• Helaas duurt een wedstrijd langer dan 75 minuten!

Na de winst tegen Callantsoog op 26 januari is Nederland 1 maand geteisterd door zware windstoten en stortbuien. En dat had ook impact op de voetbal want alles werd in die tussentijd afgelast. Alle winter sportende selectiespelers hebben dus geen wedstrijdminuut gemist en trainer Rene kon de afgelopen maand benutten om de conditie van de selectie te verbeteren. Oefenwedstrijd, trainen, spinnen, fitness, zaalvoetbal enz. enz. Al het baby en feestdagen vet is er weer af getraind dus het is nog ergens goed voor geweest.

En dan op 1 maart maar gelijk openen tegen koploper Medemblik, een van de beter voetballende ploegen in de klasse. Het eerste kwartier was het alle hens aan dek voor Dirkshorn en de snelle en goed combinerende bezoekers zetten de druk er vol op. Gelukkig was Dennis ouderwets scherp en daardoor overleefden we de openingsfase. Medemblik miste ook nog een dot van een kans na een mooie aanval maar daarna was het klaar en kwam Dirkshorn beter in de wedstrijd. Sem kreeg 2 fraaie kansen maar helaas was hij te besluiteloos en bleef het bij kappen, draaien, kappen enz. Zeker met de wind was een schot een betere optie maar dat is achteraf praten. De dwars op het veld staande harde wind maakte het voetbal er niet eenvoudiger op en Dirkshorn had grote moeite om de bal lang in de ploeg te houden maar de rust werd schadevrij gehaald.

In de tweede helft werd het al meer ‘vrouwen en kinderen eerst’ en jammer genoeg kwam Dirkshorn niet meer aan voetballen toe. Voorin werd de bal niet meer vast gehouden en de keeper van de bezoekers heeft geen schot te verwerken gehad (net als AJAX uit bij Getafe). Dat alles resulteerde in een stormloop op het doel van Dennis. Met fraaie reddingen hield hij de ploeg in de race en de inzet van het hele team was geweldig maar niet vol te houden. Na 75 minuten viel de 1ste tegentreffer en die werd snel opgevolgd door nummer twee. In de blessuretijd nog nummer drie en toen floot de scheidsrechter af zonder ook maar 1 gele kaart te hebben gegeven, dat is opvallend en mooi. Rene heeft het team qua discipline weer keurig en netjes op de rails gekregen.

Uiteindelijk dus toch een terechte nederlaag maar tegen deze tegenstander hoef je je daar niet voor te schamen. Volgende week nog een kraker tegen Schagen United en daarna komen de clubs waartegen de punten moeten worden gehaald. Er schijnt weer licht aan het eind van de competitie horizon!