• Callantsoog - Dirkshorn 0-5

   

  De verwachting aan het begin van het seizoen was dat Dirkshorn in de winterstop een stabiele middenmoter zou zijn maar helaas.

  De zeer slechte en tumultueuze eerste seizoenhelft resulteerde in 2 overwinningen, 1 gelijkspel, de één na laatste plaats, matig spel, veel rode en gele kaarten, schorsingen, gestopte spelers en als klap op de vuurpijl zag trainer Pascal Hamers het ook niet meer zitten. Hij vertrok met stille trom terug naar de Helderse enclave, een illusie armer. Maar dat was allemaal 2019 dus oud nieuws…

  We praten nu over 2020! Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Gelukkig was oud trainer Rene van Marsbergen vrij en bereid om de club in nood de helpende hand te bieden. Hij is de man om de sfeer te verbeteren en het zwalkende eerste weer wat stabiliteit en rust te geven.

  De eerste vuurproef was tegen de nummer laatst Callantsoog. Onder toeziend oog van hoofdsponsor Frank en met vele trouwe supporters langs de kant zagen we weer wat vertrouwen in het team sluipen.

  Met de nieuwe laatste man Lex en ‘oude’ Geus weer in het doel moest deze wedstrijd 3 punten opleveren want anders belanden we in het afvoerputje van het amateurvoetbal.

  Bjorn pakte binnen 1 minuut zijn verantwoordelijkheid als aanvoerder op door de bal prachtig in de kruising te schieten. Een heerlijke meevaller.

  Het spel was daarna van beide kanten niet opwindend, mede door het gladde hobbelveld, maar trainer Rene zorgde met vele aanwijzingen dat Dirkshorn rustig en sober bleef voetballen. Ingmar, Nick en Willem schakelden de spitsen netjes uit dus dat is altijd geruststellend.

  De actieve en behendige spits Wilco zorgde met een prima kap en draai actie voor een mooi doelpunt en de 0-2. Het enige tegengevaar kwam toen Dennis slordig een verdediger inspeelde maar hij herstelde zicht prima met een sublieme redding.

  In de tweede helft bouwde Dirkshorn de voorsprong rustig uit. Wilco met een behendig hakje, Bjorn met een afstandsschot en Sem met een strafschop. Hij wilde deze heel graag nemen voor het zelfvertrouwen omdat hij daarvoor een eenvoudige kans volledig mistte. Gelukkig was hij vanaf 11 meter wel zeer koelbloedig. Daarna werd het een kwestie van de benen heel houden want de thuisploeg keek niet op een sliding meer of minder. De scheidsrechter waardeerde dit ‘enthousiasme’ met een stortvloed aan gele kaarten dus de KNVB krijgt het weer druk met boetes. Al met al een mooie middag maar niet te vroeg juichen. In februari spelen we 2 (thuis)wedstrijden en we hopen op een goed vervolg.