• De huidige voetbalvereniging was niet de eerste voetbalclub in Dirkshorn. In de jaren rond 1920 is er al een vereniging die onder de naam DFC ( Dirkshornsche Football Club) voetbalt. Hun voetbalterrein is tegenover de voormalige lagere school aan de Voorpolderweg op het land van Dhr. Slotemaker.

Zie foto 1 voor het elftal van DFC

Hoewel in ons eigen archief over deze periode weinig bewaard is gebleven kunnen we uit het boek “Een gejuich davert langs de velden” *geschreven door Wilbert Korevaar, toch nog enige feiten terug vinden.  Zo vermeld de Schager Courant van 3 mei 1921 dat DFC in een uitwedstrijd  tegen VVV uit St Pancras, met 3-0 heeft gewonnen.  De club sluit zich voor het seizoen 1922-1923 aan bij de  Westfriesche Voetbalbond (WFVB). Met succes want DFC wordt kampioen in de 2e klasse B door 14 van de 16 wedstrijden te winnen.

Zie foto 2 voor het bewijs van kampioen DFC

Teams:

KFC uit Kolhorn, NVV uit Nieuwe Niedorp, Stormvogels uit den Helder (later Atlas), opgeheven in 1947, VVV uit  Oude Niedorp, BVV uit Benningbroek, Voorwaarts uit Barsingerhorn en LWFC uit Lutjewinkel.

In een beslissingswedstrijd  voor het algeheel kampioenschap van de 2de klasse tegen Sparta 3, de kampioen van de 2e klasse A, verliest Dirkshorn met maar liefs 5-0. De kampioenen gaan trots op de foto!

Zie foto 3 voor die foto

DFC promoveert toch naar de zgn. overgangsklasse van de WFVB waarin het in het seizoen 1923-1924 als zesde eindigt.

Andere teams:

Concordia uit Julianadorp, Blauw Wit uit Winkel en BFC uit Breezand.

Helaas ziet DFC, opnieuw uitkomend in de overgangsklasse,  zich genoodzaakt om in november 1925 door een gebrek aan financiële middelen, zich uit de competitie terug te trekken.

*”Een geluich davert langs de velden” beschrijft het ontstaan van het voetbal in de Noordkop. Een rijk verzamelwerk over het wel en wee van de ruim 170 verenigingen beschreven vanaf hun oprichting.