• Archief

  Sinds januari 2015 wordt er gewerkt aan het archief van de voetbalvereniging Dirkshorn.  Sinds de oprichting in 1931 zijn er veel activiteiten, gebeurtenissen, verhuizingen, verbouwingen, hoogte en dieptepunten de revue gepasseerd. Daar is veel van bewaard gebleven. Echter niet allemaal in de bestuurskamer maar ook op diverse locaties, plakboeken, foto albums, computers en hoofden.

  De archiefgroep werkt er aan om ‘alles’ te verzamelen en in de accommodatie op te slaan. Niet alleen op papier maar ook digitaal. We leggen de kennis, verhalen, foto’s enz. van alle tijden vast. Deze klus zal nooit helemaal af zijn want gelukkig worden we nog steeds verrast met divers materiaal. 

  We hopen altijd nog dat er, mogelijk uit een verdwaald fotoboek of uit een oude doos, nog wat foto’s of andere interessante dingen tevoorschijn komen.  Mocht u nog wat tegenkomen, dan hopen we dat u even contact met ons opneemt zodat we dit materiaal in ons archief op kunnen nemen.

  In het Kontakt en op de site zullen we regelmatig van ons laten horen en wellicht om informatie vragen. Met uw hulp kunnen we de geschiedenis van de VV Dirkshorn compleet krijgen en houden.

  We horen het graag van u!

  Namens de groep Historisch Archief VV Dirkshorn:

  Jan van der Molen, Jan Wesseling & Jeen Hellinga

  Ingebruikname sportpark

  Ooit werd ons sportpark op 2 september 1950 in gebruikgenomen. De toenmalige “Stichting Sportpark en Zwembad Dirkshorn en Omgeving” realiseerde dit. Van Jan Smit kregen we de officiële berichtgeving gericht aan de inwoners van Dirkshorn en omgeving uit 1950. Dit willen we u niet onthouden:

 • Brommerrace op het A veld?

  Je kan het je niet voorstellen op het huidige A veld maar in 1963 werd een brommerrace op het voetbalveld gehouden. Het was een behendigheidsrace waarbij geslalomd werd tussen palen en ook het doel fungeerde als hindernis. Prachtige unieke nostalgische zwart wit beelden met ouderwetse helmen, ronkende brommers en sporen in het grasveld.

  Op de film van bijna 2 minuten zijn bekende Dirkshorn gezichten te zien. Voor de duidelijkheid is het beeld dan even stil gezet en de naam erbij gezet. Mocht je nog meer namen zien die we niet vermeld hebben neem dan contact op met iemand van de archief commissie.