• DH1

Onze hoofdmacht in het nieuws: Dirkshorn - DWOW

Alle hoogte- en dieptepunten en overige noemenswaardige zaken binnen onze vereniging worden nauwlettend in de gaten gehouden door de media. En ook via deze weg willen wij iedereen daarvan laten meegenieten. Daarom proberen wij dit seizoen ieder nieuwsbericht of wedstrijdverslag uit de Schager Courant op de website te delen.

Deze week: de nipte nederlaag tegen DWOW (0-1).

Dirkshorn - DWOW

Vierde klasse A
Degene die het nauwkeurigst met de kansen omging, stond gisteren aan de winnende zijde in Dirkshorn. DWOW had weinig kansen, maar troefde de gastheer af, 0-1.
Lars de Vries was de matchwinnaar met een echte spitsenactie. Hij passeerde twee man, zijn eerste poging werd van de doellijn gekopt, maar met een krullend schot trof hij alsnog doel.
,,We hadden niet veel kansen nodig", zegt coach Gregory van Sauers. ,,Als voetballende ploeg hebben we verdiend gewonnen."
Van Sauers miste vijf vaste krachten een deed een beroep op een aantal A-junioren. ,,Het was dus improviseren. Dat we winnen, zorgt ervoor dat we bij de bovenste plekken blijven. Dat is mooi, want het is dit jaar een competitie met veel verrassingen."
Collega aan Dirkshorn-kant Jeffrey Androg had gehoopt een reeks van twee zeges te vervolgen. ,,Daarvoor hebben we echt wel wat goede kansen gecreëerd. We hadden het in de eerste helft al af moeten maken", vond hij. Wessel Stam twee keer en Wilco Gootjes hadden voor rust grote kansen om te scoren. In de tweede helft was Tim van Haeften dichtbij.
Androgs ploeg kwam vooral vlak na rust onder druk te staan. De Vries scoorde, maar kon ook nog zijn tweede maken. ,,Volgens iedereen was de bal over de lijn", zei Van Sauers. ,,De grensrechter dacht er helaas anders over."

Bron: Noordhollands Dagblad/Schager Courant, artikel van maandag 22 oktober