• DH1

Dirkshorn in anonimiteit

DIRKSHORN - Na de trainer nam Dirkshorn ook afscheid van ambities in de competitie. De ploeg die terecht van Schagen verloor zakte in het moeras van de anonimiteit en zag de achterstand met de voorspoed groeien naar dubbele cijfers.

Willem Zeijlmans maakte de oorwassing op eigen veld niet mee. De coach van wie het contract aan de Veersloot niet wordt verlengd had privéredenen voor zijn absentie. De toestand van zijn ploeg viel bovendien vanaf de kant niet bij te sturen. Deze ondermaatse manier van verdedigen laat zich door nog geen leger topschutters compenseren. Kevin de Bruin, die halverwege in dienstplunje arriveerde en in zijn voetbalshirt orde op zaken hoopte te stellen, deed even een poging. Hij vond de lichtknop in het donker. En bracht in een schijnbaar hopeloze situatie hoop terug in de Dirkshornse harten. Maar net zo makkelijk als de garantie voor doelpunten scoorde gooiden ze achterin zijn werk te grabbel. Schagen liep over die rode loper lachend het succes tegemoet.

Makkelijker
En dat ging, moest Ivo Rohling achteraf bekennen, iets makkelijker dan waar de trainer zijn ploeg op had voorbereid. Er wachtte immers een opponent van wie een vooraanstaande rol in de klasse werd verwacht. Maar dat masker is inmiddels afgevallen gezien het gemak waarmee Dirkshorn zich her en der voor joker laat zetten. En de laatste bijdrage voor de winterstop doet daarna geen beterschap beloven. Geen moment was de hoger ingeschatte thuisclub in staat zijn visite de regels van het huis voor te houden. Omdat de geloofwaardigheid ver te zoeken was, zeker achterin. Waar Nick Verboven als eerste profiteerde van een staaltje niet verdedigen. En de gelijkmaker van Ko Kempeneers geen signaal van ommekeer was. Mike Julsing gunde Dirkshorn daar de tijd niet voor. Hij had de rechterkant al eerder met gemak opengereten zei het toen nog zonder succes. En was onderweg ook betrokken bij het gevaar dat door Jild Wardenaar uiteindelijk tot de 1-3 ruststand werd gepromoveerd.

Herstel
Even was er daarna de schijn van herstel bij de thuisclub. Waar invaller De Bruin in zijn eentje meer gedecideerd was dan een heel elftal daarvoor. De 2-3 viel bovendien in de enige fase waar Dirkshorn liet blijken dat het menens was. Maar de treffer die het aangekondigde feest verstoorde viel weer te snel. Het was zes keer schieten voor een kwartje en Robin Meijering had prijs, 2-4. De mooiste treffer moest toen nog komen. In een vloeide omschakeling volgens het boekje na balverlies van Joop de Boer. Mitch Rekveld, als altijd weer nadrukkelijk aanwezig, mocht nu afronden.
Omdat de frontlinie van Schagen, waar Jeroen Veltheer enerzijds vanwege een blessure maar ook als kersverse vader van een tweede wereldburger ontbrak, niet de oppositie ontmoette die het zelf achterin opwierp. Met de in eigen kring geroemde Mart Schoen als woordvoerder. Veel geroutineerder dan je op zijn leeftijd kan en mag verwachten.

Het verschil werd desondanks nogmaals aangevochten door De Bruin, die attent reageerde toen de verder onzichtbare Wilco Gootjes de lat had geraakt. Maar verder in de buurt dan 3-5 kwam Dirkshorn niet.

En dat was, in cijfers, eigenlijk al veel meer dichterbij dan de afstand tussen beide ploegen in werkelijkheid was geweest. Onoverbrugbaar

Bron: NHD.nl