• DH1

Onze hoofdmacht in het nieuws: Con Zelo - Dirkshorn

Alle hoogte- en dieptepunten en overige noemenswaardige zaken binnen onze vereniging worden nauwlettend in de gaten gehouden door de media. En ook via deze weg willen wij iedereen daarvan laten meegenieten. Daarom proberen wij dit seizoen ieder nieuwsbericht of wedstrijdverslag uit de Schager Courant op de website te delen.

Deze week: de nipte nederlaag op bezoek bij koploper Con Zelo (2-1).

Con Zelo - Dirkshorn

Vierde klasse A
Een overwinning is een overwinning, vindt coach Bas IJsselstein van Con Zelo. Dat het zijn ploeg in de 89ste minuut pas lukte de drie punten over de streep te trekken tegen Dirkshorn, zal hem verder een zorg zijn, 2-1.
Het lukte de bezoekers om er, ondanks het grote verschil op de ranglijst, een spannende wedstrijd van te maken. Aan de gelijke score die tot vlak voor tijd op het scorebord stond, viel weinig af te dingen. De ene keer was het Niels Leegwater van Con Zelo die van dichtbij op de paal schoot, dan weer was het Dirkshorner Lex Hellinga wiens vrije trap op het aluminium uiteen spatte.
Con Zelo drong in de slotfase van de wedstrijd iets harder aan en kreeg daarvoor een beloning. Dirkshorn eindigde iets later met tien man door de tweede gele kaart voor invaller Axel Stam.
,,Als je wint, heb je gewonnen", stelt IJsselstein. ,,Zo simpel is het."
Voor zijn collega aan de andere kant was de late nederlaag vervelend. ,,Maar", zegt Jeffrey Androg, ,,we hebben laten zien dat we mee kunnen met een ploeg die bovenin meedoet." Natuurlijk had hij het graag anders gezien. ,,Minimaal een punt, want we stonden goed te voetballen. Het was positioneel zoals ik het wilde, vooral in de eerste helft."
Voor IJsselstein was het een geruststelling dat iets wat hij al wist nu ook tegen Dirkshornnaar voren kwam: als goaltjesdief Leegwater niet scoort, staan er andere spelers op. ,,Dat is een kwestie van vertrouwen in de jongens."

Con Zelo - Dirkshorn 2-1.
Doelpunten Con Zelo: S. Houtenbos en G. de Graaf.
Dirkshorn: Nierop.

Bron: Noordhollands Dagblad/Schager Courant, artikel van maandag 19 november