• De thuiswedstrijd tegen Petten werd zondag voorafgegaan door een indrukwekkende minuut stilte voor Jeen Hellinga. De spelers van beide teams stonden aan beide kanten van de middencirkel en betoonden samen met het talrijke publiek hun medeleven met familie, vrienden en bekenden. Aansluitend volgde een voelbaar warm en intens applaus.

Aan Dirkshornse kant werd de eerste wedstrijd na het verlies van de voorgaande week bij Con Zelo aangevat met rouwbanden om de armen. Na deze voorgaande wedstrijd, de 3e topwedstrijd in korte tijd, moest deze thuiswedstrijd tegen de Pettemers weer 3 punten gaan opleveren.

Dirkshorn was de wedstrijd in Waarland niet ongeschonden uitgekomen en begon daarom met onder andere Mees en Lars op de bank, terwijl topscorer Kamiel helemaal niet inzetbaar was. Al snel ontstonden enkele kansen voor de brigade van coach Michel van der Wardt. Uit één van deze kansen wist Tyrone na een afgeslagen poging van Wout alsnog te scoren. De gewenste vroege voorsprong stond dus op het bord en een makkelijke middag leek zich aan te dienen. Leek, want de eerste helft werd er ondanks enkele kansen verder matig gevoetbald.

Te vaak werd de lange bal gehanteerd. Het normaal sterke combinatiespel werd niet op de mat gelegd en Petten bleef dus geloven in een resultaat. De rust werd wel met een 1-0 voorsprong bereikt. Na rust werd het spel iets, maar nog niet veel, beter. Wel werd al vrij snel de 2-0 gemaakt door de tot dan wat ongelukkig zijnde Wout. Het publiek leek wat relaxter te kunnen gaan kijken, maar het was toch een Petten aanvaller die tussen de Dirkshorn defensie in de 2-1 wist te maken. Petten was dus opnieuw terug in de wedstrijd.

Een aantal wissels brachten vervolgens nieuwe schwung in het spel aan Dirkshornse zijde. Verschillende kansrijke aanvallen ontstonden uit een stuk verzorgder veldspel. Een hele mooie pass van Wout bereikte Mike Krijthe, die vakkundig afdrukte: 3-1. Hoewel er daarna niet meer gescoord werd was het laatste deel van de wedstrijd het aanzien zeker waard. De 3 punten bleven daarmee aan de Veersloot en het eerbetoon aan Jeen was hiermee compleet.

Omdat Con Zelo uit bij Nieuwe Niedorp met 0-3 won blijft het voordelige verschil met de Waarlanders 7 punten. Komend weekend een vrij weekend en daarna een tweeluik met De Koog!