• DH1

Onze hoofdmacht in het nieuws: Medemblik - Dirkshorn

Alle hoogte- en dieptepunten en overige noemenswaardige zaken binnen onze vereniging worden nauwlettend in de gaten gehouden door de media. En ook via deze weg willen wij iedereen daarvan laten meegenieten. Daarom proberen wij dit seizoen ieder nieuwsbericht of wedstrijdverslag uit de Schager Courant op de website te delen.

Deze week: de nederlaag op bezoek bij Medemblik (2-1).

Medemblik - Dirkshorn

Vierde klasse a
Het scoreverloop doet anders vermoeden, maar in realiteit had Dirkshorn geen kans tegen Medemblik. ,,Zij waren beter, en feller, terwijl wij het juist van dat laatste aspect moeten hebben'', zei de verliezende oefenmeester Jeffrey Androg. De reden dat zijn elftal niet dezelfde inzet bracht als zijn tegenstander kon hij verklaren. ,,Het heeft te maken met beleving, energie, maar ook met hoe je staat. Als je lekker voetbalt en zelfvertrouwen hebt, dan gaat alles meer vanzelf. Bij ons is het zelfvertrouwen niet zo groot.'' Medemblik was de bovenliggende partij en had volgens trainer Armand Hoffman 'minstens twee of drie goals in de eerste helft moeten maken'. Toch was het de ploeg van Androg die in het tweede bedrijf als eerste het net vond. Dirkshorn verloor wel, voor de achtste maal en heeft ook hetzelfde aantal duels gewonnen. ,,Wij hebben een jong team met veel a-junioren. Dan speel je wisselvallig. Ervaring zorgt voor balans'', weet Androg uit ervaring.

FC Medemblik-Dirkshorn 2-1. Doelpunt Dirkshorn: Wilco Gootjes.

Bron: Noordhollands Dagblad/Schager Courant, artikel van maandag 25 maart