• Dirkshorn - Sint Boys 0-1 (0-0)

    Het was zo’n dag! Alle statistieken op groen, een mooie grasmat, prachtig weer, de aankomende 6 punten, de derby en vorige week de eerste 3 punten. Alles aanwezig voor een mooi vervolg denk je dan maar helaas liep het allemaal even anders…

    De publieke belangstelling viel wat tegen maar daar liet de thuisclub zich de eerste 10 minuten niet door tegenhouden en met goed combinatievoetbal werden de buren onder druk gezet. Uit die kansen had de voorsprong moeten komen maar Wilco, Nick, Sem en Wessel waren te besluiteloos of zochten het doel te hoog. Na dit offensief zakte de ploeg al snel weg en het spel werd zeer rommelig en onnauwkeurig. De fysieke duels werden veel verloren en het werd een vechtwedstrijd en dat is niet de sterkste kant van Dirkshorn.

    Na de ruststand van 0-0 werd het er niet beter op. We kunnen prima voetballen maar nu werden er teveel lange ballen gespeeld. Het lijkt erop dat iedereen de perfecte lange Ziyech assist wil geven maar helaas voetballen we op een ander niveau dus dat is gedoemd tot mislukken. En dan zal je altijd zien dat je ook nog op achterstand kom. Een (onterechte?) vrije trap werd langs het kleine muurtje geschoten en via de paal en de achterkant van de rug van Rick belande de bal achter de lijn, 0-1. En toen allemaal frustratie, gemopper, gele kaart voor de trainer, weg gestuurde grensrechter, grove overtredingen, rode kaart en neerhangende hoofden, oftewel chaos.

    Het slotoffensief had minimaal 1 punt moeten opleveren maar het was zo’n dag. Een redding van de keeper op een schot van Lex, Lars kopt verblind door de zon naast, Stan zijn schot op de lat en Vincent kopte over het doel. Je kan dan tot Sint Juttemis door voetballen maar dan gaat het niet lukken dus een zeer frustrerende middag. Je kan iedereen de schuld geven maar een feit is dat de ploeg zichzelf uit de wedstrijd heeft gespeeld. Volgende week nieuwe ronde en nieuwe kansen tegen Flevo thuis. Met discipline moet minimaal 1 punt mogelijk zijn.