• DH1

Duidelijke taal van Dirkshorn

DIRKSHORN - In de rust vonden de mannen van Dirkshorn dat het behoorlijk ging met die 2-0 voorsprong tegen AGSV. Coach Willem Zeijlmans had daar een ander idee over. En vond dat zijn spelers soms niet attent genoeg waren en veel kansen hadden verspeeld. Zijn woorden hadden effect, want het aantal doelpunten werd opgevoerd, 6-0.

Al in de vierde minuut was het raak. Ko Kempeneers rondde een mooie aanval af, nadat Lars Fortuin op links net niet de openingstreffer kon scoren. 1-0 AGSV zag vlak daarvoor een schot van Dirk Rooker geheel afzwaaien. Dirkshorn zette veel druk op het doel van AGSV en had het betere van het spel.
AGSV loerde op een enkele kans in de counter en toen Ingmar de Ruiter te kort terug speelde was Jaap Brakeboer er als er de kippen bij maar keeper Dennis de Geus kon de gelijkmaker voorkomen. Terwijl Ko Kempeneers de tweede treffer op zijn schoen had, ontsnapte Maarten Deutekom aan de Dirkshorn defensie en vond de attente keeper op zijn pad.

Deutekom was de meest ijverige AGSV spits, maar het lukte hem niet de bal in het Dirkshorn doel te werken, nadat Joop de Boer slordig verdedigde. De strijd speelde zich vervolgens op de AGSV helft af, maar ook de Dirkshorn spitsen lieten na de voorsprong te vergroten.
De spitsen van de thuisclub combineerden naar hartenlust maar Kevin de Bruin kon pas na drie kansen de tweede treffer aantekenen. Hij kreeg de bal perfect aangespeeld van Ko Kempeneers. Uit de vele corners kon Dirkshorn geen profijt halen, omdat de lange verdedigers van AGSV de bal weg konden koppen.

De tweede helft was een kat en muisspel. AGSV kwam niet verder dan een mislukt schot van spits Deutekom. Aan Dirkshorn zijde was het andermaal Kevin de Bruin, die nu 3-0 kon aantekenen. Het vierde doelpunt dat snel daarna volgde, was buitengewoon curieus. De Bruin en Kempeneers zagen hun schoten gekeerd en toen de bal weer in ’t veld terugkwam, was het de opkomende Joop de Boer die met een harde pegel wel succes had.

Ko Kempeneers en Wilco Gootjes gaven de overwinning nog meer glans en Willem Zeijlmans kon met het oog op de komende tegenstander Fortuin en Kempeneers wisselen voor Bjorn Ruys en Lex Hellinga. ,,Ik heb met het hele elftal te maken, niet alleen met goed functioneerde spitsen.’’

Bron: NHD.NL