• Na anderhalf jaar van coronaleed en allerlei beperkingen konden we weer genieten van meer vrijheid op de club. Met twee thuiswedstrijden op zondag en het mooie weer was het een drukte van jewelste op het complex. Aan het vlaggenschip de eer om het thuispubliek een mooie middag te bezorgen.

  Dirkshorn begon zeer goed met veel druk op de bal en tegenstander. Binnen twee minuten nam Nick Verblauw een afgeslagen bal in één keer op de schoen en hij schoot hem prachtig in de kruising: 1-0. Een droomstart!

  In de eerste 25 minuten was Dirkshorn de betere en dat resulteerde in enkele kansen waarbij spits Lars Fortuin tegen de keeper schoot, maar daarna op de goede plaats stond om een mooie aanval en voorzet van Nick Verblauw af te ronden: 2-0. Dat beloofde een mooie middag te worden, maar we kwamen bedrogen uit.

  Vesdo nam het initiatief over. De snelle buitenspelers bezorgden de verdediging handenvol werk. Dirkshorn leek de rust schadevrij te halen, maar een treffer gooide roet in het eten: 2-1.

  In de eerste twintig minuten van de tweede helft hetzelfde spelbeeld als aan het begin van de wedstrijd. De thuisploeg creëerde meerdere zeer goede kansen waarbij er best twee in hadden gemogen (gemoeten!). Vooral de kopbal van Wilco Gootjes moest gewoon tussen de palen.

  Na dit offensief werd Vesdo feller en scherper in de duels en er volgden snel twee doelpunten: 2-3. Met het achterin één-op-één spelen nam Dirkshorn daarna alle risico’s en dat leverde helaas geen treffer op, maar nog wel een tegentreffer. Uiteindelijk een 2-4 nederlaag tegen een goede tegenstander, maar wel eentje tegen wie Dirkshorn de punten moet pakken.

  Verslagen op werklust, duelscherpte en efficiëntie in de kansen; trainer Michel was teleurgesteld. Het is slechts de eerste wedstrijd in een lange reeks dus volgende week kans op revanche tegen Geel Zwart '30. Succes!

  En, zoals altijd, gelukkig hebben we de foto's nog: