• Na de forse nederlaag in de eerste competitiewedstrijd heeft Dirkshorn 1 ook de tweede wedstrijd verloren. Voor de supporters is het wel flink wennen. Want er spelen bijzonder weinig spelers uit het dorp, dus we moeten weer flink oefenen op de nieuwe namen die vooral uit Schagen komen.

Het lag absoluut niet aan de werklust van Dirkshorn maar de tegenstander voetbalde gewoon wat makkelijker en was efficiënter op beslissende momenten. De achterhoede van Dirkshorn stond redelijk goed maar het middenveld en de voorhoede konden niet genoeg druk zetten en waren zeer onzorgvuldig en onrustig aan de bal om tot behoorlijke kansen te komen. In de eerste helft ging het nog redelijk gelijk op maar kwam De Koog na een half uur uit een corner op een 0-1 voorsprong en dat was een forse tegenvaller. De druk op de eilandbewoners nam vlak voor de rust wel toe maar meer dan een paar corners leverde het niet op.

In de tweede helft duurde het ook weer lang voordat Dirkshorn kansen kreeg. Lars was er nog redelijk dichtbij en er waren wat mislukte schoten die ook geen doel troffen. De Koog was zoals gezegd een stuk efficiënter, mede door de ruimte die ze kregen, en scoorde aan het einde van de wedstrijd nog twee keer dus een 0- 3 nederlaag. Dirkshorn droop zeer teleurgesteld af en trainer Michel zal zich ook ongetwijfeld meer hebben voorgesteld van deze wedstrijd. Dit was namelijk wel een wedstrijd waarin 1 of 3 punten gehaald hadden moeten worden om het broze zelfvertrouwen weer wat op te krikken maar helaas. Het ontbrak ook nu aan 100% overtuiging om een maximaal resultaat te halen.

Volgende week naar Groet om daar de eerste punten van het seizoen bijeen te sprokkelen, succes!