• 29 juni 2021 en 90 jaar voetbal in Dirkshorn. Normaal gesproken een jubileumjaar, maar door Corona is het, net als alles, een bijzonder jaar waarin niets ‘gewoon’ gevierd kan worden. Dat is bijzonder jammer, want we hadden de leden, oud-leden, vrijwilligers, donateurs, sponsoren en eigenlijk heel Dirkshorn graag een spetterend feest aangeboden.

Ongeveer 2 jaar geleden kreeg ik twee zonen van de voormalig huisarts van Dirkshorn, dokter Groenhart, op bezoek bij de voetbal. Ze wilden nog eens kijken op het terrein van VV Dirkshorn. Ja, en dokter Groenhart is precies de man waar het allemaal mee is begonnen. Door een stuk weiland beschikbaar te stellen om de mensen in Dirkshorn te laten voetballen en meer te laten sporten. Hij zag hier toen (in 1931) al het nut van in.

Sindsdien heeft er in het dorp een voetbalvereniging bestaan en deze vereniging is nog steeds springlevend. Het ledental loopt door omstandigheden helaas wat terug, maar we hebben nog steeds 3 seniorenteams, 1 damesteam en 8 jeugdteams.

We hebben een schitterende accommodatie en geweldige velden (de mooiste velden van Noord-Holland) en dat is zelfs opgevallen door eredivisieclubs. Daar zijn we best trots op.

Een eenvoudig rekensommetje leert ons dat we over 10 jaar 100 jaar bestaan. Ik hoop, recht uit mijn hart, dat we dit allemaal nog mogen meemaken en het dan wel groots kunnen vieren.

Om het 90-jarig jubileum niet helemaal geruisloos voorbij te laten gaan, heeft de groep Historisch Archief vv Dirkshorn, bestaande uit Jan Wesseling, Jeen Hellinga en Jan van der Molen, een boekwerk samengesteld van de afgelopen 90 jaar. Deze 3 mannen hebben hier ontzettend veel tijd in gestoken en het resultaat mag er zijn. De komende weken zal het boekwerk aan veel sponsoren, Achterbanleden, bestuursleden en natuurlijk alle actieve (jeugd)leden persoonlijk worden overhandigd.

Ik wens iedereen heel veel lees – en kijkplezier bij het doornemen van dit prachtige naslagwerk en dank aan de samenstellers namens het bestuur.

We wensen u ook een mooie zomer toe en hopen u volgend seizoen weer op ons complex te verwelkomen.

Namens het bestuur van de VV Dirkshorn,

Henk Rijs