• Clubicoon op de herinneringsbank: Johan Dekker (1962-2017)

  8 feb 2024
 • Johan was al vanaf heel jong betrokken bij de voetbalvereniging. Hiertoe aangemoedigd door zijn ouders was hij, naast dat hij zelf voetbalde, ook al jong actief als jeugdtrainer/leider. Bij uitwedstrijden werd er door de spelertjes “gevochten” om een plaats in de auto van Johan. Gemoedelijk regelde Johan het zo dat hij toch iedereen tevreden wist te houden.

  Een van zijn eerste successen behaalde Johan als coach van het “Super Service” zaalvoetbalteam. Bijna nog trotser dan zijn spelers genoot Johan van de behaalde titel. Als speler van het derde elftal scoorde hij niet vaak maar als hij scoorde was het veelal een wonderschone treffer waarna Johan dan keek alsof het de gewoonste zaak van de wereld was.

  Ook bij clubactiviteiten zoals een kampweek, toernooien, de rommelmarkten was Johan als vanzelfsprekend van de partij. Als begeleider, verzorger en of als grensrechter altijd bereid om de plaats van een verhinderde persoon in te nemen. Bij Johan ving je nooit bot. Hij staat dan ook op menig elftalfoto in een van voornoemde functies.

  In, naar wat Johan zijn laatste seizoen zou blijken, is hij opnieuw toegevoegd aan het begeleidingsteam van de selectie van Dirkshorn 1. Onbaatzuchtig en altijd met plezier vervult hij zijn taken. Net als bij zijn werk bij Noorderkwartier deed hij alles met een inzet van 100%. Hij stond klaar voor iedereen en hij had voor iedereen een vriendelijk woord over. Hij stond positief in het leven ook toen het minder met hem ging.

  Johan werd slechts 54 jaar waarvan hij vanaf zijn 8ste jaar bij de voetbalvereniging betrokken is geweest. Dat allemaal op zijn eigen bescheiden wijze!

  Klik op deze link voor het stukje over clubicoon Jan van der Sluis.

  Klik op deze link voor het stukje over clubicoon Cor Schuit.

  Klik op deze link voor het stukje over clubicoon Jan van der Molen.

  Klik op deze link voor het stukje over clubicoon Cees Arensman.

  Klik op deze link voor het stukje over clubicoon Albert Bloothoofd.

  Klik op deze link voor het stukje over clubicoon Nan Tijsen.