• DH1

Onze hoofdmacht in het nieuws: Dirkshorn - De Koog

Alle hoogte- en dieptepunten en overige noemenswaardige zaken binnen onze vereniging worden nauwlettend in de gaten gehouden door de media. En ook via deze weg willen wij iedereen daarvan laten meegenieten. Daarom proberen wij dit seizoen ieder nieuwsbericht of wedstrijdverslag uit de Schager Courant op de website te delen.

Deze week: de klinkende zege op De Koog (3-1).

Dirkshorn - De Koog

Vierde klasse A
Dirkshorn heeft zich knap hersteld van de 3-0 nederlaag van vorige week tegen Flevo. Tegen De Koog won de formatie van Jeffrey Androg verrassend met 3-1.
Dirkshorn begon uitstekend aan de wedstrijd. De aanvallers zorgden voor veel gevaar en achterin stond het compact waardoor De Koog weinig tot niks kon creëren. Het was wachten op een doelpunt van de thuisploeg en dat viel dan ook halverwege de eerste helft. Met een mooie volley zette Lex Hellinga zijn team op een 1-0 voorsprong. Dirkshorn bleef het betere van het spel houden en bekroonde dit in de veertigste minuut met een tweede treffer. Na een goed opgezette aanval kwam de bal bij Nathan Gootjes terecht. De spits speelde daarna zijn tegenstander uit en schoot het leer beheerst in de hoek. De Koog creëerde op zijn beurt vrij weinig.
Na de thee veranderde er niks aan het spelbeeld. Dirkshorn kreeg de kansen en De Koog kon alleen maar tegenhouden. Na een uur spelen leek Nick Smit definitief de wedstrijd op slot te gooien, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald door Rik Bijpost. Uit het niets konden de bezoekers juichen. Sander de Haan werd neergehaald door Björn Ruijs en de bal werd op de stip te gelegd. De Haan faalde vervolgens niet vanaf elf meter, 2-1. De Koog wilde daarna op zoek gaan naar de gelijkmaker, maar door een fout achterin kon het de 2-2 uit het hoofd zetten.
Andries Kuip besloot om Dirkshorn te helpen door de bal in de voeten van Nick Verblauw te schuiven. Verblauw pakte dit cadeautje uit en bepaalde daarmee de eindstand op 3-1. Het enige smetje voor Dirkshorn kwam vijf minuten voor het eindsignaal. Nick Smit werd op zijn enkel getrapt door Yorgo Helleman. Wessel Stam die op het punt stond om in te vallen, vond dat de actie van Helleman niet door de beugel kon en stormde op hem af. Ondanks dat het bij alleen duwen bleef kon de scheidsrechter niets anders doen dan Stam een rode kaart te geven. Door de zege heeft de ploeg van Androg nu 9 punten uit 7 wedstrijden. "Ik heb een heel goed Dirkshorn gezien en we hebben niks weggeven tegen een team dat hoog op de ranglijst staat." De volgende tegenstander van het team van Androg is koploper Con Zelo en de coach ziet kansen. "We hebben daar niks te verliezen en als we weer goed spelen kunnen we misschien wel winnen."

Bron: Noordhollands Dagblad/Schager Courant, artikel van maandag 5 november