• De derby met Con Zelo uit Waarland is voor Dirkshorn teleurstellend verlopen. Excuses zijn diverse blessures van de spitsen, niet de vorm van de dag, door het weer rommelige trainingen en ook de staat van het veld was niet optimaal, maar Con Zelo kon duidelijk beter omgaan met de omstandigheden.

    De eerste helft ging nog redelijk gelijk op met de betere kansen voor de bezoekers, maar Dirkshorn haalde de rust met hangen en wurgen en 0-0. De eerste 10 minuten van de tweede helft kwam Dirkshorn wat beter in het spel en werd er meer druk op de verdediging van Con Zelo uitgeoefend. Een paar corners leverden wat gevaar op, onder andere een afstandsschot wat bijna in Sint Maarten belandde en Mike Krijthe slaagde er niet in om een lastige voorzet in het doel te krijgen, maar hij belandde over de lat.

    Helaas bleef het bij deze aanvallende pogingen en Con Zelo nam het initiatief over. Na een snelle counter en enkele glijpartijen in de Dirkshorn-verdediging scoorden ze de 0-1. Daarna hielden ze ook het initiatief en Dirkshorn kwam er niet meer aan te pas ondanks de wissels die trainer Michel toepaste. De 0-2 van Con-Zelo was nog een fraaie treffer en in blessuretijd viel ook nog de 0-3.

    Al met al een teleurstellend resultaat, maar gezien het spel volledig terecht, dus de revanche op de buren moet dan maar in Waarland gebeuren. Er is nog niets aan de hand want Dirkshorn staat er nog steeds goed voor en in deze fase van de competitie kan je beter jagen dan dat er op je gejaagd wordt. Dus nu nog even lekker in de luwte / subtop verblijven en dan in 2024 toeslaan. Dat zou het ideale scenario zijn maar zover is het nog lang niet.

    Volgende week uit naar het kustdorp Petten om daar weer met een compleet blessurevrij team te pieken.