• Dirkshorn heeft geschiedenis geschreven door een periodetitel in de vierde klasse te pakken. Het is de eerste keer dat onze hoofdmacht kans maakt om te promoveren naar de derde klasse.

  Na het feest van ‘Skik in Dirkie’ was het aan zondag 1 om er nog een feestje van te maken door een nacompetitie plek binnen te halen. Een mooie grasmat, veel publiek en prachtig weer, dus de beste omstandigheden.

  Tegenstander Winkel was echter als verwacht niet van plan om hier klakkeloos aan mee te werken en ze bestookten het doel van Rick met aanvallen en gevaar. Dirkshorn kwam niet onder de druk uit en Rick moest al zijn (keeper- en organisatie) talenten aanspreken om de nul vast te houden.

  Gaandeweg de eerste helft kwam er gelukkig meer evenwicht en controle. De spitsen van Dirkshorn kwamen te kort in het spel voor om gevaar te stichten en de beste kans was notabene voor de breker op het middenveld ‘Jaimy de Duracell man’ maar hij schoot gehaast naast. De rust leek veilig gehaald maar Winkel speelde toch nog een mooie aanval uit en zelfs Rick moest in 2 instanties het antwoord schuldig blijven dus 0-1. Aangezien Texel 94 toen achterstond was dit niet genoeg dus extra druk op de ketel!

  In de tweede helft een fanatiek jagende thuisploeg met Nick als grote aanjager en de druk op Winkel bleef toenemen. Vincent werd in de spits gezet en met Wilco als verse linksbuiten leverde dat enkele prima kansen op maar geen gelijkmaker. Aan het einde van de wedstrijd bleek dat Texel 94 het kampioenschap toch te pakken had en dat was het goede nieuws voor zondag 1. De wedstrijd werd uitgespeeld en de periode binnen, wat een succes!

  De groep is jong en hongerig en de vraag of je wat te zoeken hebt in de derde klasse zal de komende maand duidelijk worden. Er moeten namelijk 3 wedstrijden gespeeld worden voor het zover is. De eerste wedstrijd is zondag 4 juni in Avenhorn tegen Kwiek’78.

  Dus een prachtig einde van het seizoen met een lekker toetje. Nu even genieten en dan weer volle bak. De (bijna) afscheid nemende Lars, Wilco en Pieter mogen nog even door en Patrick geniet hier ook optimaal van, dus jullie treffen het.

  Alle wedstrijdinformatie en statistieken van het afgelopen seizoen zijn te vinden op de sites voetbalnederland.nl en hollandsevelden.nl. De topscorer is in ieder geval Tyrone geworden met 10 doelpunten. Een klasse prestatie!