord Hollands Dagblad (nhd.nl)