• DH1

Breed laat Dirkshorn zien hoe het Moet

WIERINGERWAARD - Mark Breed is voor Wieringerwaard zijn gewicht in goud waard. De middenvelder vertolkte met vier goals een hoofdrol in de 5-3 zege op Dirkshorn.

Wieringerwaard-trainer Willem de Vries - die hiervoor actief was bij Dirkshorn, maar daar halverwege het seizoen vertrok - kon na afloop dan ook lachen. Tegelijkertijd benadrukte hij dat de kracht van zijn formatie in het collectief zit. En individueel sterke spelers zoals Breed en Niels Spaans kunnen floreren doordat medespelers hun taken naar behoren uitvoeren. Iets wat bij Dirkshorn de afgelopen weken niet zo is.

Want daar moet men zich volgens trainer Willem Zeijlmans een bepaalde volwassenheid aanleren en beseffen dat een gezonde dosis inzet de basis voor een goede wedstrijd is. Daar past het onderschatten van een tegenstander niet bij. Dat was volgens hem tegen SRC (2-1 ) en Wieringerwaard wel het geval. Meteen werd de rekening gepresenteerd.

Desondanks waren er kansen op meer. Breed had de thuisclub al vroeg op voorsprong gekopt, maar Lars Fortuin herstelde vervolgens de balans. Breed tekende nog voor de thee ook voor 2-1. Het antwoord van de uitclub kwam na rust. Arjan Rijs zag zijn schot van richting veranderen en daardoor doel treffen. Invaller Kevin de Bruin maakte de ommekeer compleet. Hij begon - net als Ko Kempeneers niet in de basis - omdat hij niet had getraind. Zeijlmans ziet het koningskoppel liever binnen de lijnen, maar moet de regels voor iedereen gelijk houden.

Het herstel van Dirkshorn bleek slechts van korte duur. De ploeg verslapte en Wieringerwaard putte daar kracht uit. Spaans bracht de teams op gelijke hoogte, waarna Breed voor het slotakkoord zorgde. Glijdend op zijn knieën werd het feestje bij de cornervlag gevierd.

De driepunter was voor Wieringerwaard een meevaller. De overwinning was op basis van vechtlust verdiend. De Vries besefte echter ook dat winnen tegen tegenstanders als Dirkshorn niet per se een kwestie van moeten is. Als nieuwkomer in de vierde klasse is het volgens hem een kwestie van punten sprokkelen. Dan is een zege op een tegenstander van formaat welkom. Zeijlmans gaf aan dat er in twee weken tijd zes punten verloren zijn. Dat moet beter als Dirkshorn dit seizoen een rol van betekenis wil spelen.

Bron: NHD.NL