• DH1

Onze hoofdmacht in het nieuws: Dirkshorn - Flevo

Alle hoogte- en dieptepunten en overige noemenswaardige zaken binnen onze vereniging worden nauwlettend in de gaten gehouden door de media. En ook via deze weg willen wij iedereen daarvan laten meegenieten. Daarom proberen wij dit seizoen ieder nieuwsbericht of wedstrijdverslag uit de Schager Courant op de website te delen.

Deze week: de overwinning op Flevo (1-0).

Dirkshorn - Flevo

Vierde klasse A
De nipte 1-0 zege van Dirkshorn op Flevo gaf gemengde gevoelens. Beide ploegen hadden meer willen scoren.
,,We hadden in de tweede helft het betere van het spel, je maakt de kansen niet af en dan houdt het op", stelde voorzitter Ritty Schaafstra van Flevo. Terwijl doelpuntenmaker Nick Smit juist zei: ,,Qua kansen hadden we er meer uit kunnen halen. Het waren er een stuk of zes die we niet afmaakten."
Eén keer was het wel raak: Smit ontving een afvallende bal en schoot in de korte hoek binnen. Het bleek genoeg voor de zege.
,,We spelen bijna alleen nog uitwedstrijden dit seizoen, dus dit was een belangrijke overwinning", vertelde de middenvelder. ,,Nu hopen dat we de aansluiting bij de top vier kunnen vinden." Dirkshorn kijkt als nummer zeven van de vierde klasse liever naar boven dan naar de degradatiestreep. ,,Een seizoen zoals het vorige willen we niet meer. Het gaat nu dus wel lekker."
Broodnodig
Flevo-preses Schaafstra baalde dat het duel met Dirkshorn geen punten opleverde. Ze zijn broodnodig in de strijd tegen degradatie. ,,Dit resultaat was absoluut niet terecht. Ook in de eerste helft, toen we wind tegen hadden, voetbalden we ons vrij makkelijk onder de druk uit. Na de 1-0 denk je: het kan nog. We gingen wel een beetje mee in hun spel. Wij hebben een technisch middenveld en onze spelers hadden wat last van de ruwe aanpak van Dirkshorn."
Flevo had in de eerste helft nog kunnen scoren uit een buitenkansje. Nick Borst veroorzaakte een penalty, maar Sidney Schaafstra miste vanaf elf meter.

Bron: Noordhollands Dagblad/Schager Courant, artikel van maandag 18 maart