• Deze week willen we graag even weten hoe het gaat met Bjorn Ruijs, aanvoerder van Dirkshorn Zondag 1, en hadden het volgende mooie interview met hem:

1. Een gekke tijd…, hoe beleef jij dit met je werk, thuis, sportief?

Voor mij persoonlijk is het ook zeker een hele gekke tijd. Ik denk dat iedereen het op een andere manier beleeft, iedereen ervaart beperkingen in zijn doen en laten, en die heb ik dus ook.

Sinds 1 Januari was ik vrijgesteld van werk tot en met 31 Maart, dit betekent dat ik wel nog onder contract stond van mijn werkgever(TNO in dit geval) maar geen werkzaamheden hoefde uit te voeren, en zou ik per 1 April (geen grap!) een nieuwe baan moeten hebben gevonden. In de periode vanaf 1 Januari ben ik druk aan het solliciteren geweest en heb uiteindelijk in de maand Maart een nieuwe baan gevonden, ondanks dat het Corona verhaal al plaats vond, daar ben ik dus super blij mee! Helaas heeft ieder voordeel zijn nadeel, en dat is dat men bij mijn nieuwe bedrijf nu door Corona thuiswerkt en dat ze mij dus nog niet kunnen inwerken. Dus wanneer ik daadwerkelijk ga beginnen is afhankelijk van de uitspraken van het RIVM met betrekking tot het Corona virus, maar ik hoop heel snel!

Als ik naar de thuis situatie kijk is het super om veel tijd met mijn kinderen Tess en Max door te brengen, maar verder dan thuis en een rondje door het dorp komen we niet en dat is nu wel jammer! Niet even langs opa en oma of even lekker naar het strand of het bos met dit mooie weer. Ik ben wat dit betreft ook blij als alles weer een beetje normaal wordt!

Sportief gezien is het echt bizar. De 1e seizoenshelft van Dirkshorn 1 kan echt dramatisch genoemd worden, ik denk dat we ver onder ons niveau hebben gepresteerd. Helaas was er op voetbalgebied geen klik met de trainer, Pascal Hamers. Na de winterstop zijn we met goede moed begonnen met zijn opvolger en oude bekende Rene van Marsbergen. Alle spelers zaten weer vol motivatie, trainingen werden weer druk bezocht en er kwam een goede sfeer binnen de groep. Mede daardoor is het ook super jammer dat de competitie is stopgezet, hierdoor kunnen wij ons ook niet revancheren voor de 1e seizoenshelft! Komend seizoen nieuwe ronde nieuwe kansen!

2. Geen voetbal, wat nu en hoe houd jij jezelf nu in conditie?

Geen voetbal, ja dat is nog al wat. Naast voetbal beoefen ik geen andere sport, dus nu probeer ik 2 keer per week een rondje hard te lopen om toch een beetje mijn conditie bij te houden. Een rondje hardlopen staat niet boven aan mijn lijstje met leuke bezigheden maar als ik dan weer thuis kom is het toch wel lekker om even bezig te zijn geweest!

Voordeel van niet voetballen is wel dat we op Zondag nu tijd voor het gezin hebben zonder dat we andere bezigheden hebben, zoals oefeningen van school (Tess) of werk (Bianca)!

3. Wat mis je het meeste (en waarom)?

Wat ik het meeste mis zijn de wedstrijddagen. Eerst natuurlijk het spelen van de wedstrijd en het willen winnen uiteraard!
    En daarna nog de gezellige 3e helft in de kantine, lekker een biertje drinken, muziek erbij, erg belangrijk ook die gezelligheid met elkaar!

4. Wie is jouw favoriete club en speler (en waarom)?

Mijn favoriete club is AZ, ook voor AZ zou het jammer zijn als het seizoen een abrupt einde krijgt, op het moment van dit interview is daar nog geen definitief besluit over genomen. Ze zijn in een spannende strijd met Ajax verwikkeld om de titel in de Eredivisie. En ik denk dat ze zeker een goede kans maken of hadden gemaakt!

Wat betreft favoriete speler ga ik het in 3 categorieën verdelen.

- Als ik praat over mijn favoriete speler bij mijn favoriete club AZ dan kijk ik graag naar Teun Koopmeiners. Een speler die op redelijk jonge leeftijd de aanvoerdersband om heeft gekregen, iemand die de lijnen uitzet en voor een controlerende middenvelder die veel doelpunten maakt, ook naast alle penalty's die hij er bijna allemaal in schiet!

- Een speler waar ik in het nog niet zo verre verleden fan van was is Wesley Sneijder, een fantastische speler met een onwijze drive om te presteren, een fantastische 2-benige traptechniek en scorend vermogen!

-Een speler waarvan ik denk dat iedereen wel fan moet zijn is Lionel Messi een fenomenale speler die alle facetten van het voetbal beheerst! Ik denk dat hij een voorbeeld is voor alle voetballers in de wereld, heeft bijna alles bereikt op voetbalgebied, op het winnen van een WK na. De hoeveelheid doelpunten die hij maakt is echt niet normaal hoog, en het maakt niet uit hoe, van dichtbij; van afstand; vrije trappen; penalty's, noem het maar op, weergaloos! En jarenlang haalt hij een constant hoog niveau, echt super knap!

5. Wat is het leukste dat je met/bij onze club hebt meegemaakt (en waarom)?

Ik denk dat ik heel veel leuke dingen heb meegemaakt bij onze mooie club!
    -In mijn 1e jaar dat ik terug was bij Dirkshorn het behalen van het Kampioenschap in de 6e Klasse.
    -Promoveren via de nacompetitie van de 5e naar de 4e klasse.
    -Handhaving in de 4e klasse door het spelen van nacompetitie.
    -2x spelen tegen AZ met een regioselectie.

Dit zijn toch de dingen waar je het voor doet op ons niveau. Kampioen worden en/of promoveren maak je normaal gesproken niet heel veel mee in je carrière en zeker met Dirkshorn is dat echt een topprestatie geweest!

De wedstrijden tegen AZ zijn gewoon prachtig om mee te maken, het niveau ligt op de trainingen maar duidelijk ook in de wedstrijden zo hoog, echt super tof! En dan die duizenden mensen die langs de kant staan! En niet te vergeten het feest achteraf!

Heb je tot slot nog een mooie/leuke boodschap voor je team of voor de club?

Als je voetbal leuk vindt, de sfeer goed is in je team en je hard voor en met elkaar werkt dan komen de prestaties vanzelf!