• Dirkshorn Zaterdag 2 Seizoen 2015-2016

Dirkshorn ZA 2: Michiel Fontaine uitblinker bij verliezend Zaterdag 2

Na een weekje rust mocht zaterdag 2 thuis aantreden tegen Marken 3. Dat deed het enigszins gewijzigd ten opzichte van de wedstrijd tegen Volendam. Coach Calvin Ruijs legde zijn prioriteiten elders, zodat Ruud Ramler zijn plaats innam op de bank. Vaste doelman Swen van Beek moest werken, maar toch niet. Toch wel. Snapt u het nog?

Met Bart de Pee op het hok en Julian ‘de wandelende platte kar’ Wesseling in de verdediging tr...ok Dirkshorn ten strijde. Veel balbezit leidde tot enkele kleine kansjes, maar het was Marken dat als eerste kon juichen. Gebrekkige communicatie leidde een counter in die Bjorn ‘Gruh’ van Breugel enkel wist te stuiten door aan de noodrem te trekken. De strafschop die daarop volgde werd feilloos binnen geschoten. Scheidsrechter Gerard van der Sluis was genadig voor Gruh en hield de kaarten op zak.

Naast de tegengoal was er nog niet zoveel aan de hand. Dirkshorn had de bal en gaf achterin weinig weg. Er werd alleen weinig gecreëerd. De ideeën van Marinus Dees werden duidelijk gemist op het middenveld. De smaakmaker had trek in koffie, dus pakte hij het vliegtuig naar Los Angeles en ging naar de Hooter’s. Het kan allemaal.

Marken was slimmer. Het had weinig kansen nodig om nog voor de rust twee doelpunten te maken. Dirkshorn leek voor een onmogelijke opgave te staan. En dat was het ook.

Toch biedt de tweede helft veel hoop voor de toekomst. Michiel Fontaine blijkt een revelatie op het middenveld. De jonge spelmaker bracht de rust in het spel waar de ploeg zo naar snakte. Met zijn maatje Mini zorgde hij voor veel dreiging vanaf de rechterkant. Ook Edo en verloren zoon Victor leken elkaar steeds beter te vinden op links. Paulo Ramler deed ook zijn best...

Het was jammer dat het net niet gevonden werd. Arnt Piek was er dicht bij met een snoeiharde volley uit een ingestudeerde corner. De rebound was niet aan aanvoerder Bart Ploeger besteed. Marken wist wederom beter met de kansen om te gaan. Hoewel de ploeg nauwelijks in de buurt van het doel kwam, werd een inschattingsfout van Julian door de spits van dienst gepromoveerd tot doelpunt. Zijn vlammende schot in de korte hoek was de niet onverdienstelijk keepende Bart de Pee te machtig. Julian legde de schuld na afloop bij zijn scheenbeschermers, die niet lekker schenen te ruiken.

De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 0-4. Publiek de grote winnaar. En Marken 3 ook.