• Na de zeperd van vorige week kwam voor Zondag 1 een snelle mogelijkheid  voor revanche. Flevo is een  voetballende ploeg en dat ligt ons beter. De wedstrijd begon met een indrukwekkende minuut stilte vanwege het onverwachte overlijden van de assistent trainer van Flevo afgelopen week.

    Door het gemis van 4 basis spelers was de opstelling wat aangepast. Stan centraal in de midden, gesteund door rustpunt Ingmar en routinier Wouter. Na de aftrap nam de thuisploeg het initiatief. Het veldspel was veel rustiger dan vorige week en er werden nu wel duels gewonnen. Daarbij geen gele kaarten en (wat) minder oeverloos gebabbel. Wilco had een paar beste kansen die een doelpunt hadden moeten zijn maar hadden telt niet. In de eerste helft deed hij zijn bijnaam ‘Wilco Goaltjes’ geen eer aan. Gevreesd werd voor hetzelfde scenario als vorige week want ook nu werd er niet gescoord tot de rust terwijl 3-0 niet vreemd was geweest. De grabbelende Flevo keeper had tot dan toe een engeltje op de lat die hem redde.

    In de vijfde minuut na rust wist Wilco wel te scoren. Dit was niet eens een kans maar uit een moeilijke hoek plaatste hij de bal keurig in net doel. Eindelijk, hij is los! Daarna een offensiefje van de bezoekers maar keeper Rick wist de rust en nul te bewaren. Eén keer wel paniek of de bal nu wel of niet de lijn was gepasseerd maar de doellijn technologie en VAR besloten van niet dus die vertrouwen we volledig.

    Het was nu zwoegen en buffelen voor het gehele team maar de achterhoede met Lex, Nick, Axel en Vincent staat redelijk solide te spelen. En anders was veldheer Stan echt overal om te assisteren. Door het aandringende Flevo kregen de Dirkshorn aanvallers ruimte om de score uit te bouwen maar de keeper, paal en lat stonden in de weg. In de 85ste minuut wist Wilco eindelijk de rustgevende 2-0 te scoren. Stan bekroonde in de laatste minuten zijn zeer sterke wedstrijd met de 3-0 wat ook de eindstand werd. Al met al een prima resultaat en daarmee laten we de onderste plaatsen wat achter ons. Volgende week uit naar Oosterend op Texel. Een lange reis dus met 3 punten terug op de boot zou het een mooie zondag kunnen worden.