• Dirkshorn 1 – VZV 1        3-0 (1-0)

    Met de opening van het A veld en de gerenoveerde kantine heeft zondag 1 deze dag een extra kleurrijk tintje gegeven door een 3-0 overwinning op VZV. Het nieuwe veld lag er uiteraard prima bij en de vele toeschouwers zorgden voor een prima sfeertje.

    Het uitgangspunt vanaf minuut één was duidelijk, alleen een overwinning telde maar dat is eenvoudiger gezegd dan gedaan. Met wisselende opstellingen, een karrevracht aan tegendoelpunten en slechts 2 gescoorde goals in de eerste 4 wedstrijden ben je nog niet hoopvol. De opstelling was aangepast met in de achterhoede Stan als laatste man. Gelukkig wist routinier Bjorn al binnen twee minuten 1-0 te scoren dus een enorme meevaller. Daarna had Dirkshorn het beste van het spel maar Sem wist een mooie kans niet te verzilveren en ook Wilco was niet scherp in de 16. Daarbij stond de VZV doelman lekker te keepen maar met extra scherpte had een ruimere voorsprong verdiend geweest.

    Na de rust bleef de thuisclub sterker en vooral de achterhoede maakte een rustige en betrouwbare indruk. Stan stuurde iedereen met strakke passes aan en speelde een foutloze en zeer sterke wedstrijd. Het creatieve middenveld werkt keihard en stuurde Sem vele keren de diepte in.

    Net toen VZV wat sterker leek te worden was het wederom Bjorn die besloot om op de solotoer te gaan en rond de 70ste minuut zeer koelbloedig 2-0 maakte. Dat zorgde voor extra rust in het spel en lekker om zo de wedstrijd uit te spelen. Nick Verblauw zorgde nog voor het hoogtepunt door in de laatste minuut de bal feilloos in de kruising te schieten, een prachtgoal en mooie afsluiting.

    Eindelijk van die hatelijke 0 punten af en dat smaakt naar meer! Volgende week eindelijk weer eens de derby tegen buur Sint Boys. Het derby gevoel is bij de jeugd niet echt meer aanwezig maar wel een leuk affiche. En wederom 3 punten  zou lekker zijn. Iedereen is welkom op de fraaie accommodatie