• Jawel, we kunnen eindelijk weer voetballen! De selectie is inmiddels al lang en breed gestart met de trainingen en de eerste oefenwedstrijden zijn ook al afgewerkt. Met wisselende resultaten.

Met voor enkele spelers nog maar één training in de benen werd op zondag 22 augustus bij vierdeklasser Apollo '68 uit Hensbroek (de oude club van Ron (beton) Vlaar) met 4-1 gewonnen. Volgens trainer Michel van der Wardt was het een prima oefenwedstrijd met goed voetbal. Helaas kon zijn keurkorps dat een week later tegen Reiger Boys geen passend vervolg geven (1-6).

Maar met een selectie van zeventien man, een Nederlands Elftal-opstelling van 1-4-2-3-1 en 22 competitiewedstrijden voor de boeg, mikt Van der Wardt dit jaar op een (hoge) middenmootpositie. De selectie herbergt genoeg goed voetbal en als back-up bij blessures kan hij putten uit de zaterdagselectie. Maar laten we hopen dat het niet zover komt.

Eerst volgen de gebruikelijke trainingen. drie bekerwedstrijden en tussendoor een oefenpartij tegen Nieuwe Niedorp, daarna vangt de echte competitie op zondag 26 september eindelijk aan. In eigen huis neemt Dirkshorn het dan op tegen Vesdo.

We hopen op een mooi en lang seizoen!

Klik hier voor het volledige voorbereidingsschema!