• Dirkshorn JO13-1 heeft een geweldige prestatie geleverd door favoriet ZOB JO13-1 in de strijd om de KNVB Beker in de 1e klasse van West I te vloeren. Hierdoor 'overwintert' het team bijzonder knap in de KNVB Beker competitie. Nadat eerder knap een ronde verder werd gebekerd na een donkere woensdag avond winst op Velsen vormde Zuidoostbeemster het nieuwe strijdtoneel.

7.30 uur werd al vertrokken, nadat Lars de Geus last minute bereid werd gevonden om in te vallen. Het was zelfs zo vroeg dat één van de coaches, die als 'beloning' later mocht vlaggen, en zijn keepende zoon (we noemen geen namen ;-)) nog op één oor lagen en dus op eigen gelegenheid er op eigen gelegenheid achteraan moesten reizen.

Tegenstander ZOB startte als grote favoriet, nadat het team afgelopen zaterdag tot 1e klasse kampioen was uitgeroepen. Coach Lars Nierop zette de spelers voor de wedstrijd daarom volledig op scherp, besprak het strijdplan en nam met invallers Jesper, Thomas en Lars goed door wat er precies van hen verwacht werd. Alle invallers speelden vol overgave met het gas er volledig op, geweldig om te zien.

De eerste paar minuten was het over en weer even aftasten. Daarna verdiende Dirkshorn een corner, waaruit Tim Pancras zonder na te denken in het dak van het doel scoorde: 0-1. Vrij snel volgde echter de 1-1 van ZOB. Na een minuut of twintig kreeg Jos het briljante idee om een vrije trap van veertig (!) meter op doel te schieten, waarbij de keeper de bal in eerste instantie leek te gaan pakken maar hem toch uit zijn handen liet vallen: 1-2!

Na de rust kwam Dirkshorn gemotiveerd het veld weer op en met hard werken werd de 1-3 door Teun gescoord. Er ontstond nog even een twijfelgeval over wel of niet een penalty voor ZOB, maar dit leverde geen schade op. ZOB kwam echter toch weer terug tot 2-3. Teun kreeg vervolgens nog een gele kaart, waardoor er 5 minuten met 10 man moest worden gevoetbald. Maar in plaats van de gelijkmaker van ZOB wist Jos 2-4 te scoren! Dirkshorn zorgde keurig dat het niet in de problemen kwam, wat coach Lars Nierop de uitspraak ontlokte: "al voetballen we nog een wedstrijd, winnen doet ZOB sowieso niet".

Jongens en meiden, waarvan Eva ziek was, jullie hebben echt een top prestatie neergezet. Jullie coaches, jullie ouders en jullie andere fans zijn heel trots op jullie. Op naar de volgende ronde na de winterstop!